FPS-y
-
- Szeregowiec
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: ETPlayer
- Kontakt:
FPS-y
Wydaje mi się że MP jest trochę zbyt wymagający.W samej grze jest mało opcji które mogą mieć jakiś wpływ na zmianę HUDa oraz poprawienie FPSów.W CFg jeszcze trochę za wcześnie by coś grzebać więcej, boję się by coś nie zchrzanić.Ustawijając w opcjach wydajności powiedzmy na medium nie zauwarzam znacznego wzrostu FPSów.FPSy skaćżą mi od 30 do powiedzmy 150 przy odblokowaniu tej granicy.Mój sprzęt raczej nie nalży do słabszych:
Asus P5QL-E
Core 2 Duo E8400 3.8Ghz
Arctic Cooling Freezer 7 PRO
Corsair Cl4 XMS2 TWIN 2X2GB-6400C4DHX
Pentagram Silent Force PSF 500-A12S
Gigabyte 9600GT 512MB DDR3 256bit
Segate 320 Gb
Dodam że gram w ET:QW i tam gra jest płynniejsza i tak nie warpi i nie skaczą FPSy a gram raczej na najwyższych ustawieniach i spokojnie wyciągam stałe 200 FPSów
Asus P5QL-E
Core 2 Duo E8400 3.8Ghz
Arctic Cooling Freezer 7 PRO
Corsair Cl4 XMS2 TWIN 2X2GB-6400C4DHX
Pentagram Silent Force PSF 500-A12S
Gigabyte 9600GT 512MB DDR3 256bit
Segate 320 Gb
Dodam że gram w ET:QW i tam gra jest płynniejsza i tak nie warpi i nie skaczą FPSy a gram raczej na najwyższych ustawieniach i spokojnie wyciągam stałe 200 FPSów
- Załączniki
-
[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
-
- Szeregowiec
- Kontakt:
grzebałem trochę w cfg i chyba znalazłem rozwiązanie...
ustawiłem
i o dziwo przestało warpić
choć nie wiem która z tych komend zadziałała
ale radzę popróbować z r_useThreadedRenderer z wartością 1 lub 2
ustawiłem sobie
i teraz na mp mam coś w okolicach 160FPS :)
ustawiłem
Kod: Zaznacz cały
seta "com_unlock_timingmethod" "1"
seta "r_useThreadedRenderer" "1"

ale radzę popróbować z r_useThreadedRenderer z wartością 1 lub 2
ustawiłem sobie
seta "com_unlock_maxFPS" "200"
-
- Szeregowiec
- Kontakt:
w swoim własnymshalashaska pisze:Ale w którym cfg należy wprowadzac zmiany?Nie znalazlem tych komend:P

jeżeli nie wiesz jak go stworzyć poszukaj w googlach - powinno być sporo artów o tym
streszczę ci troszkę:
otwórz plik tekstowy i zapisz go jako autoexec.cfg
wklej go do katalogu:
X:\Program Files\Activision\Wolfenstein\MP\base
-
- Szeregowiec
- Kontakt:
Wiesz wiem jak stworzyć plik autoexec.cfg.Problem w tym ale nowy wolfenstein wyglada troche inaczej w stosunku do starego et czy qw.Wiec uzywajac wyszukiwarki google natrfaiamy w wiekszosci na tematy zwiazane z ET.Podałeś ścieżkę do folderu gdzie nie ma tam żadnych plików cfg, większość znajduje się w Moich Dokumentach w folderach Base oraz sdnet, więc teraz pytanie czy tam nie nalezy umiescic pliku autoexec i dokladnie w ktorym folderze.sprite pisze:w swoim własnymshalashaska pisze:Ale w którym cfg należy wprowadzac zmiany?Nie znalazlem tych komend:P![]()
jeżeli nie wiesz jak go stworzyć poszukaj w googlach - powinno być sporo artów o tym
streszczę ci troszkę:
otwórz plik tekstowy i zapisz go jako autoexec.cfg
wklej go do katalogu:Kod: Zaznacz cały
X:\Program Files\Activision\Wolfenstein\MP\base
w obu przypadkach configi tworzy się na tej samej zasadzieshalashaska pisze:Wiec uzywajac wyszukiwarki google natrfaiamy w wiekszosci na tematy zwiazane z ET.
racja, nie ma tam żadnych configów, ale napisałem żebyś wkleił tam własnyshalashaska pisze:Podałeś ścieżkę do folderu gdzie nie ma tam żadnych plików cfg
w moich dokumentach znajdują się configi stworzone przez samą grę oraz informacje o profilachshalashaska pisze: nie ma tam żadnych plików cfg, większość znajduje się w Moich Dokumentach w folderach Base oraz sdnet
jeżeli chcesz możesz również tam wkleić swój cfg ale nie jestem pewny czy stamtąd będzie on odczytywany, nie próbowałem
pozdrawiam
Configi się wkleja do moich dokumentów (do base)do pliku autoexec.cfg, w tych plikach które tam są (wolfbinds, wolfconfig) nie powinno się nic zmieniać bo gra i tak je nadpisze przy uruchomieniu.sprite pisze:w moich dokumentach znajdują się configi stworzone przez samą grę oraz informacje o profilach
-
- Szeregowiec
- Kontakt:
I o taką odpowiedz mi chodziło.Teraz jak przywrucić w orginalnych plikach fabryczne wartości?mefisto pisze:Configi się wkleja do moich dokumentów (do base)do pliku autoexec.cfg, w tych plikach które tam są (wolfbinds, wolfconfig) nie powinno się nic zmieniać bo gra i tak je nadpisze przy uruchomieniu.sprite pisze:w moich dokumentach znajdują się configi stworzone przez samą grę oraz informacje o profilach
ja mam akurat w base znajdującym się w folderze MPmefisto pisze:Configi się wkleja do moich dokumentów (do base)do pliku autoexec.cfg
więc nie ma różnicy czy wkleisz go do base z dokumentów czy z MP
nieprawdamefisto pisze:w tych plikach które tam są (wolfbinds, wolfconfig) nie powinno się nic zmieniać bo gra i tak je nadpisze przy uruchomieniu.
można ręcznie je zmieniać, gra z własnej woli nic nie nadpisze...
gra edytuje je tylko gdy sam zrobisz jakieś zmiany z poziomu menu, konsoli, czy swojego cfg
po prostu je usuń, gra na nowo powinna je stworzyć, z wartościami początkowymishalashaska pisze:Teraz jak przywrucić w orginalnych plikach fabryczne wartości?