Zmiana zasad rekrutacji
-
- Szeregowiec
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: Zmiana zasad rekrutacji
Jeśli taki system chcemy wprowadzić,to trzeba uważać żeby chętni się o nim nie dowiedzieli. Bo wtedy taki "chętny" podlizywał by się tylko tym którzy mają największą siłę głosów.
nie osłabiam administracji, bo administracja głosując wewnetrznie, czy też stawiając jednogłosowy protest może wszystko zablokować, z czym już też się spotkałem, ale takie mają prawo, zakładali serva, dają na niego kasę, to im się należy. Dla nich mnożnik równie dobrze może być 3, albo 30, ale w zwykłych sytuacjach sprawdzałaby się opcja mnożnika 3.
PS. Szukasz jakiegoś poparcia (wcześniej wsród mniej doświadczonym graczom klanu, teraz wśród administracji) tylko, żeby wygłosić sprzeciw dobrej inicjatywie, która ma szansę poprawić jakość rekrutacji?
@Pain
Właśnie po to ktoś ma wysoki lvl, bo wiemy, że nie da się nabrać na gierki takie jak podlizywanie, mieliśmy niedawno przykład jak gość próbował się podlizywać członkom klanu by się dostać, to się odwróciło przeciwko niemu. Koleś się Twister nazywał :p
PS. Szukasz jakiegoś poparcia (wcześniej wsród mniej doświadczonym graczom klanu, teraz wśród administracji) tylko, żeby wygłosić sprzeciw dobrej inicjatywie, która ma szansę poprawić jakość rekrutacji?
@Pain
Właśnie po to ktoś ma wysoki lvl, bo wiemy, że nie da się nabrać na gierki takie jak podlizywanie, mieliśmy niedawno przykład jak gość próbował się podlizywać członkom klanu by się dostać, to się odwróciło przeciwko niemu. Koleś się Twister nazywał :p
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Jakość rekrutacji jest dobra w obecnym stanie. Uważam, że ten pomysł wpłynie negatywnie na relacje między klanowiczami i będzie źródłem sporów. Aczkolwiek, to moja opinia :)
Poza tym taki system sprawi że głosować będzie starszyzna. A narybek nie,bo będzie miał za małą siłę głosu.
wobec tego można zmniejszyć różnicę mnożników, np. Administracja x3, 666-x2- 123-x1.5, 122,121,10 x1, wtedy nie ma już takiej wielkiej dysproporcji.
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Mnożnik nie jest głupim pomysłem, ale wg mnie powinno to być, np. 121-123x1, 666x1.5, 999x2, bo inaczej to za duże różnice i brak chęci do głosowania u tych o niższych lvlach. No ale wtedy z drugiej strony, nie może być wtedy za dużo 666, bo przegłosują wszystkich. Ogólnie, ciężki orzech do zgryzienia.
- |W$|MACIEK
- Starszy sierżant sztabowy
zmiany z wyzszym progiem i 70% sa wystarczajace!
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2
Za Motórem panny sznurem
Za Motórem panny sznurem
Bo taka właśnie jest demokracja, lewaku! :Dzer0 pisze:To dlaczego jedni mają wyższy lvl admina niż inni? Czemu jedni bardziej się angażują niż inni? Czemu jedni prezentują lepszy poziom kultury osobistej, czemu jedni są bardziej pomocni niż inni? Czemu Ci, którzy robią realnie więcej i wiadomo o nich, że są przykładami adminów, klanowiczy i ogólnie ludzi w dobrym tego słowa znaczeniu mają mieć głos takiej samej wagi jak ktoś, kto daje z siebie mniej?
Konkurencja rozwija. No i też bez przesady, nie jesteśmy przedszkolakami, by się przekrzykiwać, potrafimy chyba osiągnąć jakiś konsensus dzięki argumentom z jednej i drugiej strony, a jeśli nie... to nie, trudno, baj baj.ksysu pisze:Uważam, że ten pomysł wpłynie negatywnie na relacje między klanowiczami i będzie źródłem sporów. Aczkolwiek, to moja opinia :)
Wyższy próg i większość głosów to dobre zmiany, podobają mi się. Pomysł zera z przelicznikiem również znajduję jako dobry (to już kolejny, łał), wymaga jedynie odpowiedniego dopieszczenia. Może lepszy byłby ten, który zaproponował Ciachol, ewentualnie przeprowadzić jakąś śródklanową ankietę i wtedy zadecydować.

