Imperatory

Jazda swobodna w granicach przyzwoitego zachowania.
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Imperatory

Post autor: DrVaNs »

Witajcie

zachęcam do udziału w konkursie Imperatory:

http://imperatory.wp.pl

Co prawda w tym roku w niektórych kategoriach ciężko coś wybrać, ale ogół konkursu jest w porządku ;)

Co wogóle sądzicie o takich inwencjach?
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Prawie żadnej z tych gier nie znam, ale sprawa jest bardzo fajna :)
Obrazek
KOLEJORZ
Starszy kapral
Starszy kapral
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: KOLEJORZ »

Zagłosowałem ;-)
Moim zdaniem zrobili dużo błędów w tym głosowaniu np. FIFA 10 w kategorii "Najlepszy klimat". Cała seria ma cały czas ten sam klimat - tony kibiców, którzy śpiewają za klubem, wyglądają tak samo, mówią tak samo więc co chcieć? Powinni dać jakiś horror, czy gra akcji. Dobrym wyborem w tej kategorii był najnowszy Batman; najlepsza grafika - były tam tylko 2 dobre(nie bardzo dobre!) tytuły, "Assassin's Creen 2" i "Call of Duty Modern Warfare 2", powinni dać GTA IV lub Sniper Ghost Warrior, a tak to głosujemy na grafikę rodem z końca roku 2008 :oops:
Wymienię na co zagłosowałem ze wszystkich kategorii, które pamiętam:
1. Najlepszy tryb multiplayer
Call of Duty Modern Warfare 2
2. Najlepszy klimat w grze
Batman Arkham Asylum
3. Najlepsza oprawa graficzna
Call of Duty Modern Warfare 2
4. Najlepsza gra na PC
Call of Duty Modern Warfare 2 lub GTA IV - nie pamiętam ;P
5. Najlepsza gra na konsole
Halo 3
6. Najlepszy imperator
Stalker Zew Prypeci

To wszystko co pamiętam, moim zdecydowanym faworytem jest Call of Duty Modern Warfare 2 :-D
Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »

Nie wiem co w tym widzicie i zastanawia mnie czemu nie znacie - http://www.goldenjoystick.com/

Rok w rok.
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

Post autor: Towarzysz Lenin »

Kiepscy kadydaci. W sumie jedyną IMO grą wartą głosowania tutaj jest Stalker: Zew Prypeci. W kategorii megaimperatora zagłosowałem na Diablo 2, z braku tego co na prawdę powinno się tam znaleźć, vide RTCW, Half-Life 2, czy kilka innych pozycji.
Zamiast tego mamy denne Far Cry czy CoD. Przynajmniej jedynkę, była w miarę jadalna.

BTW. Plus dla orgów konkursu za stwierdzenie prawdy, że pecety są bastionem hardkorowców.
KOLEJORZ
Starszy kapral
Starszy kapral

Oczywiście ten "denny CoD" to nie Modern Warfare 2?
Obrazek
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

KOLEJORZ pisze:Oczywiście ten "denny CoD" to nie Modern Warfare 2?
IMHO MW2 zdecydowanie najsłabsza część i tak słabej serii. Tylko jedynka była w miarę zjadliwa i United Offensive. :->
KOLEJORZ
Starszy kapral
Starszy kapral

Towarzysz Lenin pisze:IMHO MW2 zdecydowanie najsłabsza część i tak słabej serii.
Każdy lubi co lubi
Bez komentarza...
MasterFragus
Starszy kapral
Starszy kapral
Kontakt:

Post autor: MasterFragus »

Towarzysz Lenin pisze:IMHO MW2 zdecydowanie najsłabsza część i tak słabej serii. Tylko jedynka była w miarę zjadliwa i United Offensive.
Adi.acN pisze:Nie wiem co w tym widzicie i zastanawia mnie czemu nie znacie - http://www.goldenjoystick.com/
1.Modern Warfare 2 ma więcej akcji i klimatu od Stalkera lub United Offensive .
2.Adi nie wiem jak inni ale ja głosowałem w golden joystick na rok 2009.
3.Ja tam bym jako najlepszą oprawę graficzną głosował na Battlefield Bad Company 2 z powodów np. Totalnej Demolki .
Kolczan
Poborowy

Post autor: Kolczan »

MasterFragus pisze:Modern Warfare 2 ma więcej akcji i klimatu od Stalkera
Obrazek
MW (obydwa) są krótkie i denne, klimat na poziomie serii GTA. Sensowny, ale zdecydowanie nie wygórowany - Stalker pod tym względem to majstersztyk. Poza tym - akcja - ha? Synu, fale rebeliantów i specnazu do rozwalenia kilkoma magazynkami to nie akcja. Tj. ma na nią niby jakiś wpływ, ale to tak jakby powiedzieć, że maluch jest szybki bo czerwony i z aerografem na masce.
Pozdro i poćwicz.
MasterFragus pisze:Ja tam bym jako najlepszą oprawę graficzną głosował na Battlefield Bad Company 2 z powodów np. Totalnej Demolki .
O k***a ale śmiechłem. Denne efekty specjalne to według Ciebie najlepsza oprawa graficzna? Na prawdę, jak na (bodaj) 2009 to była bardzo przeciętna oprawa.
MasterFragus
Starszy kapral
Starszy kapral
Kontakt:

Post autor: MasterFragus »

