Baserace Day Event

Baserace Day Event

Tak
14
67%
Nie
7
33%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Baserace Day Event

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »

Witajcie,

Wychodzę z propozycją do administracji serwera No Name o zorganizowanie eventu pt. Baserace Day Event.
Jak sama nazwa wskazuje, celem tego spotkania byłaby gra, w ciągu całego dnia, bądź kilku godzin (lub jakiś tam czas)
na mapach Baserace. Nie jednej lecz każdej z wersji kolejno: zimowa, normalna-nocna, pustynna, i zalesiona (BR v.2).
Nie chodzi tu o jakieś konkretne zadanie tylko o.. granie. Oczywiście można wymyślić zadanie np. która z drużyn
(axis czy allies) zbuduje więcej razy swoją bazę. To też wydaje się ciekawe. Dla urozmaicenia można byłoby
zmniejszyć czas odradzania się zespołów. Przyspieszyć nieznacząco prędkość poruszania się i zmienić grawitację.

Do tematu dodaję ankietę. Wynik nie jest wiążący. Sam jestem ciekaw opinii co do takiej formy zabawy.

Happy fragging!
Awatar użytkownika
Mentos
Starszy kapral
Starszy kapral

Re: Baserace Day Event

Post autor: Mentos »

Jestem za jakimś eventem, w którym liczyłby się obj, znudziło mnie chyba granie na fragi :) Duża mapa + dużo ludzi + rywalizacja = much fun.
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: |W$|Kris
Kontakt:

Post autor: kris pl »

Na sama myśl o bieganiu kilku godzin na tej mapie i już mam dość ;) Mampa jest poprostu za linniowa na kilka godzin gry. choć zalesionej nie widziałem.
Obrazek
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Pomysł z kampanią jest dobry, ale też wolałbym jakieś obj konkretne. Pomysł z kampanią tematyczną jest świetny, więc może np. "4 mapy afrykańskie" albo "4 mapy z czołgami".
Obrazek
Awatar użytkownika
|W$|MACIEK
Starszy sierżant sztabowy
Starszy sierżant sztabowy

Post autor: |W$|MACIEK »

brzmi niezle mozna jeszcze dolozyc jakies baserace UJE i cos ciekawego moze z tego wyniknac jestem za
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2

Za Motórem panny sznurem
Awatar użytkownika
TimOOn
Porucznik
Porucznik

Post autor: TimOOn »

Cały dzień baserace to lekka przesada. Sporo graczy nie przepada za tymi mapami. Poza tym nikt raczej nie lubi grać w kółko tej samej mapy, a umówmy się, że wszystkie baserace są bardzo do siebie podobne. Baserace 2 jest nieco inna, ale jak na mój gust najmniej grywalna.

Reasumując:
Baserace przez cały dzień - niet
Baserace turniej/event - czemu nie
zer0
Kapitan
Kapitan
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: zer0 »

ja jestem za graniem obj. Dalej obstawiam swoją propozycje- classic tournament. Gracze z przydzielonymi rolami, każda osoba mająca inną klase, którą grałaby, i cała drużyna grająca by jak najszybciej zrobić objectiv mapy. MApy najlepiej standardowe, bo wszyscy je znają. No i to jest chyba to, co większość chciałaby w końcu zagrać, powrót do korzeni :)
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Fakt, event, że każdy ma inną klasę+zasady CB i mamy pro turniej sprzed lat, jak za czasów RTCW. Trzeba by wybrać ładną mapę, gdzie wszystkie klasy mają coś do roboty... już sam podstawowy Fuel się nadaje.
Obrazek
v.low
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant

Post autor: v.low »

Nie wiem, czy na dłuższą metę ktoś był by skłonny grać wszystkie wersje baserace.
Natomiast bardzo fajnym pomysłem jest zagranie kampanii tematycznej, no i gra na objectiv, tego już dawno nie było, na serwerze, już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że tylko ten pomysł wypal, bo szkoda żeby taki pomysł podupadł.
"No i to jest chyba to, co większość chciałaby w końcu zagrać, powrót do korzeni :)"*

*dzieło cyt. miszcz :-P zero
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Kontakt:

O tak ale trzeba też wcześniej rozlosować teamy i zagrać jakieś treningi tak aby klasy wcześniej przydzielić względem predyspozycji :) I niekoniecznie musimy grać jednego dnia tylko ustalać terminy indywidualnie z drużynami. Do gry wprowadzić wymóg zgłoszeń. W ten sposób ograniczymy chaos jaki często bywa w przypadku turniejów 1 dniowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »

Nie widać jakoś zainteresowania ze strony panów administratorów. :D *cosiestalo*
Awatar użytkownika
Ultra...
Podchorąży
Podchorąży

Post autor: Ultra... »

Co do dnia z baserace raczej na nie,no chyba ,że wprowadzić jakiś element rywalizacji,punktacji itp...(konkretnego pomysłu brak).
Co do typowego turnieju na znanych mapkach,powrót do korzeni,jakieś treny wcześniej,przygotowania...,czyli wychodzi na mixy,spary turniej typowo et pro.NN to serwer publiczny,NQ,ale taką zabawę w sumie w którąś sobotę,lub niedzielę można zorganizować,jeśli tego chcą gracze.
Obrazek
Awatar użytkownika
le dupa
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz

Post autor: le dupa »

Tego chcą.

PLAGIAT!!!! Gracz zer0 perfidnie zerżną pomysł z turniejem wszystkich klas!! Zgłoszę to...
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Kontakt:

le dupa pisze:Tego chcą.

PLAGIAT!!!! Gracz zer0 perfidnie zerżną pomysł z turniejem wszystkich klas!! Zgłoszę to...
Takich Zerów ewidentnie trzeba banować. ! Jak można a miał u mnie taki autorytet :D
Obrazek
Awatar użytkownika
TimOOn
Porucznik
Porucznik

Post autor: TimOOn »

kris pl pisze:Jak można a miał u mnie taki autorytet :D
Jaki autorytet?
Zablokowany