MP rozczarowanie

Gra firm Raven Software, id Software, Pi Studios, oraz Endrant Studios.
Awatar użytkownika
Belfast
Poborowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer
Kontakt:

MP rozczarowanie

Post autor: Belfast »

Tak jak SP jest ciekawy i fajnie się gra w przypadku MP moje odczucia są wprost proporcjonalnie odwrotne. W niczym nie przypomina to dobrego starego ET a właśnie liczyłem na ulepszoną wersję tego znakomitego MP. Zero dynamizmu, postacie poruszają się jakby były jakimiś klocami drewna, gra oparta na silniku QW wszystko tłumaczy. To wygląda tak jakby im czasu brakło na MP. Cała masa HAXÓW już opanowała serwy a fakt że PBBANS już nie istnieje nie wróży nic dobrego. Co mnie jeszcze irytowało to fakt braku voice chatu oraz to że gdy nacisnę TAB to nie widać wszystkich graczy na liście bo się po prostu nie mieści wszystko. Inna sprawa to OPCJE i również jest słabo, nie da się za wiele poustawiać. Mam nadzieję że powstaną jakieś poprawki z czasem jak i MODY bo będzie kiepsko.
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant
Kontakt:

Post autor: SlaviaConsesiao »

Ma wyjść dodatek od Ravena, coś jak ET.

Ile Barrack ma jaj? OBA MA! :D:D:D
EjPii
Poborowy

Post autor: EjPii »

Tak oczywiście ma wyjść. I co pewnie znowu IDTech4??!! :evil:
Blest
Poborowy

Post autor: Blest »

Tak tak już można znaleźć cheaty do MP niestety.. nawet kupić ..
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

SlaviaConsesiao pisze:Ma wyjść dodatek od Ravena, coś jak ET.
Skąd to info? Słyszałem plotki o ET2 jakieś 2 lata temu. Zresztą z tempem pracy panów z id/raven nie liczyłbym na dodatek przez najbliższe 2 lata :-D
EjPii
Poborowy

ET2 napędzany silnikiem IDTech4 za dwa lata. Czekamy!!! :-P
IDTech4 wiecznie żywy! (kur** żart) :evil:
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
Kontakt:

Post autor: MiSzCzU »

Belfast pisze:gdy nacisnę TAB to nie widać wszystkich graczy na liście bo się po prostu nie mieści wszystko.
To zostanie zmienione w pierwszej wersji Wolfpro (taki "promod" o którym pisałem TUTAJ).
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
Obrazek
Obrazek
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

EjPii pisze:ET2 napędzany silnikiem IDTech4 za dwa lata. Czekamy!!! :-P
IDTech4 wiecznie żywy! (kur** żart) :evil:
idTech 4 nie jest taki zły jak go malują, większość bezmyślnie powtarza czyjeś opinie nie mając żadnej styczności z tym silnikiem (crossfire - kult ET i idTecha 3). Czwórka działa w sprawach sieciowych zupełnie inaczej, muszę kiedyś przetestować nieco inne ustawienia serwera (bardziej obciążające - net_snapshotdelay 1 i zwiększone rate'y serwera i klienta) i zobaczyć jak wtedy będzie działać.
henryk
Poborowy

Post autor: henryk »

Trudno zrozumieć twórców gry którzy chcą zarabiać, a puszczają taki chwast w postaci MP. Jasne jest, że aby grać w SP duża część ludzi ściągnie grę z crackiem i koniec. Aby gra miała sprzedaż musi mieć doskonały MP...Mieli wzór w postaci starego ET, a sp****** go na maxa, żałuje wydanych 120 zł. tym bardziej, że SP jest dla mnie zupełnie drugorzędny.
EjPii
Poborowy

Tylko już więcej z idTech4 nie wyciągniesz, a wybuchy wyglądają jak z 2004roku :-?
Świat poszedł do przodu...Elooo?? MW2 zje to coś na śniadanie, bo MP z Wolfa to do płatków śniadaniowych mogli dodawać. Nie wiem jak niektórym chce się tworzyć promody do tego xD
Awatar użytkownika
Belfast
Poborowy
Kontakt:

Post autor: Belfast »

Jest jak jest i zamiast narzekać choć faktycznie jest na co :/ może spróbujmy ogarnąć ten bałagan
Nie wiem jak wam ale mysz kompletnie inaczej sie zachowuje niż w ET, należy bardzo obniżać sensa i to cfg bo w grze minimum jest 5 co dla mnie za dużo i tak i trzeba recznie dawać seta (sensitivity "1"). Jednak nie wiem jak poradzić sobie ze stałymi FPS-ami na poziomie 60 (com_showfps "1"), czyżby było to zablokowane? synchronizacje mam wyłączoną a gdyby nawet to odświeżanie leci 75 (r_displayRefresh "75") a wpisywanie (r_swapinterval "0","1") niczego nie zmienia.
Blest
Poborowy

Post autor: Blest »

Zobaczcie to cfg.. do MP

wystarczy je wkleci w X:\Documents and Settings\Kamil\Moje dokumenty\id Software\WolfMP\base

LINK: http://www.przeslij.net/download.php?file=CFG.rar
cuzz
Poborowy

Post autor: cuzz »

cfg sam zrobiłem. gra aż zapie.....

ET et... ale et nie wyszło od tak sobie. teraz się gra na patchu 2.6b + etpro na wysokim liczniku. Nie odrazu Rzym zbudowano. Ilu z Was grało w ET jak dopiero co wyszła ? Nie skreślajcie gry. Są info o modach przez co gra stanie się bardziej grywalna. Cieszy mnie to że na ma jakiś większych unlocków ( przez nie ludzie nie chcciali grać na innych serwach prócz rankingowych ).
WhiteCrow
Poborowy

Post autor: WhiteCrow »

Witam wszystkich
Giere zamówiłem w piątek, jutro mam odebrać :/. Po waszych opiniach widzę, że się trochę pospieszyłem :-o Kupiłem ją przede wszystkim dla MP. Kiedyś zagrywałem się w ET więc myślałem ze ten Wolf bedzie takim odświeżeniem ET a tu... jak widze d..a :evil: Czy rzeczywiście MP jest tak tragiczny ?? i niech ktoś napisze co jest najgorszego w tym multi ?? (lagi, animacje,grafa??) Dobrze, że chociaż SP będzi OK (mama nadzieje), ale szkoda tych 110 zl *:|*
Wszechświat jest skończony ale nic go nie ogranicza.
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

WhiteCrow, każdy inaczej widzi ten Multi, jak dla mnie Single Play jest ok.

Co do multi nie grałem jeszcze więc nie powiem czy tragiczny. To musisz sam sprawdzić.
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
ODPOWIEDZ