Sytuacja na serwie
-
- Plutonowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: ETPlayer
Sytuacja na serwie
Jak widać coraz więcej ludzi przychodzi na nasz serwer, co jest równoznaczne z większym chaosem na serwie. Nie możemy teraz zawalić, gdyż na takie chwile ciężko pracowaliśmy. Musimy ogarniać i dbać o porządek na serwerze. Parę rzeczy trzeba poprawić i instynktownie robić.
Po pierwsze teamy. Jak admin widzi, że jest nierówno to od razu balansuje. Nie ma wyjaśnień nie widziałem itp. Najlepiej co parę minut wpisać tą komendę !howfair i sprawdzić. Ostatnio nagminnie widzę, jak admini nie balansują teamy i ludzie wychodzą z serwa. Szczególnie przypominam to młodym adminom ;)
Po drugie aktywność. Około 12 adminów jest dosyć aktywnych - prawie codziennie są na serwie, a koło 5 wchodzi parę razy na tydzień. W związku z większą ilością ludzi na serwie musi być więcej adminów, którzy mogą trzymać porządek, łapać cziterów itd. Rozumiem, że ktoś nie może. Jednak proszę o częstszą aktywność, choćby o pobycie na specu i raz na jakiś czas zerknięcie na ET i sprawdzenie czy wszystko w porządku ;).
To jest nasze zadanie, z którego musimy się wywiązywać. Musimy pokazać, że bardzo zależy nam na serwerze. Przede wszystkim musimy pomagać HA i odciążać ich z obowiązków. Oni utrzymują ten serwer, a my powinniśmy przynajmniej pomagać im i dbać o niego :).
Mam nadzieję, że nikogo nie zraziłem i wszyscy zrozumieją moje słowa :).
Z Noobem.
Pozdrawiam Adam :)
Po pierwsze teamy. Jak admin widzi, że jest nierówno to od razu balansuje. Nie ma wyjaśnień nie widziałem itp. Najlepiej co parę minut wpisać tą komendę !howfair i sprawdzić. Ostatnio nagminnie widzę, jak admini nie balansują teamy i ludzie wychodzą z serwa. Szczególnie przypominam to młodym adminom ;)
Po drugie aktywność. Około 12 adminów jest dosyć aktywnych - prawie codziennie są na serwie, a koło 5 wchodzi parę razy na tydzień. W związku z większą ilością ludzi na serwie musi być więcej adminów, którzy mogą trzymać porządek, łapać cziterów itd. Rozumiem, że ktoś nie może. Jednak proszę o częstszą aktywność, choćby o pobycie na specu i raz na jakiś czas zerknięcie na ET i sprawdzenie czy wszystko w porządku ;).
To jest nasze zadanie, z którego musimy się wywiązywać. Musimy pokazać, że bardzo zależy nam na serwerze. Przede wszystkim musimy pomagać HA i odciążać ich z obowiązków. Oni utrzymują ten serwer, a my powinniśmy przynajmniej pomagać im i dbać o niego :).
Mam nadzieję, że nikogo nie zraziłem i wszyscy zrozumieją moje słowa :).
Z Noobem.
Pozdrawiam Adam :)
W$-klan założony 1 listopada z inicjatywy Sp33diego, Timka,Nooba,Czarka, Ultry, pierwotna nazwa Extreme Team tag: eT. Zmieniona na W$ po kilku godzinach i nawiązująca do dnia powstania 1 litopada (dzień Wszystkich $więtych )
Re: Sytuacja na serwie
z tym balansem teamów to czasem jest śmiech na sali. wiadomo że potrzebny, ale próbują (co niektórzy) wyrównać tak żeby się zgadzało co do setnej kr... przez ostanie 7 lat jak w to gram wystarczyło jak w obu teamach jest po tyle samo graczy i nikt nie narzekał.
