Zmiany, zmiany, zmiany

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

Awatar użytkownika
Noobuś
Porucznik
Porucznik
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

Zmiany, zmiany, zmiany

Post autor: Noobuś »

Yo
Wasza wielce wspaniała administracja postanowiła wprowadzić parę zmian dotyczących naszego fajnego NN. Na chwile obecną to bardziej zapowiedź zmian, te nastąpią wkrótce.
Parę punktów do omówienia:
1. Nowym HA zostaje wszystkim znana i powszechnie nielubiana miyana. Małe jest groźne, wiec bójcie się wszyscy spamerzy.
2. Na 99% przeniesiemy się do pukawki - zabijaka mówiąc krótko zjebała sprawę i nasza cierpliwość się skończyła.
3. Poza tym wejdzie w życie parę mniej znaczących zmian. Ulepszona soundpaka, zaktualizowane lvle, mapy, regularne eventy itd itp etc.
4. Zaktualizowaliśmy również skład klanu na TB/SL. Osoby nieaktywne wyleciały.
5. I delikatnie z tego miejsca chciałbym przypomnieć co to znaczy być w administracji serwera. Waszym zadaniem jest przede wszystkim pilnowanie porządku na serwerze. Nie gra. Nie rozmowy. Kosztem waszej "zabawy" macie kontrolować czy teamy są zrównoważone, czy gracze zachowują się w porządku i nikt nie czituje. Atmosfera na serwie zmieniła się na gorsze już jakiś czas temu. Nie będę wymieniał konkretnie, ale mamy zastrzeżenia co do większości z was, przede wszystkim dotyczących tych dwóch pierwszych kwestii.

To tyle na chwile obecną. Jak pisałem to dopiero zapowiedź. Konkrety w przyszłości. Niedługiej.

Wszelkie pretensje/problemy/marudzenia proszę kierować do Czarka. To wszystko jego pomysł.

Ave Noob.
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
Awatar użytkownika
Wym!atacz:]
Starszy kapitan
Starszy kapitan
Nick w ET: wymiaczos

Re: Zmiany, zmiany, zmiany

Post autor: Wym!atacz:] »

Noobuś pisze:1. Nowym HA zostaje wszystkim znana i powszechnie nielubiana miyana. Małe jest groźne, wiec bójcie się wszyscy spamerzy.
.
Serio?!
EDIT.
Z tego co widzę Morchold poleciał a dzisiaj był na serwie. Tylko bez tagu.
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: |W$|Kris
Kontakt:

Post autor: kris pl »

[quote="Wym!atacz:]
Z tego co widzę Morchold poleciał a dzisiaj był na serwie. Tylko bez tagu.[/quote]
Jeśli morch realnie wróci do gry będzie miał pewne miejsce w naszych szeregach.
Obrazek
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
zer0
Kapitan
Kapitan
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: zer0 »

ktos kto nawet nie jest w klanie, zostaje ha? wg mnie to jakaś pomyłka. Ja się wypisuje...
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
le dupa
Sierżant zbrojmistrz
Sierżant zbrojmistrz

Post autor: le dupa »

Ania HA? Popieram zer0.
Awatar użytkownika
TimOOn
Porucznik
Porucznik

Post autor: TimOOn »

Nie wiem, czy zauważyliście, ale ostatnio większość ha bywa na serwie średnio raz na miesiąc. Tylko Kris wpada częściej. Oznacza to, że poniekąd straciliśmy zapał do zabawy w serwer. Ponadto odszedł od nas Ultra, a nie jest tajemnicą, że to on był główną siłą motywującą na NN. Był najbardziej zaangażowany z nas wszystkich. Dodatkowo wsparcie klanowiczów zdecydowanie się zmniejszyło. Nie mówię tu oczywiście o wszystkich, ale sami chyba wiecie najlepiej jak się sprawy mają. Przede wszystkim niewielu W$ów pojawia się regularnie na serwerze, a większość graczy to anonimowe białe nicki. Kiedyś inaczej to wyglądało, byliśmy bardziej zgraną paczką ludzi, z którymi przyjemnie było nawet posiedzieć na specu. Jakiekolwiek wsparcie materialne od członków klanu też zniknęło, a nie wiem czy wiecie, ale utrzymujemy ten serwer z własnej kieszeni. Nigdy tego od was nie wymagaliśmy, ale kiedyś pojawiały się sporadyczne dotacje, co było dla nas znakiem, że ci co mają taką możliwość, chętnie rzucą parę groszy na serwer. Co ciekawe gdy była potrzebna kasa na pro to zebraliście ją w kilka dni, a to już mówi samo za siebie.

