brak graczy na nn

Sprawy ogólne
Awatar użytkownika
Schizol
Poborowy
Nick w ET: *siwy!

brak graczy na nn

Post autor: Schizol »

Siema mam żal do ludzi którzy zarządzają serwem. Moim zdaniem jeśli ktoś ma serwer to o niego dba. Ostatnim czasem gra bardzo mało osob na serwerze prawie że wogóle nie rozumiem tego. Czy nie można serwera reklamować ? zmienić coś na serwerze? gram juz bardzo długo i nic się jeszcze nie zmieniło. Moim zdaniem stan serwera jest dnem... poZdro !*Siwy!* *wolfensteinpl* :evil: :evil: *ryczyitobardzo* *ryczyitobardzo*
Awatar użytkownika
Ultra...
Podchorąży
Podchorąży
Nick w ET: ETPlayer

Re: brak graczy na nn

Post autor: Ultra... »

Schizol pisze:... Moim zdaniem stan serwera jest dnem...
*ryczyitobardzo*
Obrazek
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant
Nick w ET: Sensei

Post autor: o0Saju0o »

Jak się taki Schizol w klanie nie udziela tylko przychodzi i marudzi to nie wie, że np Kris tworzy soundpacke a ja szukam map.
Awatar użytkownika
Rybsa
Starszy sierżant
Starszy sierżant
Nick w ET: Mangek

Post autor: Rybsa »

Paczka i mapy to dobry start, ale to nie wystarczy, może czas przywrócić eventy itd, już nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś event był, zaczęły się wakacje może z tego powodu zrobić DM TDM czy coś innego.

PS Siwy nie oczekuj że 2-3 adminów zrobi cuda i będzie 15-20 osób na serverze cały czas, może sam byś zrobił reklamę a nie siedział na tyłku czekając na graczy.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Flash
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Post autor: Flash »

Nowe mapy i nowe paczki są jak najbardziej potrzebne. Na pewno urozmaicą grę... ale pod warunkiem, że ktoś będzie miał ochotę tutaj zagrać...

Problem tego serwera leży gdzie indziej, ponieważ frekwencja graczy na serwerze spadła z innego powodu. Wiadomo, że serwer przechodził różne okresy i różne tutaj sytuacje miały miejsce. Walka o władze, o stopień i lvl, często przyćmiewała i brała górę nad sprawami bieżącymi serwera, nad dbaniem o jego wizerunek i popularyzację. Patrząc z boku sam wielokrotnie byłem świadkiem takich sytuacji i wiem, że to mogło być powodem, że komuś się ta panująca atmosfera na serwerze mogła nie spodobać. Nie zamierzam nikogo oceniać bo nie mam prawa i ja tu tylko gram, ale z boku patrząc jest to bardzo źle odbierane. Zobaczcie na screena, który został zrobiony 30.06.2013, czyli dwa lata temu. Ilu z tych ludzi gra obecnie na serwerze? Nieliczni. Czy nie fajnie się wtedy grało? Większość z tamtych graczy nie gra tutaj już wyłącznie z powodów personalnych, z jakiś wewnętrznych flustracji i rozczarowań. A powinno nas być przez te dwa lata przynajmniej już dwa razy tyle, tak dużo, że brakowało by wolnych slotów. Pamiętam, że sam nie mogłem wejść na serwer bo był pełny. Wtedy atmosfera na serwerze była inna i to głównie ona spowodowała, że tyle ludzi grało. Sam zacząłem grać na Waszym serwerze z tego powodu, że tu atmosfera była "zdrowa" i fajni ludzie tu grali. To wszystko zostało zniszczone a niestety nie jest łatwo odbudować w krótkim czasie taki prestiż i uznanie jakim cieszył się dawniej ten serwer. Myślę, jednak, że obecnie jest i tak lepiej niż kilka miesięcy temu. Dobrze jest, że dostrzegacie problem a to już jest połowa sukcesu. Ważne jest aby graczy przyciągnąć różnymi atrakcjami, ale ważniejsze jest aby utrzymać stałą liczbę tych graczy, aby nie odchodzili. Pomyślcie jakby przez te dwa lata odeszło 50% tych co grali to i tak serwer pękałby w szwach. Większość z nas wchodzi na serwer po całym dniu pracy i obowiązków i chce tu po prostu odpocząć, trochę się zrelaksować i najzwyczajniej pogadać, pograć. Jeśli tego nowy gracz nie poczuje, nie wejdzie w jakąś interakcję z ludźmi na serwerze to nie zagości na nim drugi raz.
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Ostatnio zmieniony 2015-07-02, 21:28 przez Flash, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant

Popraw datę :)
Jeśli chodzi o graczy to już rozmawiałem z kilkoma, których udało mi się jeszcze dorwać na serwerze - mówili, że zaprzestali gry w ET gdyż pojawił się CS GO. Masz dużo racji, to fakt ale jest co najmniej kilka polskich serwerów, które świecą pustkami 24h 7 dni w tygodniu. Są takie dni, kiedy na serwerze jest 12 osób a są takie kiedy gram ja, Cover i może jedna przypadkowa osoba.
Awatar użytkownika
Schizol
Poborowy

