PIERWSZE wrażenia

Gra firm Raven Software, id Software, Pi Studios, oraz Endrant Studios.
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer
Kontakt:

Post autor: MiSzCzU »

SPIDIvonMARDER pisze:Mam takie pytanie:
Czy gra ma jakieś wnerwiające zabezpieczenia jak konieczność posiadania łącza internetowego, rejestarcji, secuROM czy coś?
NIE, nie ma takich zabezpieczeń :-D .
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

No to świetnie, bo nie lubię jak mi ktoś ogranicza funa z gry :)
Obrazek
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

MiSzCzU pisze:
SPIDIvonMARDER pisze:Mam takie pytanie:
Czy gra ma jakieś wnerwiające zabezpieczenia jak konieczność posiadania łącza internetowego, rejestarcji, secuROM czy coś?
NIE, nie ma takich zabezpieczeń :-D .
SecuROM niestety jest :-/
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

Post autor: Towarzysz Lenin »

Pierwsze wrażenia?
Hell Yeah! Działa! 15 FPS w porywach po zgwałceniu Tweakerem. Ostatnio gram tak też w Fallouta 3 więc jestem przyzwyczajony do tragicznego poziomu grafiki i miernych FPSów.
Co do gameplaya... zj!@#$% port z konsoli i tyle. Ta gra nie ma nawet quicksave'a! Co to ma !@#$% być? Z mapy korzysta się bardzo dziwnie, Niemcy wrzeszczą po angielsku... Do tego kiepskie spolszczenie. "Koło z Krzyżowej"? WTF? No i poziom trudności. Gram na "Jestem śmiercią wcieloną" a czuję się jakbym grał na "Tato, mogę zagrać?". Choć może to dla tego że na FPSach zęby zjadłem.
Przynajmniej lokacje są bardzo ładnie wykonane, a i sama rozwałka jest bardzo przyjemna, a w końcu o to chodzi.
Na razie jestem na wykopaliskach (dopiero zacząłem bawić się Woalem), póki co daję ocenę 7/10. Może później spadnie, albo mam nadzieję wzrośnie. Dla porównania RTCW u mnie ma 11/10. Wątpię, że nowy Wolf go przegoni.
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
Kontakt:

Towarzysz Lenin pisze:Co do gameplaya... zj!@#$% port z konsoli i tyle. Ta gra nie ma nawet quicksave'a! Co to ma !@#$% być?
Każda dzisiejsza gra (poza kilkoma wyjątkami) jest portem z konsoli :-P. Brak Quicksave jest już standardem od ładnych kilku lat (nie grałeś w żadne gry przez kilka ostatnich lat że się tak dziwisz?).
Towarzysz Lenin pisze:Z mapy korzysta się bardzo dziwnie
:?: Nie rozumiem jaki masz problem z mapą? Mapa jak mapa wskazuje: północ, południe, wschód, zachód :-P .
Towarzysz Lenin pisze:Gram na "Jestem śmiercią wcieloną" a czuję się jakbym grał na "Tato, mogę zagrać?".
No to może spróbuj nie używać mocy woalu, wtedy będzie "hardkorowo". (Ja np w F.E.A.R. 2 nie uzywałem spowolnienia bo przez nie gra była strasznie banalna).
Obrazek
Obrazek
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

MiSzCzU pisze:Każda dzisiejsza gra (poza kilkoma wyjątkami) jest portem z konsoli :-P. Brak Quicksave jest już standardem od ładnych kilku lat (nie grałeś w żadne gry przez kilka ostatnich lat że się tak dziwisz?).
Stalker nie jest portem z konsoli i jest w nim quicksave. Half-Life 2 i Portal tak samo. Co do Fallouta 3 nie jestem pewien ale quicksave tam jest.

MiSzCzU pisze: :?: Nie rozumiem jaki masz problem z mapą? Mapa jak mapa wskazuje: północ, południe, wschód, zachód :-P .
Jakaś taka nieczytelna.