W związku z powyższym mieliśmy dwa wyjścia do wyboru. Zamknąć to wszystko w cholerę, albo dokoptować kogoś nowego na ha, kto pojawia się często na NN, ma zapał i doświadczenie w prowadzeniu serwera. Z zamknięciem postanowiliśmy się wstrzymać, bo to zawsze można jeszcze zrobić, a poza tym żal nam trochę rozwalać coś, co budowaliśmy przez ostatnie 2 lata z hakiem. Pozostało nam więc wybrać kogoś na ha i tu pojawił się problem, bo nikogo z w$ nie widzieliśmy w tej roli. Nawet pan zer0 się nie nadawał, bo sam przecież stwierdził, że już dawno mógł być head adminem, tylko nie uśmiecha mu się dorzucanie do serwera. Dlatego też nie mieliśmy innego wyboru, jak poszukać kogoś kompetentnego poza klanem. Kogoś kto ogarnie ten burdel i co ważniejsze przywróci nam chęć do działania. To prawda, że mamy bardzo wygórowane oczekiwania co do miyany. Ale jakby nie patrzeć, jest to ostatnia deska ratunku dla NN, więc w zasadzie nie mamy nic do stracenia.

Zdajemy sobie sprawę, że część osób może być niezadowolona z naszego wyboru. Ale myślę, że to będzie swego rodzaju sprawdzian, czy rzeczywiście zależy wam na klanie i serwerze, czy nosicie tag już tylko z przyzwyczajenia.
Justyna
Sierżant
Sierżant

Post autor: Justyna »

No to dojebaliście panowie. Powiem krótko: miyana zostaje HA ja odchodzę i możecie myśleć, że nie zależy mi na serwerze i klanie.

Jeżeli nie pasuje wam czyjeś zachowanie i to jakim jest adminem to proponowałabym zwrócić nam uwagę bo ja np. nie zdaję sobie sprawy jakie błędy mogę popełniać ale jestem otwarta na wasze sugestie i na pewno poprawiłabym się.

Nie dorzucam się do serwera bo zwyczajnie nie zarabiam. Mogę spytać mamy czy da kasę na NN :-P

Wrzuciliście nas do jednego worka [tych, którzy są często a ja będąc codziennie widzę co najmniej kilka takich osób i tych którzy wpadają raz na miesiąc] co jest niesprawiedliwe. To że ktoś jest rzadko [ale w granicach rozsądku] też nie oznacza że mu nie zależy ale jednak są ważniejsze rzeczy w życiu niż gra.

Zrobicie co zechcecie tylko nie zdziwcie się jak odejdą ostatnie zaangażowane osoby i zostaniecie sami z waszą "mijanką". Swoją drogą jak ktoś tak bardzo nielubiany i egoistyczny może być HA? No jak?

Życzę miłej zabawy!
zer0
Kapitan
Kapitan
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: zer0 »

@Justyna: Same here.

Ratujcie to, ale już bezemnie, jeśli mijana będzie HA. Bardzo jej nie lubię. Rozumiem Twoje Argumenty Tim, i rozumiem, że w związku z przejściem na Pukawke hajs na utrzymanie wzrośnie. Ale jest wiele innych sposobów niż branie mijany. Rozumiem też, że Mijana ma zastąpić w formie motywatora Ultre? Dobre sobie...

PS. Ten Twój dopisek wjeżdzający na ambicje jest zupełnie wkurzający. To nie tak, że komuś na klanie nie zależy, ale jak się przez w pizdu dużo czasu robi coś dla klanu, stara się, a potem widzi się takie cyrki, to ręce opadają. I tak, zależy mi na klanie, ale nie będę sprawiał sobie irytacji grając nomen omen pod jej banderą.