|W$| - coś więcej niż coś więcej...
- Ultra...
- Podchorąży
- Nick w ET: ETPlayer
Żyjesz w niewiedzy popartej domysłami, niech tak zostanie.zer0 pisze: W ogóle słuchacie w waszych wewnątrz adminowskich dyskusjach płaczu Ultry? :D

Myślę, że nie będzie jakichś rozgraniczeń w klanie nagle, jak się zrobi ten przelicznik. Gdyby miało tak być to już dawno klanowicze z niższym lvl ode mnie trzęśli by portkami i bali się zażartować bo ja mam lvl 666. W życiu nie widziałem, żeby to komuś w czymkolwiek przeszkadzało. No może peblowi, bo nie może mnie slap.
racja dupo
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Te mnożniki to zbędna gmatwanina jak dla mnie. Nie jesteśmy państwem, nie musimy ustalać tak szczegółowego prawa. Myślę, że w szczególnych sytuacjach możemy dojść do porozumienia, przekonać kogoś swoimi argumentami. Jednocześnie dobrze by było do tematów rekrutacyjnych włączyć nieco dyskusji na temat kandydata. Nie ograniczać się do suchego tak lub nie.
Cieszę się zer0, że tak martwisz się o siłę głosów głównych adminów, ale jak będziemy chcieli zablokować czyjąś kandydaturę, to i tak to zrobimy
Nie sądzę jednak, żeby zaszła kiedyś taka potrzeba.
Cieszę się zer0, że tak martwisz się o siłę głosów głównych adminów, ale jak będziemy chcieli zablokować czyjąś kandydaturę, to i tak to zrobimy

No i generalnie temat wyczerpany xDTimOOn pisze:Cieszę się zer0, że tak martwisz się o siłę głosów głównych adminów, ale jak będziemy chcieli zablokować czyjąś kandydaturę, to i tak to zrobimyNie sądzę jednak, żeby zaszła kiedyś taka potrzeba.
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
raczej krzyś się martwił, ja tam od początku wiem, że może którykolwiek z was jak sie uprze zablokować wszystko :pzer0 pisze:nie osłabiam administracji, bo administracja głosując wewnetrznie, czy też stawiając jednogłosowy protest może wszystko zablokować, z czym już też się spotkałem, ale takie mają prawo, zakładali serva, dają na niego kasę, to im się należy. Dla nich mnożnik równie dobrze może być 3, albo 30, ale w zwykłych sytuacjach sprawdzałaby się opcja mnożnika 3.
No, w sumie jak na chłodno skalkulowałem, to rzeczywiście to może być nieco kłopotliwe, chociaż pomysł sam w sobie jest dobry, to jednak musiałoby nas być dużo więcej w klanie by był on wymogiem niż naszą fanaberią :)
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Chciałbym o tym przypomnieć. Bo gryziecie się jak francuskie pudelki. Nie będę wymieniał, ale powstrzymujcie swoje charaktery i odnoście się z jakimkolwiek szacunkiem.Noobuś pisze:No i jest jeszcze sprawa do aktualnych członków. Nie chce wymieniać żadnych nicków, bo jeszcze ktoś poczuje się urażony, a o kimś zapomne. Większość, a tak naprawde "zainteresowani" wiedzą o co chodzi. W$ to ma być elita serwerowa. Mamy świecić przykładem, pomagać zwykłym graczom. Swoim zachowaniem zachęcić ich do dołączania do nas. Mamy trzymać porządek na serwerze. Nie robić burdelu. Więc proszę o ogarnięcie się. Raz. Koniec ze spamem, irytowaniem normalnych graczy. Zabawa i bindy dźwiękowe to fajna rzecz, ale jeśli mamy umiar. Weźcie to pod uwagę i pamiętajcie, że członkostwo w W$ nie jest niczym pewnym. Pare osób już się z nami pożegnało...