- |W$|MACIEK
- Starszy sierżant sztabowy
dokładnie mam wrażenie ze na NQ gdy balansowalo sie ze wzgledu na liczbe graczy wychodzilo to znacznie lepiej bez kłótni i ciaglego wpisywania durnej komendyQrwi$ pisze:z tym balansem teamów to czasem jest śmiech na sali. wiadomo że potrzebny, ale próbują (co niektórzy) wyrównać tak żeby się zgadzało co do setnej kr... przez ostanie 7 lat jak w to gram wystarczyło jak w obu teamach jest po tyle samo graczy i nikt nie narzekał.
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2
Za Motórem panny sznurem
Za Motórem panny sznurem
- Volin
- Młodszy major
- Nick w ET: Vol'jin
- Kontakt:
Przyjęte i mój mózg (znaczy jego resztki) przyswoiły informacje całkiem dobrze :D
Myślę, że nie powinniśmy przyjmować nowych klanowiczów tylko dlatego, że są wporządku znaczy jest to bardzo ważne, ale klan potrzebuje ludzi, którzy nie tylko są fajni, ale również potrafią zarządzać serwerem. Moim zdaniem powinniśmy sprawdzać osoby chcące dołączyć do klanu chodzi mi głównie o to żeby sprawdzić taką osobę czy naprawdę chce do nas dołączyć, sprawdzić czy zależy takiej osobie na dołączeniu, nie przyjmować osób, które traktują W$ jak każdy inny klan (wydaje mi się, że takie osoby długo nie zagrzeją miejsca w naszych szeregach bo po pewnym krótkim odstępie czasu od przyjęcia stwierdzi, że odchodzi bo już nie chce i złoży podanie do innego klanu). Powinniśmy dać się wykazać kandydatom, sprawdzić czy będą dobrymi adminami. Sprawdzanie kandydatów napewno zmniejszy ilość pozytywnie rozpatrzonych podań i tylko będą przyjmowane osoby, które naprawdę tego chcą i będą wstanie zrobić wszystko by się dostać takie osoby napewno będą bardzo aktywne. Szczerze chciałbym uniknąć przyjęcia osób podobnych do Hassana (na którym się bardzo zawiodłem) i Sinego. Dużo jest osób w klanie, ale niewielu jest aktywnych bo reszta wpada rzadko albo raz na jakiś czas albo jest inactive.
Co do balansowania xD to wolę tak jak było na NQ.
Myślę, że nie powinniśmy przyjmować nowych klanowiczów tylko dlatego, że są wporządku znaczy jest to bardzo ważne, ale klan potrzebuje ludzi, którzy nie tylko są fajni, ale również potrafią zarządzać serwerem. Moim zdaniem powinniśmy sprawdzać osoby chcące dołączyć do klanu chodzi mi głównie o to żeby sprawdzić taką osobę czy naprawdę chce do nas dołączyć, sprawdzić czy zależy takiej osobie na dołączeniu, nie przyjmować osób, które traktują W$ jak każdy inny klan (wydaje mi się, że takie osoby długo nie zagrzeją miejsca w naszych szeregach bo po pewnym krótkim odstępie czasu od przyjęcia stwierdzi, że odchodzi bo już nie chce i złoży podanie do innego klanu). Powinniśmy dać się wykazać kandydatom, sprawdzić czy będą dobrymi adminami. Sprawdzanie kandydatów napewno zmniejszy ilość pozytywnie rozpatrzonych podań i tylko będą przyjmowane osoby, które naprawdę tego chcą i będą wstanie zrobić wszystko by się dostać takie osoby napewno będą bardzo aktywne. Szczerze chciałbym uniknąć przyjęcia osób podobnych do Hassana (na którym się bardzo zawiodłem) i Sinego. Dużo jest osób w klanie, ale niewielu jest aktywnych bo reszta wpada rzadko albo raz na jakiś czas albo jest inactive.
Co do balansowania xD to wolę tak jak było na NQ.
YOLO SWAGGINS
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
A nie mówiłem ^^Zacznijmy od tego, że bardzo prosiłbym wszystkich adminów, by pilnowali team ballance'u... bo póki co ja wychodzę na nazistę czepiając się tego, gdy inni admini cicho siedzą, gdy jest 3 vs 6 :)
Moja polityka balansowa wygląda następująco: patrzę czy jest równa ilość graczy.
