PB Flow Packet

Gra firm Raven Software, id Software, Pi Studios, oraz Endrant Studios.
gimmebrain
Poborowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

PB Flow Packet

Post autor: gimmebrain »

Witam. Mam problem ktory juz zaczyna mnei dolowac. Kupilem gre Wolfenstein i gdy chce wejsc na server z PB wyrzuca mnie "PB Flow packets" Od razu mowie, ze probowalem aktualizowac pb poprzez pbsetup, ale pbsetup nie dziala (wyskakuje blad PBsetu could not convert C:/Users/owner/AppData/Local/Temp/ i tutaj wypisuje pliki pbs.dll

Powiem, ze podczas aktualizacji, mialem wyaczonego zapore systemu, antyivra etc...

Probowalem instalowac rowniez PB ktory byl na plycie z gra. niestety tez bez skutku. probowalem rowniez poprzez PBWEB.exe ale do tego nowego Wolfa, PBWEB jeszcze nie "stworzyli"

Jeżeli ktoś mial taki problem, albo wie jak mi pomoc prosze o nagła odpowiedz. z Gory bardzo dziekuje.

Intel core 2 quad Q9400 4 x 2.66 ghz, 4 GB RAM GeForce GTS 250 1024 MB DDR III, Windows Vista x64
Wrazie czego GG : 8449380
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

Wyrzuca cię za "no packet flow" czy "corrupted packet flow"? Może masz PB zablokowane na firewallu.
gimmebrain
Poborowy

tak, to jest no packet flow.... nie mam fire walla, a zapora z windowsa wylaczona .. nie mam tez routera a wszystkie stery sa nowe.. tzn tak mi sie wydaje ;p bo do grafy dzis ciagalem i nic... nie wiem jak zaktualizowac te pb.. na stronie glowniej nie ma a nie moge pb serupem bo nie dziala.. nie mam juz pomyslu

[ Dodano: 2009-08-28, 22:10 ]
dobra, przeinstalowalem wolfa do innej lokacji i pb setup dziala.. udalo mi sie go zaktualizowac, ale nadal wyrzuca mnie z serverow ? nie wiem juz co robic.. pisałem maile do evenbalance, i empiku - even balance radzilo aktualizowac pb, a empik zaktualizowac sterowniki (nawet do dzwiekowki, nie wiem co to ma wspolnego z pb...) i posprawdzac router oraz firewalle etc... Lecz nic nie pomaga.. co robic ?
Infantor
Poborowy
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: Infantor »

Witam, mam ten sam problem, i nie wiem co z tym zrobić :D
gimmebrain
Poborowy

Jeżeli ktoś wie jak zaradzic na ten problem, to szczerze prosze o pomoc. bo stosowalem sie do polecen empiku i even balance (tak jak mowie)

-Zaktualizowalem PB
-Wszystkie Sterowniki sa nowe (tym razem sprawdzilem)
-Zaktualizowalem ta gre (paczem ktory samoczynnie sie pobieral)
-Fire wall ani antyvir nie blokuja gry ani PB (na pewno bo ich nie mam ;p)
-Nie posiadam routera (łacze kablowe, stałe, zewnetrzne IP)
- Gra jest oryginalna, wszystko dziala tylko servery PB wyrzucaja

i ciagle ten sam problem: Punkbuster kick (0 minutes) NO PACKET FLOW

Mam juz tego dosc.. kupilem gre, wydalem na nia pieniadze i teraz nie moge sobie swobodnie pograc bo jakies durne PB mnie wywala

-dodam ze w Wolfie:ET pb przez 4 lata dzialalo poprawnie, bez zarzutu
- nigdy tez nie haxowałem/czitowałem/oszukiwalem czy jak tam kto woli..

Juz puszczaja mi nerwy.. prosze o pomoc...
Dynia
Poborowy

Post autor: Dynia »

mam ten sam problem ;/ nikt naprawde nie zna rozwiązania? dwoje sie i troje z tym i nic caly czas "no packet flow"...
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

no packet flow oznacza tyle że pakiety od PB nie idą wogóle - opcje dwie:

firewall na kompie nie puszcza pakietów - wyłączyć sprawdzić, ew. dodać wyjątek PB aby zawsze puszczany był.

Dostawca internetu blokuje porty - i pakiety automatycznie też leżą - udać się do dostawcy i kazać odblokować porty od PB.
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
gimmebrain
Poborowy

pisalem do mojej sieci,oni twierdza ze moj net nic nie blokuje, podejzewam ze nie wiedza o co chodzi, nie wiem jak im to powiedziec zeby zrozumieli

Witam, czy mogliby panstwo odblokowac porty PB ? ehh... nie mam pomyslu..
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

PB Client UDP Port 24347 to get security info from the PunkBuster Master Servers, PunkBuster Servers use UDP Ports 24347 and 24300

Czyli najlepiej wytestuj sobie porty jakimś testerem.

http://www.utorrent.com/testport?port=24347

Zobacz czy przejdzie (przykład z Utorrenta akurat miałem pod ręką, jak go nie masz to inny tester poszukaj)
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
ODPOWIEDZ