Skarga na administratora JCF
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Skarga na administratora JCF
Witam,
Tytułem wstępu:
Nie ukrywam, że nie podoba mi się zachowanie niektórych graczy. Nie ukrywam również, że lubię grać panzerfaustem. Grywam na serwerze pod nickiem Guidelli!. Być może gdybym nie posługiwał się angielskim na serwerze, nie doszłoby do tej sytuacji, ale cóż, myśleli, że obcokrajowiec, to nie zrozumie.
To, czego byłem świadkiem na serwerze i zresztą sam doświadczyłem, można nazwać samowolką.
Sytuacja z serwera, z dnia dzisiejszego, mapa Supply Depot:
Grałem panzerfaustem, ale bez naruszania żadnych norm. Bez teamkillingu, spawnkillingu, etc.
Traf chciał, że na serwerze urzędował gracz o nicku Mentos, którego taki sposób na grę strasznie irytował.
W późniejszym czasie do gry dołączył się jeden z administratorów, mam tu na myśli JCF.
Przez parę minut gra toczyła się całkiem spokojnie, do momentu, kiedy zabiłem Mentosa i przy tym też siebie, nie ukrywam.
Oczywiście, nie obyło się bez psioczenia,, ale, co ważniejsze, wtedy do akcji wkracza JCF, który na narzekania Mentosa odpowiada coś w stylu: Kogo sugerujesz do kicka?
Potem zaproponował danie vote'a, a jak Mentosa złapały wyrzuty sumienia, że to trochę niesłuszne będzie, to skwitował to stwierdzeniem cisza.
No i dopięli swego, wyleciałem.
Pytanie tylko: za co? Skoro panzerfaust jest dostępny na serwerze, to chyba jest po to, żeby z niego korzystać, a nie dla ozdoby. Tym bardziej, że z mojej strony nie było żadnego naruszenia punktu regulaminu serwera.
Zaraz odezwą się głosy, że to broń dla noobów. Poniekąd, jest w tym sporo racji, bo do dobrych graczy nie mógłbym się zaklasyfikować. Gram dla przyjemności, tym czym lubię, jeden woli grać medykiem z MP40, drugi panzerfaustem. A jak ktoś się za bardzo irytuje, cóż, polecam pochodzić do gry z większym dystansem.
A może wyleciałem tylko, lub aż, za irytowanie Mentosa? Jak widać, cytując Orwella, są równi i równiejsi.
Prosiłbym o ustosunkowanie się obu graczy, w szczególności JCF, któremu, jako administratorowi, takie zachowanie zupełnie nie przystoi.
Liczę również na odzew głównego administratora, czyli Adi'ego i ewentualne wyciągnięcie konsekwencji.
Screen, z wyrzutami sumienia:
http://tinypic.com/view.php?pic=f3wp0&s=6
Pozdrawiam,
Antoni
Tytułem wstępu:
Nie ukrywam, że nie podoba mi się zachowanie niektórych graczy. Nie ukrywam również, że lubię grać panzerfaustem. Grywam na serwerze pod nickiem Guidelli!. Być może gdybym nie posługiwał się angielskim na serwerze, nie doszłoby do tej sytuacji, ale cóż, myśleli, że obcokrajowiec, to nie zrozumie.
To, czego byłem świadkiem na serwerze i zresztą sam doświadczyłem, można nazwać samowolką.
Sytuacja z serwera, z dnia dzisiejszego, mapa Supply Depot:
Grałem panzerfaustem, ale bez naruszania żadnych norm. Bez teamkillingu, spawnkillingu, etc.
Traf chciał, że na serwerze urzędował gracz o nicku Mentos, którego taki sposób na grę strasznie irytował.
W późniejszym czasie do gry dołączył się jeden z administratorów, mam tu na myśli JCF.
Przez parę minut gra toczyła się całkiem spokojnie, do momentu, kiedy zabiłem Mentosa i przy tym też siebie, nie ukrywam.
Oczywiście, nie obyło się bez psioczenia,, ale, co ważniejsze, wtedy do akcji wkracza JCF, który na narzekania Mentosa odpowiada coś w stylu: Kogo sugerujesz do kicka?
