Zmiana moda
- Noobuś
- Porucznik
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Zmiana moda
No, miśki, co wy o tym myślicie?
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Re: Zmiana moda
Zgadzam się. Proponuję Nitmoda bo:
1. TP było postawione na Nitmodzie i nie narzekało na brak graczy... do momentu, aż hosting się delikatnie mówiąc skrzaczył i połowa graczy nie mogła się połączyć, drugą połowę odstraszały lagi. Ale to osobna historia, wydaje mi się, że byliśmy popularni pomimo posiadania Nitmoda.
2. Nitmod jest mimo wszystko dużo bliższy pro od NQ. Nie twierdzę, że nie grają tam nooby, białe nicki, warzywa i dzieci typu januszek[PL]. Też jest ich pełno. Jednak charakter tego modu w pewnym procencie przyviąga bardziej doświadczonych i konkretnych graczy.
3. BARDZO WAŻNE Możliwość przeprowadzania eventów typu deathmatch, sniperwar, panzerwar. Bardzo ciepło je wspominam z czasów TP, wprowadzały coś nowego, coś innego od standardowego single-map objective z xpsave. Wtedy serwer pękał w szwach (nieraz, nie będę kłamał, że zawsze tak było), a różni gracze mogli spróbować swoich sił w nieco innych okolicznościach. Prowadziliśmy wtedy z Adim rankingi, które możecie oglądać do dzisiaj. Teraz też bym mógł podjąć się takiej pracy. Te eventy to naprawdę było coś!
4. Sprawiedliwa konfiguracja broni, czyli obie strony mają to samo. Tutaj wkurza mnie, że cv axis ma tę pyrkawkę, zamiast solidnego Stena.
5. Różne pierdółki, takie jak hitboxy, bomba rzucana przez enga na 5 levelu, hedy ze snajpy zabijają...
6. Tripmina. Rzecz, której mi na nq mocno brakuje. Była to kolejna linia obrony dla enga i zmuszała obie strony do myślenia. Enga... bo nie wszędzie da się to postawić, a także należy ją umieścić w miejscu niedomyślnym... dla przeciwnika, gdyż powinien ją odnaleźć zanim ona odnajdzie jego.
1. TP było postawione na Nitmodzie i nie narzekało na brak graczy... do momentu, aż hosting się delikatnie mówiąc skrzaczył i połowa graczy nie mogła się połączyć, drugą połowę odstraszały lagi. Ale to osobna historia, wydaje mi się, że byliśmy popularni pomimo posiadania Nitmoda.
2. Nitmod jest mimo wszystko dużo bliższy pro od NQ. Nie twierdzę, że nie grają tam nooby, białe nicki, warzywa i dzieci typu januszek[PL]. Też jest ich pełno. Jednak charakter tego modu w pewnym procencie przyviąga bardziej doświadczonych i konkretnych graczy.
3. BARDZO WAŻNE Możliwość przeprowadzania eventów typu deathmatch, sniperwar, panzerwar. Bardzo ciepło je wspominam z czasów TP, wprowadzały coś nowego, coś innego od standardowego single-map objective z xpsave. Wtedy serwer pękał w szwach (nieraz, nie będę kłamał, że zawsze tak było), a różni gracze mogli spróbować swoich sił w nieco innych okolicznościach. Prowadziliśmy wtedy z Adim rankingi, które możecie oglądać do dzisiaj. Teraz też bym mógł podjąć się takiej pracy. Te eventy to naprawdę było coś!
4. Sprawiedliwa konfiguracja broni, czyli obie strony mają to samo. Tutaj wkurza mnie, że cv axis ma tę pyrkawkę, zamiast solidnego Stena.
5. Różne pierdółki, takie jak hitboxy, bomba rzucana przez enga na 5 levelu, hedy ze snajpy zabijają...
6. Tripmina. Rzecz, której mi na nq mocno brakuje. Była to kolejna linia obrony dla enga i zmuszała obie strony do myślenia. Enga... bo nie wszędzie da się to postawić, a także należy ją umieścić w miejscu niedomyślnym... dla przeciwnika, gdyż powinien ją odnaleźć zanim ona odnajdzie jego.
Realizm rozgrywki - wiadomo
Realistyczne zniszczenia (spam, np granat w twarz zabiera 250 hp a nie zmniejszoną wartość) - wiadomo
Realistyczne, dobrze pracujące hitboxy (b_realhead) - wiadomo
Brak udziwnien, w tym double jumpa - wiadomo
Myślę o tym - Etpro
Realistyczne zniszczenia (spam, np granat w twarz zabiera 250 hp a nie zmniejszoną wartość) - wiadomo
Realistyczne, dobrze pracujące hitboxy (b_realhead) - wiadomo
Brak udziwnien, w tym double jumpa - wiadomo
Myślę o tym - Etpro

