PIERWSZE wrażenia
- ^|*?**/Adi*/-**
- Pułkownik
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
- Kontakt:
Panowie, jak zacząłem grać to nie mogłem się oderwać. Akcja zmontowana świetnie. Misje ciekawe, czasami trudne, logiczne. Na mieście też nie jest nudno, zawsze znajdzie się jakiś Niemiec do ubicia. Cut scenki w wolfie zawsze były dobre tu też tak jest, jedna z kilku gier w której nie chce się kliknąć "pomiń". Muzyka.. czasami stoję w jednym miejscu żeby tylko posłuchać :P. Wrogowie może nie są aż tak trudni, ale potrafią zaskoczyć. Assasis.. oo, przestraszyłem się kilka razy :P Choć mam ukończone dopiero ponad 40 procent gry, mogę śmiało powiedzieć, że jest ZAJEBISTA! 

- SlaviaConsesiao
- Pierwszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
- Kontakt:
-
- Sierżant zbrojmistrz
- Kontakt:
Oo ja też sporo ich przeszedłem Survival Horror to mój ulubiony gatunek gierfatum pisze:No mnie niby też nie przestraszył, za dużo Survivalów przeszedłem żeby się bać jakiegoś Assasyna.

No właśnie ja się zamyśliłem i dlatego skurczybyk mnie przestraszyłfatum pisze:No może jak bym się faktycznie zamyślił i ciskał strzałkę w przód, a nagle z zza rogu wyskoczy morda na pół ekranu.. no może bym się przestraszył :P

Ufff... Po trzech dniach od zakupu udało mi się przejść nowego Wolfa.
[center]Uwaga! Zawiera spoilery![/center]
Muszę przyznać, że gra bardzo dobra - trzyma klimat serii, akcja jest szybka i wciągająca.
Podobnie jak w RTCW szkopy są dość mocno zróżnicowani jeżeli chodzi o wygląd i umiejętności (no może w poprzedniej części było ich więcej - m. in. oddziały w mundurach zimowych, panterkach i oczywiście fajnie ucharakteryzowani "ledwie żywi" Niemcy w katakumbach) w tym tradycyjnie przypakowani żołnierze w futurystycznych pancerzach bojowych (koleś z miotaczem ognia rządzi!).
Bardzo podobało mi się jak przeciwnicy reagują na broń jakiej używam (Achtung! Sniper!) czy krzyczą do siebie widząc, że przeładowuję broń żeby przystąpić do ataku. Świetnie wygląda też model obrażeń - np. szkop trafiony bagnetem w gardło chwyta się za nie rękami i hmm...charczy:P powoli osuwając się na ziemię. Podobnie z ranami zadanymi w inne części ciała. Dzięki temu walka wygląda naprawdę porządnie!
Walki z bossami są całkiem dobre - najbardziej podobała mi się walka z królową, natomiast ostateczna walka z Hansem była naprawdę ciężka - już nawet nie pamietam ile razy do niej podchodziłem - już myślałem, że dam sobie spokój ale w końcu się udało
Niestety - szkoda wielka, że w grze nie wystąpiła żadna postać historyczna - Hitler był moim ulubionym bossem w Wolfie 3d, zaś krótki fragment z Himmlerem w końcówce RTCW dodawał bardzo fajnego smaczku. No ale może jeszcze kogoś zobaczymy w jakimś dodatku
?
Grafika co prawda nie powala wyglądem za to elegancko chodzi nawet na moim nie najnowszym już sprzęcie.
Jako ciekawostkę zauważę z kolei, że gra najbardziej przypomina mi... NecroVisioN. Podobny klimat (odpowiednio I/II Wojna Światowa zmieszana z mocną dawką fantastyki), broń z początku wieku, duża skuteczność walki wręcz + możliwość używania czarów (W Wolfie od początku w NV po zdobyciu Ręki Cienia).
Ale się rozpisałem :D
Ogólnie gra na 8+/10 No i mam nadzieję, że tym razem nie będzie trzeba czekać aż tak długo na kontynuację.

