Problemy z internetem.
-
- Szeregowiec
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Problemy z internetem.
Do niedawna byłem spokojnym użytkownikiem neo 7 Mb. Lecz około tydzień temu szybkość downloadu jak i uploadu spadła o połowę, i na dodatek ping nie ważne w jakiej grze wzrósł z około 50 na polskich serwerach do granicy 98+. Dzwoniłem do pomocy technicznej oranż lecz u nich wszystko było w porządku. Przysłali do mnie "technika" jeszcze tego samego dnia: wpadł do mieszkania, podpiął się pod moje gniazdo tele, zrobił test łącza na speedtest.net. Wynik? Wszystko działa na full prędkości. Okazało się że mój kabel adsl był lekko poszarpany. No to powiedział, że to wina kabla i pojechał sobie. No to pokornie 2 dni później kupiłem nowy kabel. Nic nie pomogło,net tak jak chodził wolno tak chodzi. Przebolał bym ten 2 razy niższy download gdyby pingi były normalne, a tu lypa. Kupiłem zły kabel czy co ? Lepiej zrobić skrętkę ze zwykłego kabla komputerowego ? Coś źle skonfigurowałem, a może to wina routera ?
Re: Problemy z internetem.
Też kiedyś miałem podobny problem. Nic nie pomogło, a w reszcie komputerów w domu wszystko było ok. Google mi nie pomógł, programy mnie zawiodły. Pomógł zwykły format kompa, być może masz jakiś syf, którego nie możesz znaleźć.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Kabel jest z definicji najmniej winnym, ale tutaj wychodzi, że to jednak coś na Twoim kompie.
Miałem to, okazało się, że mam wirusiki o nazwie svchost.exe. Nie daj się zmylić, po wciśnięciu klawiszy ctrl alt delete looknij procesy, tam masz te procesy o nazwie svchost.exe, niektóre są systemowe a niektóre nie. Tutaj po prostu polecam przeskanowac kompa.
svchost.exe wirusem ? :D To żaden wirus lecz proces odpowiedzialny za wiele usług systemu Windows :) Procesy są w każdym systemie. Bez svchostera nie połączysz się np z internetem. Zgadza się że sam proces bywa zainfekowany. Jaki masz system Pain? W windowsie xp możesz przeszukać system combofixem dobry program lecz może być niebezpieczny.

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Nie pisałem, że sam svchost to wirus, bo nie. Fakt jest taki, że sa wirusy o takiej nazwie wpływające na internet
Paczę tu
I śmiało twierdzę że chyba moja percepcja tego nie pojmuje. Co do wirusa o nazwie tego prcesu to nie wiem. Wiem natomiast że często proces wykorzystywany jest jako maska dla wirusów wykorzystywanych jako bramki proxy i dl ataków typu DoS. Zresztą żeby radzić może dowiedz się czym ten proces jest :P
I paczę tuHassan pisze:Miałem to, okazało się, że mam wirusiki o nazwie svchost.exe.
OOOOpssHassan pisze:Nie pisałem, że sam svchost to wirus
I śmiało twierdzę że chyba moja percepcja tego nie pojmuje. Co do wirusa o nazwie tego prcesu to nie wiem. Wiem natomiast że często proces wykorzystywany jest jako maska dla wirusów wykorzystywanych jako bramki proxy i dl ataków typu DoS. Zresztą żeby radzić może dowiedz się czym ten proces jest :P

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
-
- Pierwszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
Może, grzebałeś coś, ostatnio w cfg? Mi, bawiąc się cfg, skoczył z 50 do nawet do 150.
Hmm nie wiem skąd kłopoty,skoro komp chodzi na w miarę świeżym win 7 x64. Spróbuję ponowie sformatować kompa i dam znać. Choć nie spodziewam się poprawy. Już po prostu nie mam siły do oranż. Jak mogą odwalać taką padakę ? Jeszcze trochę i zmienię dostawcę internetu.
@edit
Na czystym lapku z win xp zainstalowałem SpeedToucha 330, Wynik: Twoja Neostrada 3,7 Mb/s została podłączona. WTF ???@! Przecież płacę za 7,2 Mb/s. Mogli by chociaż napisać ze net ma prędkość 7,2 Mb a chodzić jak 3,7. Nie zmieniałem oferty ani nic. Coraz bardziej zaczyna mnie to wkurwiać.
@edit
Na czystym lapku z win xp zainstalowałem SpeedToucha 330, Wynik: Twoja Neostrada 3,7 Mb/s została podłączona. WTF ???@! Przecież płacę za 7,2 Mb/s. Mogli by chociaż napisać ze net ma prędkość 7,2 Mb a chodzić jak 3,7. Nie zmieniałem oferty ani nic. Coraz bardziej zaczyna mnie to wkurwiać.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Gównostrada zawsze wkurwiała, wkurwia i wkurwiać będzie :P Polecam zmianę dostawcy.