sprite pisze:ja mam akurat w base znajdującym się w folderze MP
więc nie ma różnicy czy wkleisz go do base z dokumentów czy z MP
Gra nie czyta configów z folderu gdzie masz grę zainstalowaną tylko z moje dokumenty, można to zmienić (fs_savepath).
sprite pisze:nieprawda
można ręcznie je zmieniać, gra z własnej woli nic nie nadpisze...
Można ale nie zawsze jak wklepiesz w konsoli to ci zapamięta, skryptów tam też nie wrzucisz bo nie będą działać. Co do przywrócenia wartości sprite ma rację.
Dziwne bo nie chce mi wogóle wczytywać pliku autoexec.cfg.Próbowałem w wszystkich lokalizacjach (w base itd).Dla pzrykładu mam wpisać set czy seta, z "/" czy bez "/"?
mefisto pisze:Gra nie czyta configów z folderu gdzie masz grę zainstalowaną
czyta czyta, nie musiałem nic zmieniać :)
shalashaska pisze:Dziwne bo nie chce mi wogóle wczytywać pliku autoexec.cfg.Próbowałem w wszystkich lokalizacjach (w base itd).Dla pzrykładu mam wpisać set czy seta, z "/" czy bez "/"?
chyba kłamałeś mówiąc, że umiesz robić cfg xD
set/seta możesz nawet to opuścić
ukośnik był w et natomiast w et:qw, wolfie już tego nie ma
shalashaska pisze:Dziwne bo nie chce mi wogóle wczytywać pliku autoexec.cfg.Próbowałem w wszystkich lokalizacjach (w base itd).Dla pzrykładu mam wpisać set czy seta, z "/" czy bez "/"?
Nie musisz dawac ukosnika gdyz gra oparta jest na engine QW wiec wystarczy wpisc exec autoexec i zadziala . A co do configu to tez pasuje z QW !!
A co do com_unlock_timingMethod to sa 3 wartosci
0 = Render as many frames as possible
1 = Render frames in multiples of 30
2 = Renders frames in multiples of 30 based on an average
[ Dodano: 2009-08-26, 00:45 ]
sprite pisze:grzebałem trochę w cfg i chyba znalazłem rozwiązanie...
Autoexec wczyta tylko i wyłącznie z folderu C:\Documents and Settings\LOGIN\Moje dokumenty\id Software\WolfMP\sdnet\LOGIN\base.Czyli z folderu z profilem gracza.
mam nadzieje ze cos poprawia bo na moim sprzecie wyciagam 60-80 fpsow w terenie otwartym , a w budynkach 150 (mam blokade na tyle) . torche poprawili od bety , ale denerwuja mnie spadki czasem do 40 . moj sprzet to c2d e8400 3 ghz radeon hd4870 2 gb ramu (bo mam xp , jak kupie win 7 dokupie jeszcze 2 gb).
Eee dalej FPSy są zrypane.Bez patcha chyba się nie obejdzie bo mod nic w tym kieunku nie zrobi gdyż winą jest chyba silnik graficzny.Już pisałem że podobnie było w QuakeWars.
[ Dodano: 2009-08-29, 09:22 ]
Zauwarzylem ze na W7 i nowszych sterach mam o niebo wyzsze i stabilniejsze FPSy.