Wygląd, organizacja forum

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: Sensei

Wygląd, organizacja forum

Post autor: o0Saju0o »

Witajcie,
Pomimo, iż jestem tutaj nowy chciałbym wyjść do Was z propozycją zmian, które moim zdaniem należałoby wprowadzić na forum. Głównie czepiłbym się układu działów, poddziałów a także samej organizacji w wymienionych.
Po pierwsze primo:
1) Wszystkie działy dotyczące klanu zamieściłbym na górze (Ogólne, rekrutacja, obrady, działy offtopic)
2) Pozostałe elementy takie jak działy dotyczące samej gry poniżej
Po drugie primo:
1) Tematy sortować, istotne blokować a zbędne usuwać - tutaj raczej kieruję to do moderatorów (sam nim jestem i wiem jakie to uciążliwe i nudne)
2) Użytkowników nieaktywnych sukcesywnie usuwać
Po trzecie primo - ultimo:
1) Proszę o korektę wyrazów wulgarnych - to forum jak zdążyłem zaobserwować odwiedzają młodsi od nas, Was użytkownicy.
Jeśli macie jakieś uwagi, sugestie proszę kierować je w tym temacie. Nie jestem tu by zaszkodzić forum a wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam!
Saju
Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Re: Wygląd, organizacja forum

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »

1.1) odp. działy klanu są na górze, serwer ma przewagę, tak zawsze było.
1.2) odp. tak zawsze było.

2.1) odp. Spidi się tym zajmuje, ostatnio jest mniej czasu na to.
2.2) odp. Jaką krzywdę robią Tobie nieaktywni użytkownicy aby ich kasować?

3.1) odp. Obecnie lista wulgaryzmów jest krótka, ze względu na kulturalne w większości zachowanie użytkowników.

8-) *wolfensteinpl*
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

O, ktoś do mnie! :)

1. Sprawy serwera są na samej górze, bo serwer jest rzeczą bardzo ważną i dotyczy nie tylko klanowiczów, a wielu innych userów. Stąd jest na szczycie, aby ludzie z problemami nie musieli daleko szukać.
Klan jest niżej, bo jeśli ktoś już zainteresuje się klanem, to znaczy, że wchodzi głębiej w internet i co za tym idzie, nie zgubi się. Nie jest już randomem. Stąd piętro niższe, bo klan jest wciąż bardzo ważny, tak jak serwer.

Oba działy są skomasowane i chyba w miarę czytelne... wszystko w jednym miejscu :)

2. Jestem zadeklarowanym przeciwnikiem polityki ostrego moderowania. Usuwanie tematów jest szkodliwe, gdyż kto wie, czy za 10 lat ktoś nie zechce do niego wrócić. Co więcej, usunięcie fajnego tematu to zabijanie pewnej, być może fascynującej historii. Każdy bibliotekarz płącze, kiedy wywala stare książki, nie cieszące się popualrnością. Robi to, gdyż biblioteka ma ograniczoną fizyczną pojemność. Forum jest zwolnione z tego ograniczenia (w sensie praktycznym). Co więcej, nasze forum nie należy do tych wyjątkowo dużych iw szystko jest w miarę czytelne.

Jeśli uważasz, że w określonych miejscach są problemy ze znalezieniem sensu, to daj znać. Na pewno posprzątam :)
*wolfensteinpl*

Usuwanie starych userów to egzekucja :) Byłoby mi smutno, jakbym wywalił blacktygera, jasia007 czy masterfragusa. To byli ludzie, co tworzyli kiedyś naszą scenę i scenę polską. Zasługują na odrobinę szacunku, a także to, co wnieśli.

Kulrura języka: tutaj się w pełni zgadzam, że ludzie mogliby się ogarnąć. O ile sporadyczne użycie słów jak dupa czy cholera nie jest grzechem, to czasem pada cięższe mięso.

Wiesz, Twoje rady są generalnie treściwe w przypadku dużych forów z setkami aktywnych userów. Tutaj się niejako bawimy w dość ciasnym gronie i nie trzeba ostrych zasad, aby to upilnować. Może jakby wpadła tutaj wycieczka z gimbazy, to trzeba by reagować. Póki co jest na szczęście spokój. Nie martw się jednak, jak kiedyś były tutaj flejmy, to działałem. Parę banów dałem.

Dziękujemyzazgłoszenieproblemupańskiezgłoszeniezpostałozapisaneoddzwonimydopana :P

Może nie jestem już tak aktywny jak kiedyś, lecz wciąż tutaj pilnuję Ordnungu.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant
Nick w ET: Sensei

Post autor: o0Saju0o »

Jeśli chodzi o używanie słów wulgarnych to wybaczcie - przeglądałem tyle działów i tematów ile tylko byłem w stanie i zawsze gdzieś wkradają się takowe.
SPIDI, pisząc o nieaktywnych użytkownikach forum miałem na myśli tych, którzy zarejestrowali się sto lat temu a ich aktywność na forum jest zerowa. Nie nakłaniam Was jednak do podejmowania czynności związanych z reorganizacją strony gdyż nie miałem wcześniejszego wkładu w rozwój strony.
Nie zakładałem wprowadzania reformy dotyczącej usuwania tematów, które mogą budzić zainteresowanie oraz wnosić coś do funkcjonowania forum aczkolwiek takie, które nic nie wnoszą a po prostu zaśmiecają działy.
Zrozumiałe jest, że forum działa i funkcjonuje wśród znajomych, kolegów, przyjaciół, lecz musisz zwrócić uwagę, że nie tylko My, Wy ale także inna setka ludzi wchodzi zobaczyć "Z czym to się je" i co to w ogóle jest.

Dziękuję za odzew :)
Pzdr
Saju
:-D
Awatar użytkownika
^|*?**/Adi*/-**
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
Kontakt:

Post autor: ^|*?**/Adi*/-** »