Team ballance i przerzucanie graczy
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Team ballance i przerzucanie graczy
Nawet dystansując się do ostatniego przypadku, to i tak wielu graczy narzeka na to, że admini sztucznie przerzucają graczy w celu wyrównania balansu. Jakie jest Wasze zdanie? Niech admini pilnują, by teamy były równe, czy też niech się dzieje co chce?
Ja uważam, że:
-komenda !shuffle powinna być używana, kiedy balans jest totalnie zryty, np 3 vs 6 itd. Admin powinien móc jej użyć bez pytania, kiedy tylko uzna, że jest to konieczne dla satysfakcjonującej gry;
-komenda "put [player] powinna być używana w stosunku do graczy, co notorycznie zmieniają teamy psując bezsensownie balans, a także wtedy, jeśli jest już dysproporcja np. 3 v 6 , a ktoś nowy na siłę pcha się do liczniejszego teamu. Jednak wcześniej powinno się słownie poprosić o wyrównanie.
Ja uważam, że:
-komenda !shuffle powinna być używana, kiedy balans jest totalnie zryty, np 3 vs 6 itd. Admin powinien móc jej użyć bez pytania, kiedy tylko uzna, że jest to konieczne dla satysfakcjonującej gry;
-komenda "put [player] powinna być używana w stosunku do graczy, co notorycznie zmieniają teamy psując bezsensownie balans, a także wtedy, jeśli jest już dysproporcja np. 3 v 6 , a ktoś nowy na siłę pcha się do liczniejszego teamu. Jednak wcześniej powinno się słownie poprosić o wyrównanie.
Re: Team ballance i przerzucanie graczy
W sumie to gracz powinien decydować jak i w którym teamie chce grać..........Zgodzę się z Tobą, tylko w wyjątkowych przypadkach należy używać tych komend. Natomiast jedyne całkowite rozwiązanie problemu jakie widzę to podwyższenie umiejętności botów, żeby rzeczywiście pomagały teamowi, gdzie jest mniej graczy.
Put dal graczy tylko co ciągle przechodzą a shuffle tak jak napisał Spidi
Ja jakos nie mam nigdy problemu z balance zawsze gsy jestem na serwerze to jest po rowno graczy w obu zespolach :)
JCF MoFos TypeR
Nic dodać, nic ująć. 

-
- Poborowy
jcf ty ciagle kogos przezucasz . ostatnio mnie w kolko niewiem dlaczego! za to etheral cz jak mu tam wcale nic nie robi. jak w jednym teamie nikt nie przekroczyl 10 killow a w drogim kozdy powyzej 40 !!! i w tym etheral naginal fragi . jak mu uwage zwrucilem to dostalem mute na 6000000 sek!! cos tu nie gra
!!! niektorzy nie powinni zadzic na serwerze
!!! niektorzy nie powinni zadzic na serwerze
Ty się za to najbardziej do tego nadajesz. Do tematu: przerzucani powinni być ci, którzy wchodząc na serwer dołączają do team'u gdzie jest więcej graczy, w innym razie proponuję pytać się graczy "czy chcą" przejść do innego teamu, w ostateczności shuffle.
Bojzon jesteś pewien ze tak się pisze słowa przezucasz,zwrucilem ? u mnie jest źle z ortografią ale chyba nie aż tak ;o
bojzon niektorzy nie powinni grac na tym serwerze..tak mowie tu o Tobie.Za Twoje chamskie teksty oraz za przeklinanie powinienes dawno dostac odemnie bana...takze ogarnij sie
JCF MoFos TypeR
- *Conan*
- Starszy kapral
- Nick w ET: ETPlayer
ja widzę ze włąśnie rzadko jest zachowany ballance w teamach... co mnie nieźle irytuje, ze tak delikatnie powiem 

-
- Komandor dywizji
- Kontakt:
No wiadomo,że atakujący powinni mieć przewagę liczebną,ale bez przesady. Jak w drużynie broniącej jest z 2 osoby,a w atakującej z 8 to jest wkurzające. Niektórzy specjalnie przechodzą do liczniejszej drużyny,żeby sobie nabić fragi. Jak na serwie są admini to wszystko ładnie wygląda,ale jak już ich nie ma to...
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam

KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa
http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Można by z tego wybrnąć, traktując boty jako nieobecne (w limbo wyświetlała by się tylko liczba tych z pingiem, czyli graczy), lub skryptem, który usuwa boty przy 5+ graczach i robi shuffle. Inaczej to sami widzicie jak jest...
- *Conan*
- Starszy kapral
etheral jak widzę to Ty nie zbyt chętnie pilnujesz porządku w tym zakresie. nieraz grasz nawet w drużynie ze znaczną przewagą, co jako ze jesteś adminem nie powinno mieć tak często miejsca 

Witam. Choć nie gram z Wami długo Problem balansu jest widoczny(nie raz było 8 vs 2).Etheral ma racje, gracze wchodzący na serwer nie patrzą ile w teamie jest graczy(tych prawdziwych z pingiem)i wchodzą gdzie im się podoba lub co gorsza ,niektórzy do teamu gdzie zdobędą więcej fragów.
- *Conan*
- Starszy kapral
Piszę w tym temacie bo dotyczy równania graczy poprzez shuffa, nie tworzyłem nowego. Chciałem powiedzieć że shuffe coś nie tak działa, często w żaden sposób teamy nie są wyrównane, kiedyś lepiej to działało. teraz w niektórych mapach braliśmy 3 nawet 4 razy shuffe a i tak ładnie nie wyrównało teamów, przeżuci osoby ale było dalej 3 na 6 i tam gdzie 6 były osoby ze znacznie większa ilością pkt niż w teamie przeciwnym. kiedyś (nie pamiętam który admin ) zrobił shuffa i w teamie axis dała tylko lue a w alliens dało 6 graczy