Boty-poradnik/wytłumaczenie
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Boty-poradnik/wytłumaczenie
Witam.Potrzebowałbym coś w stylu poradnika jak wgrać boty (omniboty) na serwer.
Przeczytałem chyba całe google i dalej sobię nie radzę poradnik bym potrzebował w sensie od A-Z,czyli wypakuj folder/y następnie wgraj np na ftp i tu folder jaki itp.Poprostu niedałem rady mimo tylu poradników w każym coś brakowało jeśli jest ktoś w stanie pomóc to prosze o pomoc.Mam ni!moda.
PS.Chyba dobry dział
Przeczytałem chyba całe google i dalej sobię nie radzę poradnik bym potrzebował w sensie od A-Z,czyli wypakuj folder/y następnie wgraj np na ftp i tu folder jaki itp.Poprostu niedałem rady mimo tylu poradników w każym coś brakowało jeśli jest ktoś w stanie pomóc to prosze o pomoc.Mam ni!moda.
PS.Chyba dobry dział
Re: Boty-poradnik/wytłumaczenie
A komendę startową dodałeś w cfg serwera?

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Tak było wszystko ale boty niechciały się załadować,teraz gdy coś się udało to gdy ładuje te boty to elegancko ale mod znika więc cały czas nie tak jest
- ^|*?**/Adi*/-**
- Pułkownik
- Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
- Kontakt:
Nie instalowałem botów na serwerze ale wydaję mi się że może właśnie fakt że instalujesz je jako mod omnibot a nie w nitmodzie jest problemem. Dlatego serwer.cfg powoduję odpalenie moda omnia-bots.
Najlepiej napisz dokładnie jak instalujesz boty gdzie je umieszczasz. Do w jakich katalogach umieszczasz pliki.
To pozwoli określić co powoduję błąd.
Najlepiej napisz dokładnie jak instalujesz boty gdzie je umieszczasz. Do w jakich katalogach umieszczasz pliki.
To pozwoli określić co powoduję błąd.

Nie rozumiem co oznacza pobierania botów ?
Wgrać w menu moda którego odpalasz. Czyli Nitmoda. Inaczej jak mówisz stara ci się zmienić moda, pliki instalujesz w nit modzie do cfg serwer dajesz (nitmodzie)
omnibot_enable 1
i ścieżke do katalogu omni-bots
home/notmod/omni-bots/ ( i tu sądząc po katalogu co mam na dysku plik omnibot_et aby nie dawaj rozszerzenia pk3)
i później ładujesz przez rcon komenda bot addbot 1 (axis) i klasę ( 1-5 klasa jak w grze )
/rcon bot addbot 1 1 (sold axis) i nazwa bota np grzes
Powinno działać.
Nie wiem czy mam nową wersje omni botów ale chyba się nie zmieniło.
Wgrać w menu moda którego odpalasz. Czyli Nitmoda. Inaczej jak mówisz stara ci się zmienić moda, pliki instalujesz w nit modzie do cfg serwer dajesz (nitmodzie)
omnibot_enable 1
i ścieżke do katalogu omni-bots
home/notmod/omni-bots/ ( i tu sądząc po katalogu co mam na dysku plik omnibot_et aby nie dawaj rozszerzenia pk3)
i później ładujesz przez rcon komenda bot addbot 1 (axis) i klasę ( 1-5 klasa jak w grze )
/rcon bot addbot 1 1 (sold axis) i nazwa bota np grzes
Powinno działać.
Nie wiem czy mam nową wersje omni botów ale chyba się nie zmieniło.

Jeszcze pytanie o zgodność z nit modem, sprawdź starsze wersje botów. Jaką masz wersje? Sprawdź na starszej wersji. Nitmod 2.2?

home/notmod/omni-bots
wstaw bez nazwy pliku. (To mój błąd)
Błędna ścieżka.
I sprawdź czy masz wersie kompatybilną z modem.
Wina ścieżki na 100 %
wstaw bez nazwy pliku. (To mój błąd)
Błędna ścieżka.
I sprawdź czy masz wersie kompatybilną z modem.
Wina ścieżki na 100 %

To gdzie wrzucisz omnibota właściwie nie ma znaczenia, ale sugeruje się, żeby był to główny folder z grą (tam gdzie ET i ETDED). Najważniejsze jednak jest podanie prawidłowej ścieżki dostępu do omnibota.
Każdemu graczowi pobiera się omnibot zamiast nitmoda, bo uruchomiłeś go jako mod główny. Musisz uruchomić serwer na nitmodzie, a w jego cfg podać ścieżkę dostępu do omnibota.
Skoro stawiasz serwer na nitmodzie, to korzystaj z jego dokumentacji. Tam jest wszystko opisane, między innymi jak wgrać boty.
Dodatkow masz jeszcze instrukcję na stronie omnibota.
Każdemu graczowi pobiera się omnibot zamiast nitmoda, bo uruchomiłeś go jako mod główny. Musisz uruchomić serwer na nitmodzie, a w jego cfg podać ścieżkę dostępu do omnibota.
Skoro stawiasz serwer na nitmodzie, to korzystaj z jego dokumentacji. Tam jest wszystko opisane, między innymi jak wgrać boty.
Dodatkow masz jeszcze instrukcję na stronie omnibota.
Poczytaj o czym mówiłem wcześniej. A resztę odpowiedzi masz w linkach Tima.