Team ballance i przerzucanie graczy

7 Lis 2010 - 7 Lip 2012
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Team ballance i przerzucanie graczy

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Nawet dystansując się do ostatniego przypadku, to i tak wielu graczy narzeka na to, że admini sztucznie przerzucają graczy w celu wyrównania balansu. Jakie jest Wasze zdanie? Niech admini pilnują, by teamy były równe, czy też niech się dzieje co chce?

Ja uważam, że:
-komenda !shuffle powinna być używana, kiedy balans jest totalnie zryty, np 3 vs 6 itd. Admin powinien móc jej użyć bez pytania, kiedy tylko uzna, że jest to konieczne dla satysfakcjonującej gry;
-komenda "put [player] powinna być używana w stosunku do graczy, co notorycznie zmieniają teamy psując bezsensownie balans, a także wtedy, jeśli jest już dysproporcja np. 3 v 6 , a ktoś nowy na siłę pcha się do liczniejszego teamu. Jednak wcześniej powinno się słownie poprosić o wyrównanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Re: Team ballance i przerzucanie graczy

Post autor: etheral »

W sumie to gracz powinien decydować jak i w którym teamie chce grać..........Zgodzę się z Tobą, tylko w wyjątkowych przypadkach należy używać tych komend. Natomiast jedyne całkowite rozwiązanie problemu jakie widzę to podwyższenie umiejętności botów, żeby rzeczywiście pomagały teamowi, gdzie jest mniej graczy.
Awatar użytkownika
sewe12
Major
Major
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: sewe12 »

Put dal graczy tylko co ciągle przechodzą a shuffle tak jak napisał Spidi
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JCF
Pułkownik
Pułkownik

Post autor: JCF »

Ja jakos nie mam nigdy problemu z balance zawsze gsy jestem na serwerze to jest po rowno graczy w obu zespolach :)
JCF MoFos TypeR
ReizeR
Poborowy

Post autor: ReizeR »

Nic dodać, nic ująć. ;-)
bojzon.pl```
Poborowy

Post autor: bojzon.pl``` »

jcf ty ciagle kogos przezucasz . ostatnio mnie w kolko niewiem dlaczego! za to etheral cz jak mu tam wcale nic nie robi. jak w jednym teamie nikt nie przekroczyl 10 killow a w drogim kozdy powyzej 40 !!! i w tym etheral naginal fragi . jak mu uwage zwrucilem to dostalem mute na 6000000 sek!! cos tu nie gra
!!! niektorzy nie powinni zadzic na serwerze
Awatar użytkownika
Mentos
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: Mentos »

Ty się za to najbardziej do tego nadajesz. Do tematu: przerzucani powinni być ci, którzy wchodząc na serwer dołączają do team'u gdzie jest więcej graczy, w innym razie proponuję pytać się graczy "czy chcą" przejść do innego teamu, w ostateczności shuffle.
grzes222

Post autor: grzes222 »

Bojzon jesteś pewien ze tak się pisze słowa przezucasz,zwrucilem ? u mnie jest źle z ortografią ale chyba nie aż tak ;o
Awatar użytkownika
JCF
Pułkownik
Pułkownik

Post autor: JCF »

bojzon niektorzy nie powinni grac na tym serwerze..tak mowie tu o Tobie.Za Twoje chamskie teksty oraz za przeklinanie powinienes dawno dostac odemnie bana...takze ogarnij sie
JCF MoFos TypeR
Awatar użytkownika
*Conan*
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: *Conan* »

ja widzę ze włąśnie rzadko jest zachowany ballance w teamach... co mnie nieźle irytuje, ze tak delikatnie powiem *oszty*
Deus,honor,patria→ Bóg, honor, ojczyzna. Walcz dzielnie i wracaj zawsze z tarczą!!
Obrazek
lurtz95
Komandor dywizji
Komandor dywizji
Kontakt:

Post autor: lurtz95 »

No wiadomo,że atakujący powinni mieć przewagę liczebną,ale bez przesady. Jak w drużynie broniącej jest z 2 osoby,a w atakującej z 8 to jest wkurzające. Niektórzy specjalnie przechodzą do liczniejszej drużyny,żeby sobie nabić fragi. Jak na serwie są admini to wszystko ładnie wygląda,ale jak już ich nie ma to...
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...
Obrazek
Obrazek
KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Post autor: etheral »

Można by z tego wybrnąć, traktując boty jako nieobecne (w limbo wyświetlała by się tylko liczba tych z pingiem, czyli graczy), lub skryptem, który usuwa boty przy 5+ graczach i robi shuffle. Inaczej to sami widzicie jak jest...
Awatar użytkownika
*Conan*
Starszy kapral
Starszy kapral

etheral jak widzę to Ty nie zbyt chętnie pilnujesz porządku w tym zakresie. nieraz grasz nawet w drużynie ze znaczną przewagą, co jako ze jesteś adminem nie powinno mieć tak często miejsca :oops:
Deus,honor,patria→ Bóg, honor, ojczyzna. Walcz dzielnie i wracaj zawsze z tarczą!!
Obrazek
Emil
Poborowy

Post autor: Emil »

Witam. Choć nie gram z Wami długo Problem balansu jest widoczny(nie raz było 8 vs 2).Etheral ma racje, gracze wchodzący na serwer nie patrzą ile w teamie jest graczy(tych prawdziwych z pingiem)i wchodzą gdzie im się podoba lub co gorsza ,niektórzy do teamu gdzie zdobędą więcej fragów.
Awatar użytkownika
*Conan*
Starszy kapral
Starszy kapral

Piszę w tym temacie bo dotyczy równania graczy poprzez shuffa, nie tworzyłem nowego. Chciałem powiedzieć że shuffe coś nie tak działa, często w żaden sposób teamy nie są wyrównane, kiedyś lepiej to działało. teraz w niektórych mapach braliśmy 3 nawet 4 razy shuffe a i tak ładnie nie wyrównało teamów, przeżuci osoby ale było dalej 3 na 6 i tam gdzie 6 były osoby ze znacznie większa ilością pkt niż w teamie przeciwnym. kiedyś (nie pamiętam który admin ) zrobił shuffa i w teamie axis dała tylko lue a w alliens dało 6 graczy *hmmm* *nonie*
*wolfensteinpl* *wolfensteinpl* *wolfensteinpl* *wolfensteinpl* *wolfensteinpl* *wolfensteinpl*
Obrazek
Zablokowany