Muzyka

Jazda swobodna w granicach przyzwoitego zachowania.
Awatar użytkownika
Rybsa
Starszy sierżant
Starszy sierżant
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: Mangek

Re: Muzyka

Post autor: Rybsa »

Słuchając Jon'a Lajoie wpadłem na kolejnego gościa z poczuciem humoru
http://www.youtube.com/watch?v=knAdTmtyuqs
Jeżeli są tu osoby które są bardo religijni niech go lepiej nie słuchają (Craig, Priest dwie piosenki o podłożu religijnym)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Volin
Młodszy major
Młodszy major
Nick w ET: Vol'jin
Kontakt:

Post autor: Volin »

:evil: Vader - Welcome to the Morbid Reich :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=hiDv9q7hSO0
Awatar użytkownika
Noobuś
Porucznik
Porucznik

Post autor: Noobuś »

Coś ostatnio tego dużo, ale co ja poradze

R.I.P. Ray Manzarek (1939 - 2013)

The End
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
Awatar użytkownika
GIBSON'LP
Poborowy

Post autor: GIBSON'LP »

Teraz własnie nadchodzi ten smutny czas kiedy najlepsi muzycy zaczną odchodzić :(
"If you've gotta think about being cool, you ain't cool."

Keith Richards
Awatar użytkownika
Volin
Młodszy major
Młodszy major
Kontakt:

GIBSON'LP pisze:Teraz własnie nadchodzi ten smutny czas kiedy najlepsi muzycy zaczną odchodzić :(
Smutna prawda, ale nic na to nie poradzimy. Cała nadzieja w młodych muzykach niech pokażą na co ich stać.
lurtz95
Komandor dywizji
Komandor dywizji
Nick w ET: ETPlayer
Kontakt:

Post autor: lurtz95 »

http://www.youtube.com/watch?v=FlAyEN07JjI

Volin pisze:
GIBSON'LP pisze:Teraz własnie nadchodzi ten smutny czas kiedy najlepsi muzycy zaczną odchodzić :(
Smutna prawda, ale nic na to nie poradzimy. Cała nadzieja w młodych muzykach niech pokażą na co ich stać.
Prawda też jest taka , że w dzisiejszym świecie jeśli ktoś chce być sławny i mieć kase musi tworzyć muzykę dla mas, którą ciężko nawet nazwać przeciętną. Z obserwacji widze, że od jakiś 5-10 lat nie powstał żaden zespół, który w moich oczach może wprowadzić coś nowego do muzyki. Nie oczekiwałbym jakiejś nowej fali jak to miało miejsce w latach 70'-80'. Póki co trzeba się zachwycać klasykami i mieć nadzieję, że przyszła muzyka będzie ciekawsza dla naszych uszu.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...
Obrazek
Obrazek
KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Awatar użytkownika
GIBSON'LP
Poborowy

Masz racje młodzi muzycy nic nie pokażą bo ludzie są pojebani i zamiast słuchać PRAWDZIWEJ MUZYKI to słuchają gówna !!!! Już disco polo jest od tego lepsze bo przy disco polo idzie się pobawić, a przy tym co teraz słuchają to tylko się upić.

Keith Richards
Awatar użytkownika
Volin
Młodszy major
Młodszy major
Kontakt:

a tam gadacie głupoty jest wielu młodych ludzi z potencjałem, a w dzisiejszych czasach muzykę tworzy się po to żeby można było przy niej potańczyć (większość artystów) i nic na to nie poradzimy jak widzę jakiś gówniany zespół to go nie słucham proste, a jak chcesz posłuchać dobrej muzyki to pójdź do filharmonii. GIbson pisząc, że młodzi muzycy nie mają nic do pokazania stwierdzasz również to, że ty też nie masz nic do zaoferowania. Prawdziwa muzyka hmmm dla ciebie może np. skrillex jest gównem, ale dla kogoś innego jest muzyką nie możesz mówić komuś co jest prawdziwą muzyką bo równie dobrze to czego słuchasz dla kogoś może być gównem.
lurtz95
Komandor dywizji
Komandor dywizji
Nick w ET: ETPlayer
Kontakt:

Post autor: lurtz95 »

Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak słyszę jakieś zespoły, w których na wokalu jest osoba śpiewająca jakby miała zaraz sie zerzygać albo wydaje jakieś odgłosy zarzynanego prosiaka to cięzko mówić o takim zespole, ze jest ciekawy w odbiorze. Wokal jest czymś co wychodzi na pierwszy plan w piosence i jeśli słyszymy coś takiego to nawet świetna muzyka w tle nie uratuje piosenki. Tekst piosenki jest rzeczą,która pozwala nam zrozumieć co miał na myśli i do pokazania kompozytor podczas tworzenia utworu. Takie mam odczucia w stosunku do dzisiejszej muzyki "metalowej"
Nie mówie już nic o całej gałęzi pop, hip-hop, techno itp. itd. bo szkoda gadać o czymś co jest przeznaczone dla ludzi o IQ na poziomie runa leśnego i pozbawionych zmysłu słuchu.
Czasami żałuję, że nie żyłem w latach 70'-94' kiedy to muzyka święciła swoje złote chwile.
Volin pisze:... bo równie dobrze to czego słuchasz dla kogoś może być gównem.
Jeśli ktoś, by powiedział np, "Black Sabbath jest do dupy" to powiedz ty mi co o takim człowieku świadczy.
GIBSON'LP pisze:Masz racje młodzi muzycy nic nie pokażą bo ludzie są pojebani i zamiast słuchać PRAWDZIWEJ MUZYKI to słuchają gówna !!!.
Jeśli będą brać przykład z takich zespołów nie mających nic ciekawego i nowatorskiego w swoim repertuarze to będą powielać ich błędy i będą ciągnąć tworzenie muzyki bez polotu. Spójrzmy w przeszłość każdy zespół brał przykład z klasyków lat 60'-70' i mając dobre przykłady mogli tworzyć nowe gałęzie muzyki, a przy tym pokazywać światu coś nowego i miłego dla uszu.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...
Obrazek
Obrazek
KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Awatar użytkownika
GIBSON'LP
Poborowy

Ja już się nawet nie rozpisuje bo szkoda teraz wszystko robione jest dla kasy tylko i żaden porządny artysta się nie wybije, chce tylko powiedzieć że zgadzam się z tobą że tylko DEBILE wyśmiewają taki zespól jak Black Sabbath bo po pierwsze żaden zespół który teraz gra nie osiągnie tego co Black Sabbath, po drugie to żaden teraźniejszy śpiewak nie może się równać do Ozzy'ego, a po trzecie to Zakk Wylde został sklasyfikowany do 100 najlepszych gitarzystów więc co tu więcej gadać
Niestety teraz są takie do dupy czasy :((((

Keith Richards
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Post autor: Miyana »

Nie chce sie wtracac, ale to wlasnie ludzie, ktorzy sa pozbawieni szacunku dla innych gustow muzycznych maja " IQ na poziomie runa leśnego" :)
Wiekszosc tych gatunkow z ktorych drwicie powstalo serio niewiele pozniej niz Wasza ukochana muzyka, wiec nie do konca jest "dzisiejsza".
Fakt faktem, że obecnie wszystko wyglada inaczej, jest inne podejscie do muzyki i do sceny - ale to nie znaczy,ze ta muzyka jest zla.. ona sie Wam po prostu nie podoba, ale moge Was zapewnic, ze skoro ma miliony fanow to jednak tyle osob nie moze miec zlego gustu..gorszego od Was.. ;) Jest on po prostu inny.
Ta "Wasza" muzyka kiedys rowniez byla nowoscia i nie wszystkim sie podobala, zdajecie sobie z tego sprawe?

Osobicie ja sama nie przepadam za Black Sabbath, no i co z tego? Po prostu ich styl mi nie odpowiada, nie podoba sie, ale przynajmniej nie mowie, ze sa beznadziejni i w ogole samo zlo.
Slucham wielu oldschoolowych kapel, sama gralam w 2 zespolach dosyc dlugo (death metal i grindcore), ogolnie interesuje sie wieloma gatunkami , staram sie zrozumiec i poznac scene niezaleznie od czasow - a nie zamykam sie tylko na 1 styl i koniec.
Muzyk powinien miec otwarty umysl, eksperymentowac, wlasnie poznawac nowosci - i to jest to, co robia ludzie w dzisiejszych czasach. A to o nich tylko i wylacznie dobrze swiadczy :)