MiSzCzU pisze: No to może spróbuj nie używać mocy woalu, wtedy będzie "hardkorowo". (Ja np w F.E.A.R. 2 nie uzywałem spowolnienia bo przez nie gra była strasznie banalna).
Jeszcze nie zdążyłem się za bardzo nacieszyć Woalem.
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
Kontakt:

Towarzysz Lenin pisze:Stalker nie jest portem z konsoli i jest w nim quicksave. Half-Life 2 i Portal tak samo.
Dlatego napisałem:
MiSzCzU pisze:Każda dzisiejsza gra (poza kilkoma wyjątkami) jest portem z konsoli.
A pozatym checkpointy są bardzo gęsto i mądrze porozstawiane (tylko w kilku miejscach aż szlag mnie traiał bo w tak durnym miejscu był zapis).
Obrazek
Obrazek
blitz045
Poborowy

Post autor: blitz045 »

moje wrażneia są pozytywne... :) chociaż rtcw był lepszy-mniej było tych śmiesznych stworów w stosunku do wolfa-tak mi sie wydaje, w dodatku były one mocniejsze bo na te najlepsza metodą jest z bagneta je potraktowac :evil:
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant
Kontakt:

Post autor: SlaviaConsesiao »

Towarzysz Lenin pisze:Co do gameplaya... zj!@#$% port z konsoli i tyle.
To nie jest port z konsoli... było omawiane.

Ile Barrack ma jaj? OBA MA! :D:D:D
Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

To chyba miałeś jakieś kiepskie informacje. Samo menu śmierdzi konsolą. Tak samo checkpointy.
Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Nikt nie dorabiałby obsługi pada do PC bo po co, skoro PC ma lepsze kontrolery?
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

Towarzysz Lenin pisze:Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Jeśli dobrze pamiętam to każda gra z logo "Games for Windows" musi go obsługiwać, a gra rzeczywiście śmierdzi portem z konsoli i CoDem.
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant
Kontakt:

Towarzysz Lenin pisze:To chyba miałeś jakieś kiepskie informacje. Samo menu śmierdzi konsolą. Tak samo checkpointy.
Wybaczcie, ale jesli po otworzeniu instrukcji straszy mnie wizerunek pada do sexboxa 36 i napis, że gra ów ustrojstwo obsługuje, to wszysko wskazuje, że to jest port z konsoli.
Nikt nie dorabiałby obsługi pada do PC bo po co, skoro PC ma lepsze kontrolery?
Oficjalnie i Raven, i Activision poinformowało, że to nie jest port z konsoli. Wszystkie wersje były tworzone oddzielnie.

Towarzysz Lenin
Sierżant
Sierżant
Kontakt:

SlaviaConsesiao pisze:Oficjalnie i Raven, i Activision poinformowało, że to nie jest port z konsoli. Wszystkie wersje były tworzone oddzielnie.
No to w takim razie oszukali swoich klientów. Potrafię rozpoznać kiedy gra śmierdzi konsolą na kilometr. Gdyby robili osobną wersję nie waliłoby od niej konsolą.
mefisto pisze: a gra rzeczywiście śmierdzi portem z konsoli i CoDem.
Więc to nie tylko moje zdanie. I owszem wyczowam tam też fetor CoDa.
Irvin
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Post autor: Irvin »

Wolfenstei jest grą PRZEŁOMOWĄ!!! Od premiery wolfa2009 został ustawiony nowy kierunek, w który będą "rozwijać"się gry na pc. Producenci i wydawcy zrobili użytkowników pc w "bambucza". Otóż widząc iż pecetowiec nie jest skłonny do zakupu konsoli, postanowili (producenci) dokonać wyboru za pecetowców i sprowadzili konsole na pc.
Quake Wars fragmovie
ACTIVISION: I won't be buying MW2 so FUCK YOU!!!
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant
Kontakt:

No to w takim razie oszukali swoich klientów. Potrafię rozpoznać kiedy gra śmierdzi konsolą na kilometr.
Tak, oczywiście. A twórcy nowego CoDa mówią że robią Modern Warfare 2, ale tak naprawdę jest to nowy Quake.

wersja PC śmierdzi konsolą. Ale śmierdzenie konsolą nie oznacza że to port z konsoli.

Zresztą konsolowość jest tylko w menu, reszta ok.

ODPOWIEDZ