Wyjazdy

Jazda swobodna w granicach przyzwoitego zachowania.
KOLEJORZ
Starszy kapral
Starszy kapral
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer

Wyjazdy

Post autor: KOLEJORZ »

Wpisujemy od kiedy do kiedy nas nie ma, żeby nie słyszeć tekstów w stylu "I co ten KOLEJORZ się tak napalił na nasze forum, a od tygodnia nic nie pisze" :-D
Ja wyjeżdżam dzisiaj o 7:30 rano(czyli za 5 min.) i wracam 6.08.2010r. Do tego czasu nie zobaczycie nowych postów z mojej strony, nie będzie ze mną kontaktu no i co najważniejsze pewnie KKS mnie przegoni ilością postów w naszym wyścigu :-o
Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

To pa, ale mogłeś to akurat w shotboxie napisać :P
Obrazek
KKS BRO!!!
Kapral
Kapral

Post autor: KKS BRO!!! »

Nara!

[ Dodano: 2010-08-05, 19:00 ]
Ja też wyjeżdżam na wyspy kanaryjskie nie będę nie wiem dokładnie na ile.
Pozdrawiam KKS BRO!!!
KOLEJORZ
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: KOLEJORZ »

Panie i Panowie już wróciłem. Trochę opiszę mój wyjazd:
1. Pierwsza sprawa - droga - czemu do chole*y jedzie się 10h w góry z Poznania zamiast około 6? Bo(wiem, nie zaczyna się zdania od "bo") wszystko jest zalane, na części autostrad są poustawiane pachołki, które blokują przejazd na jednym z pasów, a tak na prawdę nie pracują na tym pasie w ogóle żadni ludzie i maszyny, więc z jakiego powodu te pachołki są ustawione?
2. Druga sprawa - sam pobyt i okolica - dobra, dojechaliśmy. Ciężko było, ale się udało. Pojechaliśmy do Czorsztyna, (bardzo)małej miejscowości w górach. Okazuje się, że jest tam bardzo sympatyczne miejsce. Ładne widoki, spokój, kilkaset metrów od mojego hotelu jest zamek, który można zwiedzić, można popływać gondolami z *Flisakami. Jest co robić, ale jedyny minus - nie ma w tej miejscowości NIGDZIE bankomatu przez co moi rodzice musieli jeździć do sąsiednich miast, żeby wypłacić pieniądze. Czas na hotel: Wchodzimy do niego, a tam się okazuje, że jest zrobiony w kulturze hinduskiej. Myślę sobie "Ale bajer!", ale po chwili dowiaduję się, że wcale nie :-D Właścicielem jest Hindus, który codziennie wsypuje do basenu tyle soli, że musiałem zakładać okulary, bo nie dało się pływać(baseny to coś bez czego chyba bym w życiu się nie ruszył na żadne wakacje więc musiałem o tym napisać :-D ). W telewizji lecą tylko trzy kanały po Polsku, a około 10 jest po hindusku i niemiecku! Kilka drobniejszych minusów to: wesele tej samej nocy więc nie można się dobrze wyspać i bardzo mały zasięg na komórce i laptopie.
3. Trzecia sprawa - powrót - kolejna Teksańska Masakra Ogórkiem Kiszonym - nie wracaliśmy 10 godzin, tylko 8, ale co z tego skoro to i tak ponad dwie godziny normalnej jazdy?! Akurat ogromnym minusem było to, że gdy zatrzymaliśmy się na jednej ze stacji benzynowej było tam Ferrari Enzo. Wracaliśmy równolegle z tym autem, ale gdy facetowi zaczęło się spieszyć to przycisnął gaz i po pięciu sekundach zniknął za horyzontem(mówię w 100% serio), jednak udało nam się go "złapać" przy bramkach gdzie płaci się za przejazd autostradą ;-) Zawsze jakaś rozrywka
4. Podsumowanie - góry, fajna sprawa. Dojazd, fatalna sprawa. Jeżeli planujecie wyjazd wciągu najbliższych 5 miesięcy w tamte rejony to naprawdę odradzam.
* Flisak - taki ktoś, kto kieruje gondolą podczas spływu Dunajcem
P.S.
Pisząc "trochę" miałem na myśli, napiszę całą lekturę o moim wyjeździe ;-)
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Autostrady: witamy w Polsce! :D
Bankomaty: witamy we wschodniej Europie! :P
Czorsztyn: byłem. Fajny zamek, tzn. bardziej ruiny, ale i tak urokliwy.

Ja wyjeżdzam jutro rano i wracam jakoś tak w niedzielę.
Obrazek
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

Ekspedycja. Jest w planie minimalnym 1200 km. Wyjazd dziś, powrót jak wrócę, ale gdzieś w granicach 7-9 dni.

Nad Serwisem w tych dniach w całości pieczę będzie sprawować Adi.acN
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »

Phi.. to nie pierwszy raz zostawiasz nas z tym :D Miłej wyprawy Vansik.
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

Dzięki XD
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
MasterFragus
Starszy kapral
Starszy kapral
Kontakt:

Post autor: MasterFragus »

Ja tam wracam z Chorwacji a dokładniej wyspy Ugljan położonej w południowej Dalmacji trochę tam było za ciepło ale jakoś dałem radę jedyne za czym tęskniłem to : 1.Dom, 2. Komputer , 3. To forum . :lol:
ODPOWIEDZ