Potem zaproponował danie vote'a, a jak Mentosa złapały wyrzuty sumienia, że to trochę niesłuszne będzie, to skwitował to stwierdzeniem cisza.
No i dopięli swego, wyleciałem.
Pytanie tylko: za co? Skoro panzerfaust jest dostępny na serwerze, to chyba jest po to, żeby z niego korzystać, a nie dla ozdoby. Tym bardziej, że z mojej strony nie było żadnego naruszenia punktu regulaminu serwera.
Zaraz odezwą się głosy, że to broń dla noobów. Poniekąd, jest w tym sporo racji, bo do dobrych graczy nie mógłbym się zaklasyfikować. Gram dla przyjemności, tym czym lubię, jeden woli grać medykiem z MP40, drugi panzerfaustem. A jak ktoś się za bardzo irytuje, cóż, polecam pochodzić do gry z większym dystansem.
A może wyleciałem tylko, lub aż, za irytowanie Mentosa? Jak widać, cytując Orwella, są równi i równiejsi.
Prosiłbym o ustosunkowanie się obu graczy, w szczególności JCF, któremu, jako administratorowi, takie zachowanie zupełnie nie przystoi.
Liczę również na odzew głównego administratora, czyli Adi'ego i ewentualne wyciągnięcie konsekwencji.
Screen, z wyrzutami sumienia:
http://tinypic.com/view.php?pic=f3wp0&s=6
Pozdrawiam,
Antoni
Re: Skarga na administratora JCF
Ok graczu, dziwnym trafem, wtedy wiedziałem, że coś napiszesz na forum. Tudzież: byłem zwolennikiem panzy, kiedy dopiero zaczynałem i lamiłem, teraz jestem przeciwnikiem tej broni na wszystkim modach prócz ETpro. Zgadnij czemu? Bo, tam używają tego sytuacyjnie, a nie do nabijania fragów. W związku z czym, gdy niektórzy muszą nieźle się namęczyć strzelając z normalnej broni palnej, by osiągnąć dobry wynik, taki "lamus" z panzy stoi sobie gdzieś parę metrów od rozróby i zabija za pomocą jednego strzału, co nie daje nawet szansy skontrowania. Bywają ludzie, którzy nie zasługują na swoje statystyki, tacy używający panzy mają np. 50/6 i co? Podejdziesz i rozwalasz w 3 sekundy. Dałem vote na kicka, bo mnie irytowałeś swoją grą, psując ją nie tylko mnie, ale i np. graczowi Cola Turka. Granie panzą zawsze wkurza innych graczy, jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, gdzie byłoby inaczej na sewerach For Fun, a skoro o tym ludzie wiedzą, to czemu tego "gówna" używają? Odpowiedź sobie sam.
PS. Żadne wyrzuty sumienia, tylko doświadczenie.
PS. Żadne wyrzuty sumienia, tylko doświadczenie.
No no no pełna analogia widzę.
Już tłumaczę.
Otóż Antoni, powinieneś wiedzieć, że niedawno zostałem sprawnie usunięty z rozgrywki, bo również reprezentuje 'lamerski' styl gry - gram FO, lubie grać na tyłach (tzw. 'wstrętne kampienie) i często korzystam ze wsparcia artyleryjskiego. Gracze Phobos i Conan (czyt. 'rambo medzi' lub, jak to podsumował Adi w temacie o pfie, 'zapaleni łowcy fragów') mieli z tym wyraźny problem. Są to gracze reprezentujący równie dobry poziom gry co Mentos. Gra się z nimi przyjemnie i można się wiele nauczyć - ale tylko wtedy, gdy nie masz nad nimi żadnej przewagi (czyt. broń ciężka) i grasz dokładnie tak, jak oni. Pełna analogia polega na tym, że zarówno ofiarami moich artów jak i Twojego pfa byli 'pro gracze', którzy nie potrafią sobie z tym poradzić (zarówno z tym, że ktoś ma przewagę, ale myślę, że również jak i z emocjami, które wywołuje u nich ta gra.).
Wkurzyłeś gracza, który jest aktywny na forum i serwerze, a Ty jesteś nowy - to są Ci równi i równiejsi.