Saju po 1 co chciałem wejść na serwer to był off. po za tym po co mam wchodzic na serwer jak graja boty ? Mangek to nie jest mój serwer by się tym interesować są odpowiednie osoby do tego mi się wydaje. po to są adminami żeby o to dbać.
Awatar użytkownika
Flash
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Post autor: Flash »

Już poprawione :)

Odnośnie serwerów to są i takie, które są pełne i na których się dużo gra. Do takich chcemy przecież się zaliczać, prawda? Jestem przekonany, że ten serwer jeszcze postawicie na nogi i będzie najlepszy. CS mnie jakoś osobiście nie przekonuje. Grałem kiedyś trochę w Quake 3 i na samym początku jak wchodziło to też w Unreal Tournament, ale na dłużej zostałem tylko przy ET. Odpowiada mi klimat tej gry, czas w którym osadzona jest fabuła oraz sama dynamiczna rozgrywka.

Wydaje mi się, że tak jak pisałem wcześniej to należy po pierwsze zatrzymać starych graczy. W drugiej kolejności należy szukać nowych graczy stosujac mareting internetowy. Nowych graczy przyciągają przede wszystkim osoby na serwerze stąd punkt pierwszy. No i niezależna sprawa ale bardzo ważna to odpowiedni admini i ich pomocnicy, którzy zadbają o porządek na serwerze, poradzą i pomogą w grze, zażegnają niezręczną sytuację. Nic tak nie irytuje jak chaos i bałagan na serwerze.
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant

Schizol pisze:Saju po 1 co chciałem wejść na serwer to był off. po za tym po co mam wchodzic na serwer jak graja boty ? Mangek to nie jest mój serwer by się tym interesować są odpowiednie osoby do tego mi się wydaje. po to są adminami żeby o to dbać.
Co po 2? :)
Jak zauważyłeś zapewne większość z nas nie ma wakacji. Jesteśmy ludem pracującym. Możesz znaleźć nas na serwerze bliżej godziny 19-20 aniżeli 22. Czas pokaże co z tej naszej pracy wyjdzie.
Awatar użytkownika
Twarozek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
Nick w ET: Twarozek

Post autor: Twarozek »

Schizol pisze:Saju po 1 co chciałem wejść na serwer to był off. po za tym po co mam wchodzic na serwer jak graja boty ? Mangek to nie jest mój serwer by się tym interesować są odpowiednie osoby do tego mi się wydaje. po to są adminami żeby o to dbać.
Siwy a do klanu należysz? Tak. Więc jakby nie patrzeć Ty też powinieneś interesować się tym co dzieje się z serwerem, a nie tylko marudzić. Co do off serwera - wystarczy czytac mini chat. Gdybyś się wysilił i poczytał to byś się dowiedział czemu był off.
Awatar użytkownika
Rybsa
Starszy sierżant
Starszy sierżant
Nick w ET: Mangek

Post autor: Rybsa »

To po co dochodziłeś do klanu jak nic nie robisz? po lvl, żebyś mógł zmutować osoby które argumentują twoje złe zachowanie?

Polsko obudź się ...
Obrazek
Obrazek
Misiu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Post autor: Misiu »

Boże człowieku wypierdalaj z klanu jak Ci coś nie pasuje. Marudzisz tylko bo ludzi nie ma na serwie i nie ma komu spamić piosenkami z lvla :evil:
Awatar użytkownika
Schizol
Poborowy

w sumie Misiu masz racje :) Odejde bo i tak nic się nie dzieje jest beznadzeja :) PS MISIU Wypierdalaj :)
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant

Więc po co pchałeś dupsko do klanu? Bo nick z tagiem wygląda fajnie? Nie rozumiem Twojego rozgoryczenia... Nie wiem co sobie wyobrażasz wchodząc raz na miliard lat na serwer i marudząc, że nie ma graczy. Jeśli serwer ma paść to padnie. Ja i Kris trzymamy ten bajzel bo widzimy w tym radochę, może sens. Po za tym to moja i kilku innych osób kasa wpływa na utrzymanie serwera więc może skończ za przeproszeniem pierdolić, że jest beznadzieja. Dla nas to jest zabawa a jak Tobie się nie podoba to idź na zieloną łączkę i nie zajmuj slotów na serwerze. Poza tym - klan to ludzie, którzy w pewnym stopniu się dogadują, rozmawiają ze sobą poza serwerem i grą. Są ludzie, którzy nie należą do klanu a interesują się serwerem bardziej od Ciebie. To ludzie tworzą serwer a nie administracja. My jesteśmy dla ludzi a nie na odwrót. Cóż mogę Ci powiedzieć... Do-wi-dze-nia!
Misiu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Post autor: Misiu »

Schizol pisze:w sumie Misiu masz racje :) Odejde bo i tak nic się nie dzieje jest beznadzeja :) PS MISIU Wypierdalaj :)
No i wypierdalaj cieciu jebany, marudzenia i narzekania nie potrzeba w naszych szeregach
ODPOWIEDZ