Ha ha ha ale sie uśmiałem 1 post i od razu atak a tak wogóle nie jestem twoim synkiem babciu.
Fakt może Stalker ma cholernie dużo klimatu ale akcja gdybyś nie wiedział to jest to jak dużo adleraniny dana gra produkuje w graczu = SZYBKOŚĆ wykonywanych akcji .
A tak nawiasem ty chyba masz oczy w pewnej części ciała jeżeli uważasz że Totalna demolka była już np. w 2009 roku to była słaba oprawa graficzna ( pragnę przypomnieć że to 1[ :!: ] na świecie gra w której można całe otoczenie wogół postaci "rozdupczyć" ) to chyba albo cię pogieło albo mam problemy z czytaniem :-(
A i nie wiem czy wiesz ale nie powinieneś przeklinać przynajmniej tu. :oops:
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

Co do rozwalania to patent podobny był już w Red Faction rok 2001 :P

A jak już mamy porównać obie gry to RF zdecydowanie wymiata biorąc pod uwagę realia roku 2001 i BF BC w roku 2009. BF BC2 może fabularnie jest ok, ale wykonanie i optymalizacja gry na PC leży. Na obecnym sprzęcie miałem problem przyjemnie pograć, a w RF dawno temu grałem dość spokojnie sobie, i nie przypominam żebym wybrzydzał bo mało FPSów miałem.

MW, MW2 - to są gry nastawione na masówkę, ich raczej nie powinno się brać pod uwagę, tak samo jak GTAIV.

Co do Stalkera, jest nakierowany na dużo węższą grupę graczy, i ten kto nie jest z tej grupy nie powinien go komentować/krytykować/poddawać ocenie.

Co do reszty zestawienia, brakuje fakt paru dobrych gier oraz tych najbardziej przełomowych, do tych grup bym podciągnął już tu wymienionego HL2.

Brak obecności Wolfenstein'a żadnego na liście jest też dla mnie ciosem, gdyż każdy wprowadzał coś nowego do gatunku FPP.

Co do tego bastionu hardkorowców: Fakt, siedzę na PC, ale chciałem ostatnio sobie kupić PS3, ale się wstrzymałem bo wiedziałem że szykuje się bałagan z słynną już krucjatą przeciwko piratom, jak dla mnie ździebko trochę przegięte to jest, myślałem że jak sobie na PS3 linuxa postawie to chociaż się podszkolę w nim, a Sony co? Na linuchu to piraci siedzą i crackują konsolę, jak dla mnie powód bezsensowny. Następnie seria updatetów chyba co 2-3 dni która łatała wszystkie możliwe dziury w całym. Ostatnio Sony dowaliło tym że do USB wepniemy tylko oryginalne akcesoria Sony inne związane z piractwem nie działają, bezsens totalny.

Myślałem też nad X360, ale sorry, no nic ciekawego na X nie ma, a np. God Of War to tylko PS.

Tyle moich żali w temacie Imperatorów, Sony oraz tego tematu ;)
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
Awatar użytkownika
Karule
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: Karule »

Seria MW to przereklamowany syf, który nie ma w ogóle klimatu. Stworzona tylko po to żeby mali chłopcy mogli się podniecać, że zabijają cywili na lotnisku. Klimat to mają gry typu Fallout...

A za Bad Company 2 nie przepadam, ta gra jest dobra dla ludzi którzy chcą iść z nożem na czołg...
Obrazek
Obrazek
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

MasterFragus pisze:Fakt może Stalker ma cholernie dużo klimatu ale akcja gdybyś nie wiedział to jest to jak dużo adleraniny dana gra produkuje w graczu = SZYBKOŚĆ wykonywanych akcji .
Nie wiem czym jest adleranina (hormon nudy?), ale co do adrenaliny, to podejrzewam, więcej wywoła we mnie thriller Hitchcocka, niż turecka budżetówka akcji. Nie zapominaj, że Stalker to gra z rozwiniętym motywem horroru.
DrVaNs pisze:Co do reszty zestawienia, brakuje fakt paru dobrych gier oraz tych najbardziej przełomowych, do tych grup bym podciągnął już tu wymienionego HL2.

Brak obecności Wolfenstein'a żadnego na liście jest też dla mnie ciosem, gdyż każdy wprowadzał coś nowego do gatunku FPP.
Ja bym powiedział, że mógłby być też HL1. A w Enemy Territory grało przecież tylu ludzi że strach, momentami przecież prześcigał on popularnością Counter-Strike'a.
Generalnie widać, że całe te imperatory to żenua.
Karule pisze:Seria MW to przereklamowany syf, który nie ma w ogóle klimatu. Stworzona tylko po to żeby mali chłopcy mogli się podniecać, że zabijają cywili na lotnisku. Klimat to mają gry typu Fallout...
Tego posta pisałem dłuuugo (coś mnie odciągnęło od kompa) i zauważyłem, że jeszcze dopisałeś. I po co tak porównywałem, jak wygarnąłeś krótko, szczerze i prawdziwie :D[/quote]
Kurczaczek
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: Kurczaczek »

Karule pisze:Seria MW to przereklamowany syf, który nie ma w ogóle klimatu. Stworzona tylko po to żeby mali chłopcy mogli się podniecać, że zabijają cywili na lotnisku.

Brawo!!! :-D
Obrazek
Google™ cię nie ugryzie...
ODPOWIEDZ