JCF i Mentos dopięli swego i wyleciałeś bo innej kary nie mogli Ci dać. Conan i Phobos dopięli swego i nie jestem już adminem - wystarczyła jedna sytuacja i reszta graczy poczuła się swobodnie.
Już tłumaczę.
Otóż Antoni, powinieneś wiedzieć, że niedawno zostałem sprawnie usunięty z rozgrywki, bo również reprezentuje 'lamerski' styl gry - gram FO, lubie grać na tyłach (tzw. 'wstrętne kampienie) i często korzystam ze wsparcia artyleryjskiego. Gracze Phobos i Conan (czyt. 'rambo medzi' lub, jak to podsumował Adi w temacie o pfie, 'zapaleni łowcy fragów') mieli z tym wyraźny problem. Są to gracze reprezentujący równie dobry poziom gry co Mentos. Gra się z nimi przyjemnie i można się wiele nauczyć - ale tylko wtedy, gdy nie masz nad nimi żadnej przewagi (czyt. broń ciężka) i grasz dokładnie tak, jak oni. Pełna analogia polega na tym, że zarówno ofiarami moich artów jak i Twojego pfa byli 'pro gracze', którzy nie potrafią sobie z tym poradzić (zarówno z tym, że ktoś ma przewagę, ale myślę, że również jak i z emocjami, które wywołuje u nich ta gra.).
Wkurzyłeś gracza, który jest aktywny na forum i serwerze, a Ty jesteś nowy - to są Ci równi i równiejsi.
JCF i Mentos dopięli swego i wyleciałeś bo innej kary nie mogli Ci dać. Conan i Phobos dopięli swego i nie jestem już adminem - wystarczyła jedna sytuacja i reszta graczy poczuła się swobodnie.
Ostatnio zmieniony 2012-05-31, 14:19 przez etheral, łącznie zmieniany 1 raz.
Eth, ja nic w sumie nie miałem do twojego stylu gry, bo jak mi zdaje, grałeś na obj, a arty nie można użyć wszędzie i nie zawsze się uda tym zabić, jednak co do broni ciężkiej, to tylko mam coś do PF'a. Wyobraź sobie, że ty harujesz jak wół, przez kilka lat, np. w kopalni, a jakieś dziecko w Korei grając w głupią grę zarabia rocznie więcej od ciebie (i to znacznie). Wygląda to w taki sposób (przynajmniej dla mnie). Wszyscy przychodzimy na serwer, by się rozerwać, jednak gra jak każda inna, wywołuje jakieś emocje, więc ja nie robię rzeczy irytujących i tego samego się spodziewam od innych. Pragnę podkreślić, Eth, że przewaga jaką daje panzer, irytuje nie tylko "pro graczy", ale i zwykłych zielonych. Co do równych i równiejszych, muszę się z tobą zgodzić. Fakt, tak to wygląda, ale to już nie moja wina.
Robicie afere w powodu 1 kicka? jak ja bym tak miał robić byście mieli tu ładny spam
Widze Eciu sie obudził

Widze Eciu sie obudził

Kick z 2 powodow tk w sensie:Waliles w jednego z axis a przy tym zabijales 1 Swojego-dla mnie to niedpouszczalne 2.za sk 2 razy waliles panza na spawn.3.Jezeli nie ogarniasz panzy to moze ogarniesz apteczki ? moze na nikim nie bedziesz robil tk.
P.S. Etheral Przestan juz Pier**lic bo zwymiotuje...
Nastepnym razem polecam demko nagrac....z cala zaistniala sytuacja
P.S. Etheral Przestan juz Pier**lic bo zwymiotuje...
Nastepnym razem polecam demko nagrac....z cala zaistniala sytuacja
JCF MoFos TypeR
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
1. Granie Panzą jest na serwerze dozwolone i to, czy ktoś ją lubi czy nie, nie gra ŻADNEJ ROLI. Czy to broń lamerska czy nie... jest temat, zapraszam: http://wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=27&t=996
2. Robienie TK NIE jest dozwolone, jednak admin winien najpierw zwrócić uwagę graczowi komendą !warn lub słownie, najlepiej na oba sposoby.
