Witam mam taki problem i to na 95 % jest wina PB tylko nie wiem jak temu zaradzic.
Wpisywałem te cmd /pb_cl_enable tak samo znalazłem w cfg też cmd /pb_sv_enable - i to chyba wylacza pb .. I tak wpisywałem tak jak znalazłem w tym temacie http://wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=12&t=1422
I też nic nie działa, sciągnołem nawet wersje tą od razu chyba 2.60b czy jakos tak. Z tego co czytałem na xp save > problemy i tutaj na forum to jak jest jakiś ciąg liter i cyfr to znaczy że jest nie zaktualizowany pb ... A tak normalnie po wejsciu na serwer jak sprawdze np. przez cmd /cl_guid obydwa nawiasy są na unkown a po wpisaniu cmd /pb_cl_enable pokazuje ze tam sie zainstalowalo bla bla bla i jak wpisze jescze raz /cl_guid to jest ten ciąg oraz w drugim unkown ... Z tego coś wynika że mam nie zaktualizowanego pb oraz pb mi się wyłacza po wyjsciu z gry. Bo wszystko jest ok z expem itd. do momentu az wyjde z gry potem sie restartuje. Sciagałem juz tego etkeya wiec to nie to.
Proszę o pomoc.
Problem z zapisem expa.
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Ultra...
- Podchorąży
- Nick w ET: ETPlayer
Re: Problem z zapisem expa.
Najprościej po włączeniu gry,przed wejściem na serwer w prawym dolnym rogu (gdy widnieje lista serwerów) masz pb disable/enable.Wciskasz enable i wchodzisz na serwer.Powinno być ok potem.

Przede wszystkim pb_sv_enable to komenda serwera, która włącza pb na serwerze, więc używanie jej ci nie pomoże. Do włączenia pb dla clienta służy komenda pb_cl_enable.
Wypróbuj ten sposób, który podał Ultra, a jak nie zadziała to sprawdź wersje pb. W konsoli wpisz /pb_ver, wyświeli się coś takiego:
PunkBuster Client: PunkBuster Client (v2.254 | A0) Enabled
Wersja powinna być dokładnie taka 2.254.
Wypróbuj ten sposób, który podał Ultra, a jak nie zadziała to sprawdź wersje pb. W konsoli wpisz /pb_ver, wyświeli się coś takiego:
PunkBuster Client: PunkBuster Client (v2.254 | A0) Enabled
Wersja powinna być dokładnie taka 2.254.
Dobra narazie jest wszystko ok. sciągnołem jakiś tam dodatek czy coś ze strony z pb i dziala all :D