PS2. Nikt nigdy mnie nie zapytał, czy chciałbym się podjąć bycia HA. Więc nie możesz pisać, jak zachowałbym się, gdybym został o to zapytany.
Ostatnio zmieniony 2013-04-29, 13:30 przez zer0, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Kontakt:

I właśnie dlatego nie chcieliśmy obarczać ludzi takich jak Ty Justyno kosztami. Wszyscy rozumiemy że nie każdy zarabia. I nigdy nie oczekiwaliśmy że każdy klanowicz będzie płacił. Tim wyjaśnił że rozmawialiśmy o kilku schematach.
A my jak ludzie staraliśmy się szukać osób które coś wniosą do klanu ,serwera jak i wspomogą finansowo zmianę hostingu. Bo nie oszukujmy się pukawka będzie nas więcej kosztować. Rozumiem że Miyana może nie każdemu pasować ale dajcie Jej szanse. Administracja poświęciła wiele czasu aby przedyskutować tą kandydaturę i zapewniam was że nie były to same pochlebne opinie. Ale może warto dać komuś szanse i wyciągnąć wnioski po czynach nie po krótkich rozmowach z serwera.
Obrazek
Justyna
Sierżant
Sierżant

Może jednak nie, kris?

Każdy z tego klanu na to jak jest postrzegany zapracował samodzielnie, przeszedł przez rekrutację więc został zaakceptowany przez większość jeszcze jako zwykły gracz. Będąc już w środku tej machiny pokazał jakim jest adminem i sam zobaczył czy to coś dla niego. Mijanka natomiast została tu wprowadzona bez naszej zgody [jesteśmy zamkniętym gronem więc chcąc wprowadzić kogoś nowego trzeba mieć zgodę większości- tak robią dorośli ludzie!].

Ja jej szansy nie dam. Wystarczająco już ją poznałam i nie będę miała nad sobą kogoś takiego.
Tak, pieniądze są najważniejsze. Po co brać pod uwagę zdanie klanowiczów przecież oni są nieważni i tylko sprawiają problemy.

Zwróćcie uwagę jaka ona jest dla HA, a jaka dla zwykłego gracza. Co, kiedy i jak mówi.

Czekam na uwagi co do mojego adminowania bo rzucać puste słowa każdy umie.
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Kontakt:

Justyna pisze:Może jednak nie, kris?

Każdy z tego klanu na to jak jest postrzegany zapracował samodzielnie, przeszedł przez rekrutację więc został zaakceptowany przez większość jeszcze jako zwykły gracz. Będąc już w środku tej machiny pokazał jakim jest adminem i sam zobaczył czy to coś dla niego. Mijanka natomiast została tu wprowadzona bez naszej zgody [jesteśmy zamkniętym gronem więc chcąc wprowadzić kogoś nowego trzeba mieć zgodę większości- tak robią dorośli ludzie!].

Ja jej szansy nie dam. Wystarczająco już ją poznałam i nie będę miała nad sobą kogoś takiego.
Tak, pieniądze są najważniejsze. Po co brać pod uwagę zdanie klanowiczów przecież oni są nieważni i tylko sprawiają problemy.

Zwróćcie uwagę jaka ona jest dla HA, a jaka dla zwykłego gracza. Co, kiedy i jak mówi.

Czekam na uwagi co do mojego adminowania bo rzucać puste słowa każdy umie.
Justyno czy ja wypominam Ci jakim jesteś adminem, i czy to jest przedmiotem tej dyskusji. Rozmawiamy o decyzji jaka zapadła. Dlaczego zapadła Tim podał ważne powody. Bo części HA już się nie chcę. Serwer też trzeba utrzymać. Dlaczego Miyana pytacie uzasadnień jest kilka:
Prowadziła kilka świetnie prosperujących serwerów.
Zna się np na programowaniu lua co pomoże nam wprowadzić kilka udogodnień dla graczy ( jak i każdego z nas)
Często bywa na serwerze.
Jest osobą stateczną i będziemy mieli pewność że wesprze nas finansowo.
Ja byłem zawsze za tym żeby serwer trzymać, żeby go rozwijać i zapewniać każdemu dobra zabawę. Ale jeżeli wszyscy chcecie się od nas odwrócić bo nasze decyzje się wam nie podobają. Może nie warto tego ciągnąć dalej. Myślicie że dla nas tak prosto jest przyjmować jako HA osobę z zewnątrz skoro mamy 29 klanowiczów ?
Zapewniam że nie i nie chcieliśmy robić tego żeby wam dopiec ale po to żeby klan jak i serwer dalej istniał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Noobuś
Porucznik
Porucznik

Post autor: Noobuś »