3. Tak, powinno się robić demka i screeny, lecz admin też powinien to robić. Inaczej mamy słowo przeciwko słowu.
4. Można ew. Adiego poprosić, aby sprawdził skrypt serwera.
Biorąc pod uwagę, że obie strony nie mają dowodów w tej sprawie, proponuję ją umorzyć. Admini niech obserwują gracza, a gracz się pilnuje, by nie mieli się czego przyczepić. Howgh! :)
Temat chyba wyczerpany.
2. Robienie TK NIE jest dozwolone, jednak admin winien najpierw zwrócić uwagę graczowi komendą !warn lub słownie, najlepiej na oba sposoby.
3. Tak, powinno się robić demka i screeny, lecz admin też powinien to robić. Inaczej mamy słowo przeciwko słowu.
4. Można ew. Adiego poprosić, aby sprawdził skrypt serwera.
Biorąc pod uwagę, że obie strony nie mają dowodów w tej sprawie, proponuję ją umorzyć. Admini niech obserwują gracza, a gracz się pilnuje, by nie mieli się czego przyczepić. Howgh! :)
Temat chyba wyczerpany.
zgadzam sie ze Spidim:)
Witam ponownie,
W paru słowach odniosę się do wcześniejszych komentarzy:
Jeśli miałby już dość, to zapewne sam sięgnąłby po vote.
Mniemam, że chodziło o harowanie jak wół na fragi, a tu jakieś dziecko z panzerfaustem odbiera Ci laur pierwszeństwa.
Jak wytłumaczyć fakt, że Mentos napisał to, co można zobaczyć na screenie? Czyli, że vote na mnie będzie trochę niesłuszny? Ot tak, nacisnęły mu się literki na klawiaturze?
Gdybym teamkillował czy spawnkillował, bo takie wersje zdarzeń też padają, to przypuszczam, że nie padłoby takie stwierdzenie, bo vote na mnie byłby jak najbardziej uzasadniony.
Faktem jest jednak, że takie stwierdzenie padło.
Ukłony,
Antoni
W paru słowach odniosę się do wcześniejszych komentarzy:
Nie wiedziałem, że jesteś pełnomocnikiem innych graczy. Czyżby gracz Cola Turka był ubezwłasnowolniony?Mentos pisze:Dałem vote na kicka, bo mnie irytowałeś swoją grą, psując ją nie tylko mnie, ale i np. graczowi Cola Turka
Jeśli miałby już dość, to zapewne sam sięgnąłby po vote.
Przyjąłeś "ciekawą" skalę porównawczą, konfrontując świat rzeczywisty ze światem wirtualnej rzeczywistości, które nijak mają się do siebie.Mentos pisze:Wyobraź sobie, że ty harujesz jak wół, przez kilka lat, np. w kopalni, a jakieś dziecko w Korei grając w głupią grę zarabia rocznie więcej od ciebie (i to znacznie). Wygląda to w taki sposób (przynajmniej dla mnie)
Mniemam, że chodziło o harowanie jak wół na fragi, a tu jakieś dziecko z panzerfaustem odbiera Ci laur pierwszeństwa.
Uważasz, że podczas gry nie myślę tylko o niczym, jak komuś, za przeproszeniem, sp****lić dzień?Mentos pisze:Granie panzą zawsze wkurza innych graczy, jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, gdzie byłoby inaczej na sewerach For Fun, a skoro o tym ludzie wiedzą, to czemu tego "gówna" używają? Odpowiedź sobie sam.
Szczerze mówiąc, nie śledziłem sprawy z Etheralem, ale jeśli jest to prawdą, co mówi, i mój przypadek nie jest jednostkowy, to znaczy, że coś jest na rzeczy.etheral pisze:JCF i Mentos dopięli swego i wyleciałeś bo innej kary nie mogli Ci dać. Conan i Phobos dopięli swego i nie jestem już adminem - wystarczyła jedna sytuacja i reszta graczy poczuła się swobodnie.
Sęk w tym, że żadnego teamkillingu nie było, a cała sytuacja wybuchła po tym, jak zabiłem Mentosa i przy tym siebie.SPIDIvonMARDER pisze:2. Robienie TK NIE jest dozwolone, jednak admin winien najpierw zwrócić uwagę graczowi komendą !warn lub słownie, najlepiej na oba sposoby.
