05.01.2013 !
Godzina 20.00 !
Deathmatch !
2 mapy do 100 fragów !
I nowość Sniper WAR (1 mapa), Czas 30 min
Gramy dla dobrej zabawy !
Miło mi poinformować że już w najbliższą sobotę rozegramy kolejny deathmach. Zmieniliśmy liczbę fragów do 100. A samą rozgrywkę poszerzyliśmy o dodatkowy element jaką jest sniper war.
W sobotę o 20.00 ,nie lepiej w niedziele.Teraz już nie ma świat i dni wolnych a ludzie lubią wykorzystać piątek i sobotę i spędzić te dni poza domem,takie jest moje zdanie :P
Ostatnio zmieniony 2013-01-03, 14:28 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.
z polonistycznego punktu widzenia, ogłoszenie zawiera kilka błędów, jednym z fajniejszych jest to, że No Name server nie może na nic zapraszać, nie żebym mu zabraniał, ale po prostu nie może, z oczywistych względów :P
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
zer0 pisze:z polonistycznego punktu widzenia, ogłoszenie zawiera kilka błędów, jednym z fajniejszych jest to, że No Name server nie może na nic zapraszać, nie żebym mu zabraniał, ale po prostu nie może, z oczywistych względów :P
Szukasz na siłę moich błędów :D A nie zwrócisz uwagę że epizod 1 zaczynał się w ten sam sposób.
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Miło, że wystąpi również SW. Ja postaram się byc, ale niczego nie obiecuję.
Trzeba zawalic serwer przed 20.00 aby Q nie wszedł :P. bez obrazy mistrzu :D. Na serwerze w końcu zaczyna się coś dziac. Proponowałbym na następny raz oddzielic te 2 eventy. Np sobota - DM, a niedziela - SW.
Na 90% będę. Oto checklista rzeczy, o których warto pamiętać ;)
DM:
-brak nalotów i artyleria;
-brak PFa i flejmy;
-brak nadów;
-identyczna ilość punktów życia u wszystkich klas;
-brak autoregeneracji meda;
-mapa z dobrymi spawnpointami. Polecam Frost, Supply,, B4, Bremen, Purefrag, Railgun (powiedzmy), Gold (powiedzmy). Special Delivery jest średnie, bo jak ktoś się spawni w pierwszym respawnie alliesów, to ma przekichane;
-fraglimit naparwdę polecam ustawić do 50. To zapewni dynamiczne zmiany map i równe szanse. Nie będzie tak, że pierwszych 7-10 graczy będzie miało taką przewagę przy 60 fragu, że reszta może się odłączyć.
SW:
-wybór mapy, na której NIE MA możliwości przejścia z jednej strony na drugą. Jeśli jest taka możliwość, zawsze znajdzie się kilku cwaniaków, którzy będą przechodzić i ciachać wszystkich z noża. Na SW to nie jest skill;
-mapa z dużą ilością miejsc do skitrania się, ale równocześnie by nie był to jakiś totalny Mordor, bo w końcu trzeba będzie ich jakoś załatwiać :P
-czas - 15 minut wystarcza. Dłuższe SW były nudne i ludzie wychodzili przed czasem.
Grałem kiedyś na takiej mapce gdzie była taka osada z chałupkami i wiatrakami lądy przeciwników oddzielone były dużą wodą tylko że nie pamietam nazwy mapy :/ Może ktoś pamieta bo ta mapka by sie nadawała.
SPIDIvonMARDER pisze:Na 90% będę. Oto checklista rzeczy, o których warto pamiętać ;)
DM:
-brak nalotów i artyleria;
-brak PFa i flejmy;
-brak nadów;
-identyczna ilość punktów życia u wszystkich klas;
-brak autoregeneracji meda;
-mapa z dobrymi spawnpointami. Polecam Frost, Supply,, B4, Bremen, Purefrag, Railgun (powiedzmy), Gold (powiedzmy). Special Delivery jest średnie, bo jak ktoś się spawni w pierwszym respawnie alliesów, to ma przekichane;
-fraglimit naparwdę polecam ustawić do 50. To zapewni dynamiczne zmiany map i równe szanse. Nie będzie tak, że pierwszych 7-10 graczy będzie miało taką przewagę przy 60 fragu, że reszta może się odłączyć.
SW:
-wybór mapy, na której NIE MA możliwości przejścia z jednej strony na drugą. Jeśli jest taka możliwość, zawsze znajdzie się kilku cwaniaków, którzy będą przechodzić i ciachać wszystkich z noża. Na SW to nie jest skill;
-mapa z dużą ilością miejsc do skitrania się, ale równocześnie by nie był to jakiś totalny Mordor, bo w końcu trzeba będzie ich jakoś załatwiać :P
-czas - 15 minut wystarcza. Dłuższe SW były nudne i ludzie wychodzili przed czasem.
Odnośnie Dm zwróć uwagę że mamy tylko dwie mapy. 50 fragów dla mnie mało biorąc pod uwagę to jak szybko ludzie mieli po 10 wydaję się mało.
Co do wyłączenia pf i flameow itd itp to oczywiście.
Co do SW nie mam z tym żadnego doświadczenia więc postaram się przygotować jakiś kompromis.
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
zer0 pisze:z polonistycznego punktu widzenia, ogłoszenie zawiera kilka błędów, jednym z fajniejszych jest to, że No Name server nie może na nic zapraszać...
bla, bla, bla...
Nazwę"NO NAME server" masz tu podaną jako podmiot, który wykonuje pewną czynność (zaprasza).Pod nazwą podmiotu przecież każdy wie co mamy na myśli. Idąc Twym tropem myślenia to uważasz, że np zdanie "Uniwersytet Warszawski zaprasza..." także zawiera jednen z fajniejszych błędów ? Wygogluj sobie np. frazę "klub zaprasza" a okaże się, że tych "fajnych błędów" jest w nieskończoność..., ale czy aby na pewno to błędy ? ;)
Z polonistycznego punktu widzenia to Twój post zawiera jeden z fajniejszych błędów, zdania zawsze zaczynamy z dużej literki zer0.
zauważ, że jak jest jakieś info z uniwersytetu, to zazwyczaj jest napisane władze uniwesytetu zapraszaja, albo cośtam cośtam uniwesytetu zapraszają...
Nie, żebym szkalował, ale śmieszny trochę błąd to jest, dlatego go wypomniałem ;)
Już się nie pulkaj Papciu ;)
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…