Justyna pisze:Nie dorzucam się do serwera bo zwyczajnie nie zarabiam. Mogę spytać mamy czy da kasę na NN :-P
Prosze cie. Nie stać cie dać dychy czy piątaka raz na kilka miesiący? No bez jaj.
Justyna pisze:Swoją drogą jak ktoś tak bardzo nielubiany i egoistyczny może być HA? No jak?
Masz mój przykład.
zer0 pisze:Ale jest wiele innych sposobów niż branie mijany.
Słucham
Justyna pisze:[jesteśmy zamkniętym gronem więc chcąc wprowadzić kogoś nowego trzeba mieć zgodę większości- tak robią dorośli ludzie!].
To nie jest wasza decyzja. Jak kris został HA to też sie was nie pytaliśmy o zdanie i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Justyna pisze:Czekam na uwagi co do mojego adminowania bo rzucać puste słowa każdy umie.
A jest sens rozmawiać o czymś co jest raczej nieistniejące? Ja osobiście nie spotkałem się z sytuacją, że "adminowałaś" na serwerze. Być byłaś, grać grałaś, ale komend nie używałaś, o porządek nie dbałaś. Nie ty jedna. Wiec po co ruszać temat? Tak, wiem miyana sie do ciebie o to doczepiła i się pokłóciłyście. No i?

Nie zachowujcie się jak dzieci. Skoro zdecydowaliśmy się na kogoś spoza klanu to znaczy przede wszystkim to, że ona się do tego nadaje lepiej od was. Daje do myślenia, nie?
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
Justyna
Sierżant
Sierżant

1. Nie wiesz na ile finansowo mogę sobie pozwolić więc daruj.
2. Ty to inna bajka.
3. Kris najpierw był zwykłym klanowiczem z tego co mi wiadomo.
4. Komend używam, przykro mi że tego nie widziałeś. Najpierw próbuję rozmawiać dopiero później komendy.

Jeśli się nadaje lepiej to niech sobie będzie.
Awatar użytkownika
sickboy
Poborowy

Post autor: sickboy »

Hmm, aż muszę coś od siebie dorzucić.
zer0, w życiu bym Cie nie widział w roli HA i wydaje mi się, że większość raczej się ze mną zgodzi.. Znam Cie wystarczająco żeby wiedzieć jakim jesteś zakochanym w sobie egoistą. Widzisz tylko siebie i każdy kto ma coś do Ciebie odrazu leci z serwera bo przecież musisz pokazać jaki Ty nie jesteś. Masz władze, super. Jak dla mnie Twoja władza na serwerze już dawno powinna się skonczyć. Pozatym lubie Cie bo można się często pośmiać jak się starasz coś udowodnić.

Co do Justyny, Ciebie praktycznie nie znam ale nie wiem czemu tak się czepiasz Miyany (<3). Co do wypowiedzi tego zgreda noobka, zgadzam się. Nigdy nie widziałem żebyś robiła cokolwiek aby utrzymać porządek na serwerze. Z tego co wiem to nie masz silentcmd tak więc raczej by ktoś to zauważył. Chciałaś żeby ktoś Ci zwrócił uwage to prosze bardzo. Ogarnij się troszke i zacznij robić cokolwiek abyśmy nie mieli się do czego doczepić.

Co do wyboru Miyany jako HA to klanowicze nie powinni mieć w tej kwestii nic do gadania. Tak samo dla mnie błędem było żeby klanowicze wypowiadali się na temat przyjęcia innych. Ale cóż, to nie była moja decyzja ale jak wróciłem to zobaczyłem jej skutki. W klanie są głównie dzieci, które doszły tutaj tylko dla tego żeby mieć władze i fajny tag.

Podsumowując, na serwerze jest syf i ktoś musi zrobić porządek. Wydaje mi się, że Miyana to jest dobry wybór.

PS. Jeśli wam nie pasuje to przecież nikt was nie zatrzymuje na siłe w klanie. Tyle.
Awatar użytkownika
Wym!atacz:]
Starszy kapitan
Starszy kapitan
Nick w ET: wymiaczos

Post autor: Wym!atacz:] »

Noobuś pisze:Być byłaś, grać grałaś, ale komend nie używałaś, o porządek nie dbałaś. Nie ty jedna.
Kto według Ciebie jest taki, że komend nie używa i o porządek nie dba? A co do miyany też za bardzo mi to nie pasuje, ale nic do gadania nie mam.
Zablokowany