SPIDIvonMARDER pisze:Mam takie pytanie:
Czy gra ma jakieś wnerwiające zabezpieczenia jak konieczność posiadania łącza internetowego, rejestarcji, secuROM czy coś?
NIE, nie ma takich zabezpieczeń .
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
SPIDIvonMARDER pisze:Mam takie pytanie:
Czy gra ma jakieś wnerwiające zabezpieczenia jak konieczność posiadania łącza internetowego, rejestarcji, secuROM czy coś?
Pierwsze wrażenia?
Hell Yeah! Działa! 15 FPS w porywach po zgwałceniu Tweakerem. Ostatnio gram tak też w Fallouta 3 więc jestem przyzwyczajony do tragicznego poziomu grafiki i miernych FPSów.
Co do gameplaya... zj!@#$% port z konsoli i tyle. Ta gra nie ma nawet quicksave'a! Co to ma !@#$% być? Z mapy korzysta się bardzo dziwnie, Niemcy wrzeszczą po angielsku... Do tego kiepskie spolszczenie. "Koło z Krzyżowej"? WTF? No i poziom trudności. Gram na "Jestem śmiercią wcieloną" a czuję się jakbym grał na "Tato, mogę zagrać?". Choć może to dla tego że na FPSach zęby zjadłem.
Przynajmniej lokacje są bardzo ładnie wykonane, a i sama rozwałka jest bardzo przyjemna, a w końcu o to chodzi.
Na razie jestem na wykopaliskach (dopiero zacząłem bawić się Woalem), póki co daję ocenę 7/10. Może później spadnie, albo mam nadzieję wzrośnie. Dla porównania RTCW u mnie ma 11/10. Wątpię, że nowy Wolf go przegoni.
Towarzysz Lenin pisze:Co do gameplaya... zj!@#$% port z konsoli i tyle. Ta gra nie ma nawet quicksave'a! Co to ma !@#$% być?
Każda dzisiejsza gra (poza kilkoma wyjątkami) jest portem z konsoli . Brak Quicksave jest już standardem od ładnych kilku lat (nie grałeś w żadne gry przez kilka ostatnich lat że się tak dziwisz?).
Towarzysz Lenin pisze:Z mapy korzysta się bardzo dziwnie
Nie rozumiem jaki masz problem z mapą? Mapa jak mapa wskazuje: północ, południe, wschód, zachód .
Towarzysz Lenin pisze:Gram na "Jestem śmiercią wcieloną" a czuję się jakbym grał na "Tato, mogę zagrać?".
No to może spróbuj nie używać mocy woalu, wtedy będzie "hardkorowo". (Ja np w F.E.A.R. 2 nie uzywałem spowolnienia bo przez nie gra była strasznie banalna).
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
MiSzCzU pisze:Każda dzisiejsza gra (poza kilkoma wyjątkami) jest portem z konsoli . Brak Quicksave jest już standardem od ładnych kilku lat (nie grałeś w żadne gry przez kilka ostatnich lat że się tak dziwisz?).
Stalker nie jest portem z konsoli i jest w nim quicksave. Half-Life 2 i Portal tak samo. Co do Fallouta 3 nie jestem pewien ale quicksave tam jest.
MiSzCzU pisze: Nie rozumiem jaki masz problem z mapą? Mapa jak mapa wskazuje: północ, południe, wschód, zachód .
Jakaś taka nieczytelna.
MiSzCzU pisze:
No to może spróbuj nie używać mocy woalu, wtedy będzie "hardkorowo". (Ja np w F.E.A.R. 2 nie uzywałem spowolnienia bo przez nie gra była strasznie banalna).
Jeszcze nie zdążyłem się za bardzo nacieszyć Woalem.
moje wrażneia są pozytywne... :) chociaż rtcw był lepszy-mniej było tych śmiesznych stworów w stosunku do wolfa-tak mi sie wydaje, w dodatku były one mocniejsze bo na te najlepsza metodą jest z bagneta je potraktowac
To chyba miałeś jakieś kiepskie informacje. Samo menu śmierdzi konsolą. Tak samo checkpointy.
Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Nikt nie dorabiałby obsługi pada do PC bo po co, skoro PC ma lepsze kontrolery?
Towarzysz Lenin pisze:Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Jeśli dobrze pamiętam to każda gra z logo "Games for Windows" musi go obsługiwać, a gra rzeczywiście śmierdzi portem z konsoli i CoDem.
Towarzysz Lenin pisze:To chyba miałeś jakieś kiepskie informacje. Samo menu śmierdzi konsolą. Tak samo checkpointy.
Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Nikt nie dorabiałby obsługi pada do PC bo po co, skoro PC ma lepsze kontrolery?
Oficjalnie i Raven, i Activision poinformowało, że to nie jest port z konsoli. Wszystkie wersje były tworzone oddzielnie.
SlaviaConsesiao pisze:Oficjalnie i Raven, i Activision poinformowało, że to nie jest port z konsoli. Wszystkie wersje były tworzone oddzielnie.
No to w takim razie oszukali swoich klientów. Potrafię rozpoznać kiedy gra śmierdzi konsolą na kilometr. Gdyby robili osobną wersję nie waliłoby od niej konsolą.
mefisto pisze: a gra rzeczywiście śmierdzi portem z konsoli i CoDem.
Więc to nie tylko moje zdanie. I owszem wyczowam tam też fetor CoDa.
Wolfenstei jest grą PRZEŁOMOWĄ!!! Od premiery wolfa2009 został ustawiony nowy kierunek, w który będą "rozwijać"się gry na pc. Producenci i wydawcy zrobili użytkowników pc w "bambucza". Otóż widząc iż pecetowiec nie jest skłonny do zakupu konsoli, postanowili (producenci) dokonać wyboru za pecetowców i sprowadzili konsole na pc.