Nowy turniej

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

zer0
Kapitan
Kapitan
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer

Re: Nowy turniej

Post autor: zer0 »

ale pf, tak jak rifle granaty i same granaty ma instagib, czyli rozwala od razu kogoś w pewnym zasięgu nie ważne ile miałby hp. Jeśli mają być wojny aniołki kontra wielki Hugo-Zły-Pan-Bossman-Diabeł, to należałoby trochę utrudnić zabawę aniołkom i dać większą frajdę i żywotność Hugo Złemu.
Ja już swój pomysł sprzedałem Ultrze, w dość mocno okrojonej formie, to co piszecie wyżej jest zacne, jednak opiszę swoją wizję bardziej szczegółowo.

Aniły- 6 graczy
Diabeł- 1 osoba
Zapisy jak w poprzednim turnieju, to sprawa zamknięta. (gracze nie do końca są ogarnięci, nie każdy zapisany pamięta o tym, że sie zapisał, osoby nie zapisane wchodzą itd)
Jednak wciąż widzę potencjał w zespołach, które byłyby szybko ustalane przed samym turniejem.
Ilość zespołów zależna od ilości ludzi na servie.
Gracze nie mają pf, kopniaka, rifle granatów, jedynie bronie bez instagib + zwykłe granaty, przed którymi łatwiej się obronić, wyłączyłbym też trucizne, która mogłaby bardzo szybko zespuć zabawę osobie będącej Boseem.
Diabeł Boss miałby 10k życia ( sprawdzona ilość, nie za dużo nie za mało, na mniej więcej 4-5 minut zabawy przeciw 6 graczom, to też zależy od ogarniętości Bossa), i posiadałby miotacz ognia z nielimitowaną amunicją (komendą !ammopack jedna osoba na specu co jakiś czas ładowałaby kończący się magazynek bossa)

Turniej odbywałby się turowo, zespół Aniołków vs Diabeł (jak jest taka możliwość, to skiny byłyby bardzo na miejscu). Widzę 2 opcję przebiegu zabawy. Pierwsza, Anioły próbują robić obj, Diabeł im przeszkadza.
2 Opcja, po prostu sieka- wszyscy na Bossa, jednak w tym wypadku lepiej sprawdzałaby się otwarta mapa, taka jak np- Baserace.

Kto ma być bossem. Z doświadczenia ( bawiliśmy się tak kilka razy) wiem, że każdy chce nim być, dlatego widzę również 2 rozwiązania.
Pierwsze- Bossem zostaje osoba, która zabiła poprzedniego Bossa
Drugie- Zespoły spośród swoich członków wybierają Diabła.

Wraz z zabiciem Złego, lub z zakończeniem obj (zależy jaka opcja byłaby lepsza), do gry wchodziłby następny zespoł ( bossem zostawałby ten, który zabił wcześniejszego, lub wybrany przez poprzedni grający zespół)

I tak kilka zmian, zależnie od czasu grania, lub kilka map.
Chodzi tu o zabawę, nie o zwycięstwo.

Taką miałem wizję jakiś czas temu, trochę ją updatowałem z tym co pisaliście.
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Bardzo dobra wizja, nie mam uwag. Jeśli zapisy na turniej poprzednio nie działały, to ni będę się kłócił.

Zostawiłbym nalot i artylerię, gdyż to nie są bronie, którymi łatwo trafić jednego kolesia.

Mapy wybrałbym miejsce i bunkrowe. Ciasne korytarze, bez dużych przestrzeni i kampienia, gdyż wtedy diabeł można być podwójnie trudny do zabicia. Także takie, gdzie nie będzie pół godziny szukania się po kątach (jakby np. było na The House czy Industry).

Pasują:
Goldrush
Special Delivery
Piraci
Braundorf
Frostbite
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant

Post autor: Pablo »

Turniej się zbliża to wypada już jakieś ogłoszenie na forum dać i uzgodnić wszystko ;P
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Przydałoby się, aby HQ naszego klanu podjęło kilka decyzji, które czekają dość długo :)
Obrazek
zer0
Kapitan
Kapitan

Post autor: zer0 »

oni tak zawsze, przyzwyczaj sie :p
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
Ultra...
Podchorąży
Podchorąży

Post autor: Ultra... »

Spokojnie, do turnieju zostały 2 tygodnie i niebawem coś ogłosimy.Zbyt wcześnie nie ma sensu robić listy chętnych.
Co do formy turnieju, średnio jestem nastawiony na bossa i ganiającą go resztę graczy ( co nie znaczy , że taką formę odrzucamy).Po prostu siedzenie kilkunastu oczekujących na specu i wpatrujących się jak się dobrze bawi 7 osób szybko się nudzi i zaczną nam wychodzić z serwa.Wolałbym jakąś rozgrywkę, w której udział biorą normalnie 2 teamy okraszoną na tę okazję jakimiś wyjątkowymi skinami, mapami itp...Pomysł Shimiego z "hellowin" wydaje mi się najbardziej trafiony.
Dzień to raczej będzie 3 listopad, co do godziny to najodpowiedniejsze są zawsze późne (brak przypadkowych graczy), lecz nie wiem czemu bMary i Noobkowi zależy na max 21.00. Cholera wie co kombinują i jaki związek z tym ma godzina rozpoczęcia zabawy.
Postaramy się jak najszybciej dojść do porozumienia i ogłosić jak to będzie wyglądało.
Obrazek
Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral

Post autor: Shimi »

co do godziny to najodpowiedniejsze są zawsze późne (brak przypadkowych graczy), lecz nie wiem czemu bMary i Noobkowi zależy na max 21.00. Cholera wie co kombinują i jaki związek z tym ma godzina rozpoczęcia zabawy.
Postaramy się jak najszybciej dojść do porozumienia i ogłosić jak to będzie wyglądało.
21 wydaje się idealna chociażby ze względu na to, że zawsze są problemy organizacyjne i z rozpoczęcia o 23 robi się 00:30...
Obrazek
|W$| - coś więcej niż coś więcej...
Zablokowany