[center]Uwaga! Zawiera spoilery![/center]
Muszę przyznać, że gra bardzo dobra - trzyma klimat serii, akcja jest szybka i wciągająca.
Podobnie jak w RTCW szkopy są dość mocno zróżnicowani jeżeli chodzi o wygląd i umiejętności (no może w poprzedniej części było ich więcej - m. in. oddziały w mundurach zimowych, panterkach i oczywiście fajnie ucharakteryzowani "ledwie żywi" Niemcy w katakumbach) w tym tradycyjnie przypakowani żołnierze w futurystycznych pancerzach bojowych (koleś z miotaczem ognia rządzi!).
Bardzo podobało mi się jak przeciwnicy reagują na broń jakiej używam (Achtung! Sniper!) czy krzyczą do siebie widząc, że przeładowuję broń żeby przystąpić do ataku. Świetnie wygląda też model obrażeń - np. szkop trafiony bagnetem w gardło chwyta się za nie rękami i hmm...charczy:P powoli osuwając się na ziemię. Podobnie z ranami zadanymi w inne części ciała. Dzięki temu walka wygląda naprawdę porządnie!
Walki z bossami są całkiem dobre - najbardziej podobała mi się walka z królową, natomiast ostateczna walka z Hansem była naprawdę ciężka - już nawet nie pamietam ile razy do niej podchodziłem - już myślałem, że dam sobie spokój ale w końcu się udało

Niestety - szkoda wielka, że w grze nie wystąpiła żadna postać historyczna - Hitler był moim ulubionym bossem w Wolfie 3d, zaś krótki fragment z Himmlerem w końcówce RTCW dodawał bardzo fajnego smaczku. No ale może jeszcze kogoś zobaczymy w jakimś dodatku

Grafika co prawda nie powala wyglądem za to elegancko chodzi nawet na moim nie najnowszym już sprzęcie.
Jako ciekawostkę zauważę z kolei, że gra najbardziej przypomina mi... NecroVisioN. Podobny klimat (odpowiednio I/II Wojna Światowa zmieszana z mocną dawką fantastyki), broń z początku wieku, duża skuteczność walki wręcz + możliwość używania czarów (W Wolfie od początku w NV po zdobyciu Ręki Cienia).
Ale się rozpisałem :D
Ogólnie gra na 8+/10 No i mam nadzieję, że tym razem nie będzie trzeba czekać aż tak długo na kontynuację.
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy!
-
- Komandor dywizji
- Kontakt:
Mi to nie przeszkadzało,a wręcz podobało się,że nie ma takich postaci.Wolę te fikcyjne czarne charaktery.Maro pisze: Niestety - szkoda wielka, że w grze nie wystąpiła żadna postać historyczna - Hitler był moim ulubionym bossem w Wolfie 3d, zaś krótki fragment z Himmlerem w końcówce RTCW dodawał bardzo fajnego smaczku. No ale może jeszcze kogoś zobaczymy w jakimś dodatku?
Ja uważam,że grafika z nowego Wolfensteina jest lepsza od takich gier jak CoD 4 lub MoH Airborne,a tak jest naprawdę dobra grafika.Maro pisze: Grafika co prawda nie powala wyglądem za to elegancko chodzi nawet na moim nie najnowszym już sprzęcie.
Ja oceniam Wolfensteina na 9+/10 ze względu na multi,którego się spodziewałem lepszego niż jest naprawdę.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam

KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa
http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Wrócił, wrócił. Przecież jak już zabijemy Hansa i wrócimy prze portal to widzimy go jak biegnie przed nami na zeppelin wołając: Blazkowicz!!! Nie wiadomo jednak czy przeżył zniszczenie zeppelina, ale mogę się założyć, że tak :P .
A teraz kilka słów o samej grze:
Grając w nowego Wolfa kilka razy miałem wrażenie, że gram w CoD z powodu znacznika na mapie i wspólnych działań z Kręgiem Krzyżowej, przemieszanego trochę z Soldier of Fortune (zdaje się, że to była inna produkcja studia Raven) z powodu masakrowania Niemców kulami, naliczania liczby zabitych i animacji śmierci, które były niemal identyczne jak w tamtej grze (SoF był jednak o wiele bardziej brutalny), a także z pierwszym (checpointy) i drugim Far Cry (respawn przeciwników w miasteczku). Po za tym gra strasznie jedzie konsolą i do tego twórcy mają graczy za idiotów bo nie dość, że w notatniku piszą co należy zrobić, to jeszcze dali porady które zdradzały graczowi jakiej mocy najlepiej użyć w danym momencie. Niby można wyłączyć te porady w menu, ale u mnie zawsze po ponownym uruchomieniu gry były włączone
. Do tego strasznie rozwala mnie poprawność polityczna: przez całą grę masakrujemy złych nazistów,(a nie Niemców, w grze ani razu nie nazwano ich Niemcami), cały czas tylko naziści, nazistowscy żołnierze i nazistowska armia, a sami Niemcy to dobrzy i cnotliwi partyzanci z Kręgu Krzyżowej i mieszkańcy miasteczka, notabene niemieckiego miasteczka okupowanego przez armię nazistowską (wychodzi na to, ze okupowali własne miasto
).
Nie przejmujcie się, że tak wieszam psy na tej grze :), nowy Wolf to naprawdę kawałek dobrej roboty :). Misje są bardzo dobrze zrobione i w wielu, kiedy działamy sami, poczułem klimat starego Wolfa
. Sam klimat gry mógłby być nieco mroczniejszy jak w RtCW, ale i tak jest dobrze. Fabuła gry jest bardzo wciągająca, a Niemców, o przepraszam, nazistów masakruje się bardzo przyjemnie. Moce woalu są dużym plusem. Bossowie, dobrze chociaż, że są bo mnie nie zachwycili. Grafika nie powala, jak na dzisiejsze czasy mogła być nieco lepsza, ale jest przyjemna dla oka i chyba tylko maniacy grafiki mogliby ją nazwać brzydką, Muzyka i dźwięki są bez zarzutu, ale i nie powalają.
Ostatecznie daje tej grze 8/10 i na pewno zagram w nią jeszcze raz :D.
A teraz kilka słów o samej grze:
Grając w nowego Wolfa kilka razy miałem wrażenie, że gram w CoD z powodu znacznika na mapie i wspólnych działań z Kręgiem Krzyżowej, przemieszanego trochę z Soldier of Fortune (zdaje się, że to była inna produkcja studia Raven) z powodu masakrowania Niemców kulami, naliczania liczby zabitych i animacji śmierci, które były niemal identyczne jak w tamtej grze (SoF był jednak o wiele bardziej brutalny), a także z pierwszym (checpointy) i drugim Far Cry (respawn przeciwników w miasteczku). Po za tym gra strasznie jedzie konsolą i do tego twórcy mają graczy za idiotów bo nie dość, że w notatniku piszą co należy zrobić, to jeszcze dali porady które zdradzały graczowi jakiej mocy najlepiej użyć w danym momencie. Niby można wyłączyć te porady w menu, ale u mnie zawsze po ponownym uruchomieniu gry były włączone

Nie przejmujcie się, że tak wieszam psy na tej grze :), nowy Wolf to naprawdę kawałek dobrej roboty :). Misje są bardzo dobrze zrobione i w wielu, kiedy działamy sami, poczułem klimat starego Wolfa

Ostatecznie daje tej grze 8/10 i na pewno zagram w nią jeszcze raz :D.
-
- Starszy szeregowy
Deathshead przeżył na youtube widziałem jakiś takie dodatkowy filmik(chyba po napisach końcowych)w zamku i ta z gliszczy ktoś wyłazi...
Pochwalony towarzysze!
>>>ZAPRASZAM NA HISTORIE<<<
http://www.youtube.com/user/Pathe1939
mówie NIE komunistycznej cenzurze Youtube !
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
- ^|*?**/Adi*/-**
- Pułkownik
- Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
- Kontakt: