Konto bankowe

Jazda swobodna w granicach przyzwoitego zachowania.
Awatar użytkownika
Rybsa
Starszy sierżant
Starszy sierżant
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: Mangek

Konto bankowe

Post autor: Rybsa »

Witam mam pytanie bardziej kierowane do starszych, czy posiadacie konto bankowe jeżeli tak, to w jakim banku i dlaczego właśnie w nim, ponieważ też chce sobie założyć. Mimo iż prawdopodobnie w czerwcu będę ekonomistą, to jednak praktyka według mnie jest ważniejsza.
Obrazek
Obrazek
Czarek
Plutonowy
Plutonowy

Re: Konto bankowe

Post autor: Czarek »

Ja posiadam w WBK i od niedawna Alior Sync.
Synca założyłem , bo WBK przegina ostatnio strasznie. Połączyli się Kredyt Bankiem i od tego czasu co miesiąc podnoszą za coś opłaty. Z darmowego prowadzenia konta zrobiło mi się nagle 7zł miesięcznie + operacje typu wypłata z konta oszczędnościowego ostro w górę (WBK 7zł, a dla porównania Sync 1zł), nie mówiąc już o znikomym jego oprocentowaniu (mniejsze od inflacji z tego co się orientuję).

Z czystym sumieniem mogę polecić Sync, jedyne co mnie denerwuje, to transakcje PayPass w trybie offline.
Oznacza to tyle, że zaksięgowanie takich transakcji trwa długo a w tym czasie, będąc nierozgarniętym, można sobie zrobić niezły debet na koncie :) (złodzieje mają duże możliwości) - niestety większość banków tak robi, ponieważ transakcje w offline trwają około 5-6sec a online 12-13, więc niby dla naszego dobra...

Sync jest w 100% darmowy, bez ukrytych kosztów, ma wszystkie bankomaty darmowe i wszystkie formalności załatwia się przez internet. W innych bankach trzeba załatwiać pewne sprawy osobiście w placówce za okazaniem dowodu.

Jak masz jakieś konkretne pytania, to wal, może uda mi się odpowiedzieć ;)
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Ostatnio Sync zjadł mojemu kumplowi zwrot za dokonanie aukcji, sprawa wciąż się toczy i nie wiem, jak się skończy.

Osobiście mam konto PKO KONTO DLA MŁODYCH. Jedyna opłata jaką ponoszę, to 5 zł miesięcznie za kartę bankomatową, z której bez prowizji mogę wypłacać kasę ze wszystkich bankomatów świata. Darmowe przelewy internetowe, wygodne limity dzienne.
Obrazek
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: |W$|Kris
Kontakt:

Post autor: kris pl »

Ja posiadam pko bp prywatnie i mbank firmowy i ogólnie jestem zadowolony z obu. Które lepsze nie wiem. W obu praktycznie nie płace. W obu mam przy pewnej kwocie darmową obsługę. Pko ma mało bankomatów ale ma i w małych miasteczkach. A z mbanku głównie przelewy które mam darmowe.
Obrazek
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Awatar użytkownika
Noobuś
Porucznik
Porucznik

Post autor: Noobuś »

Czarek pisze:Ja posiadam w WBK i od niedawna Alior Sync.
Synca założyłem , bo WBK przegina ostatnio strasznie. Połączyli się Kredyt Bankiem i od tego czasu co miesiąc podnoszą za coś opłaty. Z darmowego prowadzenia konta zrobiło mi się nagle 7zł miesięcznie + operacje typu wypłata z konta oszczędnościowego ostro w górę (WBK 7zł, a dla porównania Sync 1zł), nie mówiąc już o znikomym jego oprocentowaniu (mniejsze od inflacji z tego co się orientuję).

Z czystym sumieniem mogę polecić Sync, jedyne co mnie denerwuje, to transakcje PayPass w trybie offline.
Oznacza to tyle, że zaksięgowanie takich transakcji trwa długo a w tym czasie, będąc nierozgarniętym, można sobie zrobić niezły debet na koncie :) (złodzieje mają duże możliwości) - niestety większość banków tak robi, ponieważ transakcje w offline trwają około 5-6sec a online 12-13, więc niby dla naszego dobra...

Sync jest w 100% darmowy, bez ukrytych kosztów, ma wszystkie bankomaty darmowe i wszystkie formalności załatwia się przez internet. W innych bankach trzeba załatwiać pewne sprawy osobiście w placówce za okazaniem dowodu.

Jak masz jakieś konkretne pytania, to wal, może uda mi się odpowiedzieć ;)
Też ma Sync. Również polecam.
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
Awatar użytkownika
|W$|MACIEK
Starszy sierżant sztabowy
Starszy sierżant sztabowy

Post autor: |W$|MACIEK »

Również mam synck jak dla młodej osoby to najlepsze rozwiązanie , poprostu nie ma zadnych kosztów
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2

Za Motórem panny sznurem
Awatar użytkownika
Rybsa
Starszy sierżant
Starszy sierżant
Nick w ET: Mangek

Post autor: Rybsa »

Widze Maciek że odświeżyłeś ten temat więc powiem że założyłem także w Syncu i póki co jest zadowolony dzięki za pomoc.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