Ścina gry i systemu

Gra firm Raven Software, id Software, Pi Studios, oraz Endrant Studios.
Infantor
Poborowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer

Ścina gry i systemu

Post autor: Infantor »

No więc chodzi o to, że po wejściu na dowolny server na multi na którym jest mapa Tesla, wbijam normalnie, dołączam do drużyny i gram około 1-2 minut, do momentu aż gra się zawiesza, nie wiem gdzie może leżeć problem. Po prostu w pewnym momencie gra się zawiesza i stoi wszystko w miejscu, normalnie jak pojedynczy screen. Oczywiście mam oryginała, ściągnięty i zainstalowany ten "niby patch". Czy ktoś z was ma podobny problem, wie jak go rozwiązać czy coś ?

PS. W momencie gdy następuje zwiecha, nic nie da się zrobić, komp nie reaguję na nic, żadne CTRL-ALT-DELETE, ALT-F4 itp. pomaga tylko reset.
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: mefisto »

Nie ty jeden masz ten problem, tu masz temat na oficjalnym forum o tym, jak widać dotyka tylko tych z grafiką nvidia (chyba). Możesz przejrzeć logi (Moje Dokumenty/id Software/WolfMP/base/console.log), patrz na końcu zaraz po ścinie.
Roni
Poborowy

Post autor: Roni »

Z tego co widzę ścina tylko na wersjach GTX 280 oraz Nvidia 8800GT. Jak masz jedną z tych kart to nie pograsz do następnego patcha na tej mapce..
Infantor
Poborowy

Post autor: Infantor »

A to dziwne bo ja mam GF GTX 260 1792 MB (Core 216), nie coś z tym do cholery :d zrobią xD Bo to trochę żalowe, wypuścić grę, mająca tyle bugów że głowa mała :P
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

Roni pisze:Z tego co widzę ścina tylko na wersjach GTX 280 oraz Nvidia 8800GT. Jak masz jedną z tych kart to nie pograsz do następnego patcha na tej mapce..
To źle widzisz bo ludzie z gtx 260/275 też mają problemy. Możliwe, że nowe drivery (albo patch) rozwiążą problem.
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
Kontakt:

Post autor: MiSzCzU »

mefisto pisze:To źle widzisz bo ludzie z gtx 260/275 też mają problemy. Możliwe, że nowe drivery (albo patch) rozwiążą problem.
Oby bo ja mam GTX275 :-> .
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
Obrazek
Obrazek
GreaTeye
Poborowy

Post autor: GreaTeye »

sciagnijcie sobie starsze sterowniki, ja tak mialem z innymi grami ;p jesli nie pomoze, wtedy wiadomo bedzie ze to wina gry ;]
mefisto
Szeregowiec
Szeregowiec

GreaTeye pisze:sciagnijcie sobie starsze sterowniki, ja tak mialem z innymi grami ;p jesli nie pomoze, wtedy wiadomo bedzie ze to wina gry ;]
Starsze raczej nie pomogą, pozostaje tylko na nowsze czekać. Mnie na szczęście ten problem nie dotyczy :-D
GreaTeye
Poborowy

Post autor: GreaTeye »

może i masz racje, ale jak ja zainstaluje nowsze to z drugiej strony nie uruchomie UrbanTerror które jest pod q3 ... tzn uruchomie ale gra sie zwiesi i lapek bedzie sie nadawal tylko i wylacznie do restartu ;) zna ktos komendy jakies na lepsze fpsy w wolfie ?:P
MiSzCzU
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz
Kontakt:

Post autor: MiSzCzU »

Infantor, sprobuj zainstalować najnowsze sterowniki od Nvidii 190.62, może pomogą.

http://www.nvidia.pl/object/winxp_190.62_whql_pl.html
Kobiety też chcą programować! Dlatego wymyślono dla nich pralki : -D...
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