Jeśli tak, zostawiam.
Jeśli nie, sprawdzam !howfair.
Jeśli team, którego jest mniej ma przewagę w ratingu, zostawiam.
Jeśli nie, sprawdzam, jak rodzi sobie "ta gorsza" drużyna. Jeśli mimo gorszego ratingu i przewagi liczebnej wroga już w 5 minucie wysadzają drzwi banku na Goldzie, to bez sensu byłoby dokładać jej graczy, skoro de facto i tak jest lepiej ogarnięta. Ten warunek jest też istotny w wyborze teamu, kiedy sam wchodzę na serwer.
- Ultra...
- Podchorąży
Do spokoju na serwerze czasem wystarczy wiszenie na specu, co jakiś czas coś zagadać, kogoś zmutować...
Co do balansów, czasem dobrze jest prócz komendy !howfair spojrzeć własnym okiem co się dzieje + ocena graczy, doświadczony admin wie jak kto gra.
Co do balansów, czasem dobrze jest prócz komendy !howfair spojrzeć własnym okiem co się dzieje + ocena graczy, doświadczony admin wie jak kto gra.

- KonDzio
- Porucznik
Będę wpadał częściej(postaram się). Teraz nie mam jak regularnie grac. Powód jest wiadomy: szkoła. Myślę, że jeżeli czas mi na to pozwoli to pojawię się na serwie w poniedziałki, środy, piątki, soboty i niedziele. W inne dni tygodnia nie mogę. To wszystko z mojej strony.
War, war never changes ...
A tam szkola :D Ja tez chodze do szkoly i wbijam :D Moze oceny sa troche gorszeKonDzio pisze:Będę wpadał częściej(postaram się). Teraz nie mam jak regularnie grac. Powód jest wiadomy: szkoła. Myślę, że jeżeli czas mi na to pozwoli to pojawię się na serwie w poniedziałki, środy, piątki, soboty i niedziele. W inne dni tygodnia nie mogę. To wszystko z mojej strony.

misiu jak zwykle w formie

Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
- KonDzio
- Porucznik
Misiu mnie tydzień nie było i mam zaległości jakby mnie przez miesiąc nie było :)
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Jak ja miałbym taką szkołę, gdzie nie miałbym czasu dla siebie, to chyba bym ją rzucił ^^
- KonDzio
- Porucznik
Spidi ja mam czas dla siebie, ale wybrałem najlepsze gimnazjum w Białymstoku i mam zapierdziel. Godziny zajęc są dobre. Jeżeli poprzedniego dnia mamy do późna to następnego np. 4 lekcje i to na godzinę 10 :)
Jutro pojawię się na serwie raczej. Będę grał w grę !
Jutro pojawię się na serwie raczej. Będę grał w grę !
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Wiem, że to offtop, najwyżej wydzięlę potem ten temat.
Po co Ci najlepsze gimnazjum w mieście? o_O Przecież gimnazjum nie uczy całek i kwantów, by się wyróżniać wśród innych xD
Po co Ci najlepsze gimnazjum w mieście? o_O Przecież gimnazjum nie uczy całek i kwantów, by się wyróżniać wśród innych xD
- |W$|MACIEK
- Starszy sierżant sztabowy
akurat w gimnazjum jest duzo rzeczy co sie do tych calek przydaja!SPIDIvonMARDER pisze:Wiem, że to offtop, najwyżej wydzięlę potem ten temat.
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2
Za Motórem panny sznurem
Za Motórem panny sznurem
Zapewne najlepsze gimnazjum w mieście jest przy najlepszym liceum w mieście, a wiadomo, że ci co skończyli gim przy LO mają pierwszeństwo przy rekrutacji.SPIDIvonMARDER pisze:Po co Ci najlepsze gimnazjum w mieście? o_O Przecież gimnazjum nie uczy całek i kwantów, by się wyróżniać wśród innych xD