Double jump
- etheral
- Starszy sierżant
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: Double jump
Wg mnie DJ jest tym co potrzebuje strona atakująca (która ma z reguły nieznacznie trudniej). Zmusza broniących do pilnowania a nie tylko ataku.
-
- Poborowy
Prostym przykladem jest fuel dump, czolg niszczy krate, przebiegasz przez jaskinie daaaleko od spawna axis, przeskakujesz mur i wysadzasz...czyli axis powinno od razu tam siedziec i pilnowc?
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Fuel Dump mozna przejsc calego bez czolgu a majac jedynie DJ (ewentualnie kogos w teamie myslacego :P).
Biegniesz pod drugie wyjscie ze spawna, wskakujesz na murek i odbijasz sie od niego. Lecisz przez spawn Axis jaskinia az do wyjscia najblizej twierdzy. Speed + DJ i jestes na dachu po stronie Fuela a reszta to juz formalnosc :). Jak wszystko dobrze pojdzie to bieg do baniakow okolo 80s + 30s tnt i mamy po mapie :D
Biegniesz pod drugie wyjscie ze spawna, wskakujesz na murek i odbijasz sie od niego. Lecisz przez spawn Axis jaskinia az do wyjscia najblizej twierdzy. Speed + DJ i jestes na dachu po stronie Fuela a reszta to juz formalnosc :). Jak wszystko dobrze pojdzie to bieg do baniakow okolo 80s + 30s tnt i mamy po mapie :D
Honorowy Dawca Fragów
-
- Poborowy
dlatego powinien byc wylaczony :)SPIDIvonMARDER pisze:Nie, gdyż DJ nie służy do wypełniania celów misji.
No nie sluzy i trudniej sie bronic przed ekipa atakujaca ale taki DJ to tak jakby drugi gracz bo nawet jesli nie bedzie DJ to wystarczy powiedziec zgranej osobie co i jak i problem zwiazany z podkladaniem tnt czy tez przeskoczeniem czegos mamy zalatwiony. Napewno plusem DJ jest nauczenie sie szybkiego latania po mapie i uciekania :)
Honorowy Dawca Fragów
To można tak to podsumować (próba 1
):
Wykonanie głównego celu misji tylko przy pomocy DJ (jak się stanie komuś na głowie albo jak eng. zostanie wpuszczony przez CO to się nie liczy jak rozumiem) jest zabronione i karane (no i liczmy, że to będzie respektowane
).
Odnośnie wyników ankiety - DJ pozwala na szybsze poruszanie się, w pewnym sensie ułatwia wygrwanie/wychodzenie cało z dueli z jakimiś koksami
, udostępnia wiele miejsc (np. na jednej z map można kampować z czubka drzewa - idealnie dla CO) i skrótów (jestem pewien, że projektanci map musieli to przewidzieć czyli się zgodzić, że będziemy z tego korzystać
).
Koniec próby 1.

Wykonanie głównego celu misji tylko przy pomocy DJ (jak się stanie komuś na głowie albo jak eng. zostanie wpuszczony przez CO to się nie liczy jak rozumiem) jest zabronione i karane (no i liczmy, że to będzie respektowane

Odnośnie wyników ankiety - DJ pozwala na szybsze poruszanie się, w pewnym sensie ułatwia wygrwanie/wychodzenie cało z dueli z jakimiś koksami

Koniec próby 1.
- kaneno
- Starszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
Moim zdaniem kompletnie bez sensu, jak mozna dac komus mozliwosc skakania ale go zabronic?etheral pisze:Wykonanie głównego celu misji tylko przy pomocy DJ (jak się stanie komuś na głowie albo jak eng. zostanie wpuszczony przez CO to się nie liczy jak rozumiem) jest zabronione i karane (no i liczmy, że to będzie respektowane ).
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Tak samo jak dać Panzerfausta i zabronić walić w spawn. Moim zdaniem całkiem logiczne.
Ja tam DJ uzywam juz tylko do walki/poruszania sie a nie do zrobienia obj. (nie licze tu zdobywnia CP). Nudzi juz mnie szybkie wykonywanie obj. Swojego czasu jak gralem to nie bylo na serwie DJ a i tak sobie radzilismy na np. Fuelu (od prawej strony patrzac na glowna brame) z tym, ze musialo sie przedostac minimum 2 myslacych graczy a to juz byl nie lada wyczyn.
Dobra komenda jest !slap albo !splat (zawsze mi sie myla) - testowane na mnie kilka razy xD (dot. szybkiego wykonywania obj.)
Dobra komenda jest !slap albo !splat (zawsze mi sie myla) - testowane na mnie kilka razy xD (dot. szybkiego wykonywania obj.)
Honorowy Dawca Fragów
-
- Starszy kapral
- Kontakt:
TWT Misiu, może i ty nie używasz do robienia obj. Ale zauważ, że większość graczy korzysta z tego właśnie by zrobić szybko obj. Moim zdaniem rozgrywka traci sens przez DJ. Więc osobiście jestem na nie. Ale zobaczymy jak wyjdzie z tą ankietą ;)
Czyli najprościej dać notkę w regulaminie, że wykonanie obj. przy pomocy DJ zabronione.
Tak (pomijając DJ), CO może wpuścić enga i wtedy też pozamiatane jeżeli nikt nie broni. Dynamit co prawda podniesie alarm, ale to tylko 30 sek., poza tym dwóch aliantów go kryje.Yoshimataka pisze:Prostym przykladem jest fuel dump, czolg niszczy krate, przebiegasz przez jaskinie daaaleko od spawna axis, przeskakujesz mur i wysadzasz...czyli axis powinno od razu tam siedziec i pilnowc?
- kaneno
- Starszy sierżant
Tak, ale musi zabrac przeciwnikowi mundur, po czym wycofac sie i otworzyc drzwi, co wcale nie jest takie proste jak sie wydaje xP Pozatym potrzeba kilku zorganizowanych ludzi, o co tez wcale nie tak latwo.
Podsumowujac, przy pomocy CO fuel nie zostanie wysadzony po 3 minutach raczej (powtarzam RACZEJ, jesli ktos sie uprze to wszystko da sie zrobic), zajmie to troche wiecej czasu.
Podsumowujac, przy pomocy CO fuel nie zostanie wysadzony po 3 minutach raczej (powtarzam RACZEJ, jesli ktos sie uprze to wszystko da sie zrobic), zajmie to troche wiecej czasu.
Witam.Wyłaczcie DJ,niestety kilkakrotnie widzialem jak przykladowo podam mapke cean iż jest wykorzystywany DJ wzgledem zabrania obj.Niech gra jest bardziej realistyczna...Pzdr
Jak jestem na serwie to staram sie pilnowac tych spraw :) !splat i zaczyna sie placz :asd
Do tego graczom polecam czytanie regulaminu serwera - \reg
Do tego graczom polecam czytanie regulaminu serwera - \reg
Honorowy Dawca Fragów