Ostatnio zmieniony 2012-09-28, 16:35 przez etheral, łącznie zmieniany 1 raz.
realistyczna rozgrywka ? w et ? niezły żart. to nigdy nie było(nie będzie) i nie miało być realistycznie.
to, że nq różni się od pro to raczej jego zaleta niż wada. szukanie półśrodków typu nit jest bezsensu imo. ilość graczy na serwerze zależy bardziej od atmosfery tam panującej, a nie od modu.
to, że nq różni się od pro to raczej jego zaleta niż wada. szukanie półśrodków typu nit jest bezsensu imo. ilość graczy na serwerze zależy bardziej od atmosfery tam panującej, a nie od modu.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Każdy ma swoje własne wyczucie, jaki punkt między realizmem, a nie-realizmem mu najbardziej pasuje.
-
- Pierwszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
Ja osobiście, jestem przeciwny zmianie moda.
Bardziej realistycznie ?
Jest serwer pro, z tego co wiem, a tych co chcą bardziej realistycznej rozgrywki, jakoś tam nie widziałem. 
Bardziej realistycznie ?

Cieszę się, że w końcu ktoś poruszył ten temat.
Ja podpisuje się pod Spidim, przede wszystkim dlatego ze na nq mamy właściwie nieśmiertelnego medyka (w starciu z minami szczególnie). Poza tym brakuje mi tych eventów, to naprawdę jest fajna sprawa :D
Ja podpisuje się pod Spidim, przede wszystkim dlatego ze na nq mamy właściwie nieśmiertelnego medyka (w starciu z minami szczególnie). Poza tym brakuje mi tych eventów, to naprawdę jest fajna sprawa :D
Oj to proponuje obejrzeć jakiś meczyk, bo nie wiem, czy mówimy o tej samej grze.Qrwi$ pisze:realistyczna rozgrywka ? w et ? niezły żart. to nigdy nie było(nie będzie) i nie miało być realistycznie.
@etheral
oglądałem wiele. mam już wyrobione własne zdanie odnośnie tego. utrudnienie rozgrywki nie nadaje jej z automatu realizmu.
oglądałem wiele. mam już wyrobione własne zdanie odnośnie tego. utrudnienie rozgrywki nie nadaje jej z automatu realizmu.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Akurat med na NQ jest mniej nieśmiertelny, bo ma stosunkowo mało życia... to iny dziwnie działają :Pschubi pisze:Cieszę się, że w końcu ktoś poruszył ten temat.
Ja podpisuje się pod Spidim, przede wszystkim dlatego że na nq mamy właściwie nieśmiertelnego medyka (w starciu z minami szczególnie). Poza tym brakuje mi tych eventów, to naprawdę jest fajna sprawa :D
A Drodzy Panowie i tak wszystko zależy od cfg serwera. Więc obaj nie macie tacji :PSPIDIvonMARDER pisze:Akurat med na NQ jest mniej nieśmiertelny, bo ma stosunkowo mało życia... to iny dziwnie działają :Pschubi pisze:Cieszę się, że w końcu ktoś poruszył ten temat.
Ja podpisuje się pod Spidim, przede wszystkim dlatego że na nq mamy właściwie nieśmiertelnego medyka (w starciu z minami szczególnie). Poza tym brakuje mi tych eventów, to naprawdę jest fajna sprawa :D

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
- Volin
- Młodszy major
- Nick w ET: Vol'jin
- Kontakt:
Ja wolałbym nitmod, ale nq też nie jest zły :)
YOLO SWAGGINS
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/