Bardzo dobrze, ze powstaja coraz nowsze i dziwniejsze gatunki muzyczne, bo dzieki temu kazdy znajdzie cos dla siebie. Ale zle, ze jest tak wiele malo tolerancyjnych osob, zamknietych na nowosci, ktore i tak nic nie osiagna na scenie.. dlaczego? Wlasnie przez ten brak tolerancji i brak checi poznania. Bo jak pisalam, muzyk musi miec otwarty umysl.
Awatar użytkownika
GIBSON'LP
Poborowy

Tak tylko co to za muzyk co na komputerze zrobi muzykę ani śpiewać nie potrafi ani grac na niczym to jest muzyka się pytam dla mnie to bardziej informatyka. Muzyka jest do tego żeby miała słowa, żeby te słowa miały sens, żeby to zgrać z muzyką to jest PRAWDZIWA MUZYKA, a nie przez cała piosenkę to sam albo tanie bity komputerowe lub jak mój kolega mówi seks robotów. Co w tym jest pięknego albo zachwycającego ?? Po prostu to nie jest dla mnie muzyka. Ogólnie to świat schodzi na psy nie mówię tylko o muzyce ludzie coraz głupsi, coraz dziwniejsi, albo świat idzie do przodu a ja stoję w miejscu :)

Keith Richards
Awatar użytkownika
Mentos
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: Mentos »

Nie pojmuję w ogóle, jak można "drwić" z innych gatunków muzyki. Wiecie, że jest to zależne od gusta? Pewno nie, bo śmianie się z tego, że ktoś lubi co innego jest rodzajem głupoty (to tak, jakbym się śmiał z kogoś, bo ten lubi marchew, co dokładnie stoi na tym samym poziomie). Jeśli nikt cię nie prosi o zdanie na dany zespół/gatunek/utwór to po prostu się nie wypowiadaj, a jeśli już, to miej na uwadze to, że ktoś może uważać to samo na temat twojej muzyki.

A ty Gibsonku, powiedz mi, czym się niby różni muzyka zrobiona komputerowo od tej "normalnej"? Nie wszyscy potrafią grać na jakimś instrumencie, albo śpiewać, a komputer z dobrym programem daje im możliwość stworzenia czegoś, nierzadko bardzo pięknego. Do tego z twojej wypowiedzi wynika, że soundtrack'i to nie muzyka, ponieważ nie mają wokalu (co już jest bzdurą), więc w grach i filmach nie ma muzyki (według ciebie). Poza tym, muzyka to całokształt powiązanych ze sobą dźwięków, a nie tylko wokal i patrzę tutaj głównie na "orchestrale/epic/piano". Niektóre utwory są tak dobre, że nie potrzebują wokalu, ale to już jak widać, wyższa sfera odbierania muzyki.

Świat nie schodzi na psy, tylko ludzie głupieją, ponieważ często są ograniczeni i nie potrafią wyjrzeć poza własny "światopogląd" (którego często nawet nie rozumieją, bo pożyczyli od kogoś), lub/i stereotypy (patrz twoja wypowiedz).

Każdy dźwięk/-ki zorganizowany/-e w czasie to muzyka. (Ciocia Wikipedia)
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Post autor: Miyana »

Niektórym nie przemówisz do rozumu :P
Awatar użytkownika
GIBSON'LP
Poborowy

O to że to nie są artyści i niepomazanie takich ludzi jak nie umieją grac albo śpiewać to po co się pchają. Jakbyś sam grał albo śpiewał wiedziałbyś jakie to jest trudne a nie przerabianie cudzych piosenek i dodawania jakiegoś "basu" czy czegoś to jest tylko niszczenie piosenki te całe remiksy powinny być zabronione lub za zgodą. Jakby ktoś chciał cover zagrać to by musiał płacić a żeby zagrać trzeba mieć talent, a remiksy nie trzeba zgody ani nić. Do filmów albo gier tworzą muzykę profesjonaliści cała opera gra, żeby wymyślić taką piosenkę to trzeba mieć kurewski talent, a nie na komputerze sobie coś zrobić w 5 minut i chociażby za to tego nie lubię i nie poważam. Wam i tak nie przegadam bo każdy ma swoje racje, dla mnie muzykami i Muzyką są ludzie którzy mają talent a nie sprzęt komputerowy.

Najlepiej proponuje zmienić już temat i się nie wadzić tak jak pisałem każdy ma swój pogląd

Keith Richards
ODPOWIEDZ