Witam,
3 dni temu zainstalowalem et, ale od tego czasu nie dane bylo mi pograc, a to z wielu roznych powodow. Po pierwsze, po wlaczeniu gry bardzo czesto nie sciaga sie lista serwerow. wtedy tez w miejscu gdzie normalnie jest numer gracza pojawia sie napis w stylu 'enemy territory - version: 2.60'. O ile dobrze pamietam kiedys pojawial sie on w momencie gdy nie bylo internetu ale teraz jestem pewien ze dostep do sieci w danym momencie mam. Po drugie, jesli nawet mam liste serwerow to gdy probuje sie do jakiegos podlaczyc to mam awaiting connection ktore odlicza sie w nieskonczonosc. Dzisiaj, w momencie desperacji i po 3krotnym wpisaniu /reconnect mapa zaczela sie ladowac ale gdy pasek doszedl do konca to gra zamarla. Zdarza sie tez ze gdy probuje sie podlaczyc do serwera i np rezygnuje z tony sciaganych plikow to potem juz nie sciagaja sie serwery. Nie dziala tez bezposrednie wpisywanie adresu serwera.
Dodam ze instalowalem wszytko wedlug instrukcji, mam uaktualnionego PB, korzystam z laptopa z vista i internetem przez wi-fi.
Bede wdzieczny jesli ktos zna rozwiaznie na powyzsze problemy ew wie o braku takowego, bo jesli nie ma szans zebym pogral jeszcze w et to wolalbym to wiedziec i po prostu dac sobie spokoj.
Pozdrawiam,
Fawlty
----
EDIT: Nie jest to tez sprawa firewalla bo jego wylaczenie nic nie daje, systemowy jest wylaczony a w tym ktory mnie 'chroni' et ma pelne prawa.
awaiting connection i lista serwerow
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Zrobilem to, przy probie podlaczenia sie do pierwszego serwera po 'awaiting connection 2' wystapil komunikat 'you have invalid GUID ...", niestety pozniej nie moglem sprobowac na innym bo stalo sie to co opisalem wczesniej, tzn lista serwerow sie nie sciagnela a po ponownym uruchomieniu gry tak jakby nie przydzielil mi numeru gracza.
Dzieki za probe pomocy #The Insider.
Jakies inne sugestie?
[ Dodano: 2008-11-11, 20:52 ]
Troche to dziwne, ze nie moge edytowac wczesniejszego posta, ale ...
Co do problemu, po zmianie w
panel sterowania->narzedzia administracyjne->uslugi->informacji o aplikacji na automatyczny (za rada kolegi)
najpierw znowu wyskoczyl problem GUID a potem jeszcze ze jestem 'banned from this server'. Sweet ;)
Dzieki za probe pomocy #The Insider.
Jakies inne sugestie?
[ Dodano: 2008-11-11, 20:52 ]
Troche to dziwne, ze nie moge edytowac wczesniejszego posta, ale ...
Co do problemu, po zmianie w
panel sterowania->narzedzia administracyjne->uslugi->informacji o aplikacji na automatyczny (za rada kolegi)
najpierw znowu wyskoczyl problem GUID a potem jeszcze ze jestem 'banned from this server'. Sweet ;)
Tzn jest to jedyna rzecz ktorej nie jestem pewny, bo zablokowane nie sa ale jestem za 2 routerami i moze to cos miesza. Ale wydaje mi sie ze jesli bylyby poblokowane to w ogole nic by mi sie nie udalo zrobic, a czasami przez przypadek cos wychodzi, o czym ponizej. Internetowa strona uznala domyslny port wolfa za stealth, ale nie blocked.
Jesli chodzi o problem to czuje sie w obowiazku poinformowac ze nie wiedziec czemu udalo mi sie dostac dzisiaj na 2 (slownie dwa) serwery, co nalezy uznac za swieto. Poza tym na paru mialem niekonczace sie 'awaiting challenge' (tak dla odmiany), a w paru zaraz po podlaczeniu sie wywalal blad 'invalid .pk3 files referenced' . Nalezy tutaj dodac ze sam sciagnalem sobie jaymoda i no quartera zeby mi sie nie probowaly sciagac przedluzajac tylko czas oczekiwania na to czy sie uda podlaczyc czy nie, oraz zmienilem w cfg allowdownload na 0. Co ciekawe serwery teraz bardzo rzadko sie nie pojawiaja a wtedy wystarczy wyjsc i dam et pare minut zeby doszlo do siebie, po czym serwery pojawiaja sie znowu.
Z totalnych smiesznostek, podczas mojej zabawy w et na 2 innych komputerach podpietych do tego samego routera internet siada totalnie, co i ja doswiadczam przez pare minut po jego wylaczeniu. To autentycznie jest jakis cyrk na kolkach.
Jesli chodzi o problem to czuje sie w obowiazku poinformowac ze nie wiedziec czemu udalo mi sie dostac dzisiaj na 2 (slownie dwa) serwery, co nalezy uznac za swieto. Poza tym na paru mialem niekonczace sie 'awaiting challenge' (tak dla odmiany), a w paru zaraz po podlaczeniu sie wywalal blad 'invalid .pk3 files referenced' . Nalezy tutaj dodac ze sam sciagnalem sobie jaymoda i no quartera zeby mi sie nie probowaly sciagac przedluzajac tylko czas oczekiwania na to czy sie uda podlaczyc czy nie, oraz zmienilem w cfg allowdownload na 0. Co ciekawe serwery teraz bardzo rzadko sie nie pojawiaja a wtedy wystarczy wyjsc i dam et pare minut zeby doszlo do siebie, po czym serwery pojawiaja sie znowu.
Z totalnych smiesznostek, podczas mojej zabawy w et na 2 innych komputerach podpietych do tego samego routera internet siada totalnie, co i ja doswiadczam przez pare minut po jego wylaczeniu. To autentycznie jest jakis cyrk na kolkach.