Dowód jest taki, jaki udało mi się dostarczyć, czyli screen. Zachodzi pewna nieścisłość:SPIDIvonMARDER pisze:Biorąc pod uwagę, że obie strony nie mają dowodów w tej sprawie
Jak wytłumaczyć fakt, że Mentos napisał to, co można zobaczyć na screenie? Czyli, że vote na mnie będzie trochę niesłuszny? Ot tak, nacisnęły mu się literki na klawiaturze?
Gdybym teamkillował czy spawnkillował, bo takie wersje zdarzeń też padają, to przypuszczam, że nie padłoby takie stwierdzenie, bo vote na mnie byłby jak najbardziej uzasadniony.
Faktem jest jednak, że takie stwierdzenie padło.
Chodzi o zasadę, bo, JCF, mówiąc łagodnie, mija się z prawdą. Pytanie, w jakim celu to robi? By wyjść z twarzą z całej sytuacji?Danse Macabre pisze:Robicie afere w powodu 1 kicka?
Jeśli jest taka możliwość, to chętnie skorzystałbym z niej. Nie mam nic do ukrycia, z kolei wszystko jest do odkrycia.SPIDIvonMARDER pisze:4. Można ew. Adiego poprosić, aby sprawdził skrypt serwera.
Ukłony,
Antoni
Jeśli sądzisz, że świat wirtualny nijak ma się do rzeczywistego to jesteś w wielkim błędzie. Nie mam zamiaru ci tego tutaj wyjaśniać, po prostu proponuję więcej myślenia i porównywania zachowań. Btw.
Takie zachowanie jest agresywne, więc nie wyrażaj się tak, bo obrażasz. Poza tym, jeśli wszyscy sięgaliby po to vote, na serwerze chyba nikt by nie grał. Z resztą, twój screen nie jest dowodem, bo równie dobrze może to być wycinek rozmowy, który jest bez kontekstu. Resztę masz wyżej.Virtus pisze:Nie wiedziałem, że jesteś pełnomocnikiem innych graczy. Czyżby gracz Cola Turka był ubezwłasnowolniony?
Jeśli miałby już dość, to zapewne sam sięgnąłby po vote
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Dobra, to ja to zakończę.
1. Virtus może grać sobie panzą ile chce i nikt nie ma prawa mieć o to wontów;
2. Równocześnie niech uważa z tą lufa, by nie było kwasów. TK itd zabronione;
3. Równocześnie jak ktoś nadużywa TK to wtedy należy mu zwrócić uwagę, a potem kickać;
4. Z brakiem dowodów chodziło mi o to, że nie ma dokładnych i kompletnych materiałów. Twój screen faktycznie wnioskuje na Twoją korzyć Virtus, ale nie przesądza.
Dyskusję o różnicach między światem wirtualnym, a realnym kontynuujcie w osobnym temacie lub na PW. Tutaj będę usuwał posty z nią związane.
1. Virtus może grać sobie panzą ile chce i nikt nie ma prawa mieć o to wontów;
2. Równocześnie niech uważa z tą lufa, by nie było kwasów. TK itd zabronione;
3. Równocześnie jak ktoś nadużywa TK to wtedy należy mu zwrócić uwagę, a potem kickać;
4. Z brakiem dowodów chodziło mi o to, że nie ma dokładnych i kompletnych materiałów. Twój screen faktycznie wnioskuje na Twoją korzyć Virtus, ale nie przesądza.
Dyskusję o różnicach między światem wirtualnym, a realnym kontynuujcie w osobnym temacie lub na PW. Tutaj będę usuwał posty z nią związane.
Taka afera za taką rzecz. Panza jest dozwolona ale w przypadkach jak np. TK czy SK należy ukarac gracza warnem, pouczyc czy tez napisac o co biega jak będzie miał wonty, jak to nie zadziała a raz kolejny złamie regulamin dac mu kicka i według mnie to jest dobry scenariusz bo później będzie taka "afera" jak teraz.Co do wypowiedzi Mentosa z lamieniem zgodzę się wkurza to strasznie no ale cóż trzeba jakoś to przebolec 
SPIDI: napisałem to samo powyżej.

SPIDI: napisałem to samo powyżej.
Co za świat, tylko mnie nie ma na serwerze już się samowolka zaczyna XD