vip i !sms

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

zer0
Kapitan
Kapitan
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer

vip i !sms

Post autor: zer0 »

Skoro admini nawołują do wysyłania sms by dofinansować server, i by się dowiedzieć jak to zrobić, warto trochę sprawę chętnym ułatwić. Mianowicie myślę o komendzie !sms, po wpisaniu której wyświetlałaby się informacja o liście numerów i treści sms o danych kosztach, za pomocą których można wspomóc opłacanie servera. można też przy okazji wydania nowej sound paki stworzyć specjalny adminlvl Vip- dla donatorów, który posiadałby oprócz wszystkich pozostałych, także specjalne osobne dzwięki, które mógłby puszczać tylko donator. To by pewnie zwiększyło ilość osób, które zdecydowałyby się wysłać smsa. Można podyskutować o tym, bo myślę, że sama informacja !sms jest potrzebna, gdy nie ma adminów, a pomysł z poziomem vip też nie jest głupi.
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
Volin
Młodszy major
Młodszy major
Nick w ET: Vol'jin
Kontakt:

Re: vip i !sms

Post autor: Volin »

To jest dobry pomysł zer0.
Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral

Post autor: Shimi »

Popieram. Alternatywą może też być coś na wzór zasad czy innych tych zakładek po wciśnięcu esc -> no name.
Obrazek
|W$| - coś więcej niż coś więcej...
Awatar użytkownika
Dzasta
Poborowy
Kontakt:

Post autor: Dzasta »

Też popieram ;)

aa i przy okazji jak zerO wspomniał o tworzeniu nowej sound paki, taka jedna propozycja ode mnie ;D -
http://www.youtube.com/watch?v=BkW2VmLIKyQ // nie widziałam żadnego tematu z sp związanego ;D
zer0
Kapitan
Kapitan

a taki temat jest, tyle, ze w dziale naszego servera :p
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
Spike
Poborowy

Post autor: Spike »

Juz dawno powinno takie cos byc xD
A co do dzwiekow proponowałbym wgrac jakies teksty(z filmow itd) lub muzyke ale nie w stylu '' jesus''.
Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral

Post autor: Shimi »

Admini dyskutowali na ten temat? Bo pomysł jest dobry i szkoda by było, gdyby został zapomniany.
Obrazek
|W$| - coś więcej niż coś więcej...
Awatar użytkownika
Ultra...
Podchorąży
Podchorąży

Post autor: Ultra... »

Pomysł nie jest zły, aczkolwiek już coś podobnego przerabialiśmy z mizernym skutkiem.Osoba dotująca serwer dostawała niegdyś 6 lvl na miesiąc i tylko Shadow i errorek z tego skorzystali.Zauważcie, że jakąkolwiek pomoc w utrzymaniu serwera otrzymujemy od klanowiczów i rzadko od graczy (tylko w przypadku chęci dołączenia do klanu w najbliższym czasie).
Nie twierdzę, że tym razem pomysł nie wypali, ale na obecną chwilę również dzięki Waszym dotacjom spokojnie serwer się utrzymuje i nie mamy jakiś problemów finansowych, by się bać że NN zniknie z rodzimej sceny ET.
Obrazek
Czarek
Plutonowy
Plutonowy

Post autor: Czarek »

Poza tym to trochę takie żebranie... Walące po oczach banery "Wspomóż serwer"... To (według mnie) psuje klimat.
zer0
Kapitan
Kapitan

hmm, raczej jest to sprzedaż usługi, nie żebranie :) My coś dajemy, w tym wypadku pracę włożoną w zrobienie paczki i eksluzywne dźwięki dla donatorów, a ktoś za to płaci, całkiem to normalne :P Gdybyśmy nic nie oferowali i prosili o wpłatę, to wtedy byłoby żebractwo. Dodatkowo napiszę, że warto reklamować ten pomysł, żeby każdy o nim wiedział (bannery, gadanie adminów od czasu do czasu), wtedy będzie lepszy efekt. Popyt myślę, że na takie rozwiązanie jest.

Btw. Wspomóż server brzmi rzeczywiście słabo, lepiej brzmiałoby- "Zgarnij Vipa i ciesz się ekskluzywnymi dzwiękami, których inni nie mają". Włączmy marketingowy język w to :p
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Jeśli potrzeba kasy: to tak. Jeśli nie mamy problemów finansowych, to ja ograniczyłbym ilość komercji naszym życiu. Nasi stali gracza mają często konta na forum i widzą dział "dotacje".
Obrazek
Zablokowany