Witajcie

Hey, Hi, Hello jak brzmią słowa pewnej piosenki. Napisz nam coś o sobie.
DeutcheAhnenerbe
Poborowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

Witajcie

Post autor: DeutcheAhnenerbe »

Witam. Na imię mi Witek, lat 20. Wolfenstein 3d to była moja pierwsza gra typu strzelanka fps.W RTCW zagrałem pierwszy raz jakieś 2 lata temu z nudów. Wyszło tak, że katowałem kampanię przez noc do 6 rano. :-) Teraz odświeżyłem sobie kampanię i szukając ciekawostek dotyczących gry znalazłem to forum. *wolfensteinpl* No i powiedzmy tak mi się spodobało, że postanowiłem zostać jego częścią. Pewnie niektórych rozczaruje, ale w ET nie grałem nigdy...głównie dlatego, że w mojej mieścinie, gdzie dwie, trzy ekipy ścierały się w miejscowej kafejce w csa, moha, coda, nikt o tym nie słyszał (ba były czasy gdy nikt z graczy miejscowych nie wiedział, że jest coś takiego jak oryginalne gry). Moje hobby to historia II wojny ( znajomi twierdzą, że jestem skrajnym maniakiem tego tematu...) Aktualnie, prócz katowania singla w RTCW gram z moją ekipą w Call of Duty Black Ops tryb Nazi Zombie, gdzie bawimy się w odkrywanie tajemnic tego trybu. Pozdrawiam :-D
Obrazek

"(...) Czułem i wierzyłem, że w środku pustyni , gdzie nie można spotkać żywej duszy, gdzie nie było dróg, można było znaleźć ślady jakiejś starej cywilizacji."

Profesor Sven Anders Hedin po wyprawie Deutche Ahnenerbe do Tybetu. Rok 1939.
Awatar użytkownika
AnGeL
Szeregowiec
Szeregowiec
Nick w ET: ETPlayer

Re: Witajcie

Post autor: AnGeL »

Również Witam :)

Widzimy się na Serverze :)

Pozdro (AnGeL) *wolfensteinpl*
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Ciekawa grafika w Twojej sygnaturce... i opis też.
A jakie zagadnienia a propos drugiej wojny Ciebie interesują w szczególności? :)
Obrazek
DeutcheAhnenerbe
Poborowy

SPIDIvonMARDER pisze:Ciekawa grafika w Twojej sygnaturce... i opis też.
A jakie zagadnienia a propos drugiej wojny Ciebie interesują w szczególności? :)
Powiedziałbym, że w szczególności zagadnienia, które historycy rzadko podejmują. Czyli tajne przedsięwzięcia III Rzeszy np. ekspedycje Deutche Ahnenerbe, ewakuacje do Argentyny, okultyzm w kręgach dygnitarzy hitlerowskich (Religia SS). Naprawdę ciekawe sprawy podejmowane jednak częściej w filmach lub grach niż wśród historyków...

Dodam jeszcze, że jako rekonstruktor historyczny fascynuję się umundurowaniem, wyposażeniem i ogólnie militariami II wojny. Grając w gry o tej tematyce mam zwykle tendencję do sprawdzania każdego trupa pod względem historycznym ( a ta naszywka tu nie mogła być, a ta czapka to w ogóle nie ten okres wojny hehe ;)).
Obrazek

"(...) Czułem i wierzyłem, że w środku pustyni , gdzie nie można spotkać żywej duszy, gdzie nie było dróg, można było znaleźć ślady jakiejś starej cywilizacji."

Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

Tajne projekty, ale bez science fiction i taniej sensacji? xD

Umundorowanie to ja troszkę sobie zbieram. Nie by być GRH, z moimi włosami nie przyjęliby mnie. Ale by na ASG dobrze wyglądać.
Obrazek
DeutcheAhnenerbe
Poborowy

Granica niestety czasami jest cienka, szukając informacji o wunderwaffe w internecie łatwo wpaść na strony lub książki w których wciskane są informacje typu: hitlerowcy skolonizowali księżyc, aryjscy kosmici porwali amerykańskiego admirała, flota powietrzna nazistowskich ufo terroryzowała USA xD. Takie rzeczy przeczytam, żeby co najwyżej się pośmiać :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

Haha, tzreba odróżnić fakty od Wolfensteina xD W "Innych Obliczach Historii" był dobry artykuł opisujący skąd wziął się mit o tajnych bazach U-Bootów na antaktydzie. W skrócie, to przed wojną Niemcy porozrzucali tam sporo chorągiewek ze swastykami xD

Tutaj trochę gadaliśmy o różnych sprawach, zapraszam.
http://wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=29&t=223
Obrazek
DeutcheAhnenerbe
Poborowy

Żeby nie było proszę Państwa, że przestałem się udzielać na forum inforumuje, że czekam na laptopa i internet, by móc zagrać z Państwem na serwerze w ET.
Obrazek

Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

Na razie to czekamy na serwer we własnej osobie :/
Obrazek
lurtz95
Komandor dywizji
Komandor dywizji
Kontakt:

Post autor: lurtz95 »

O witam serdecznie!
Tak się składa,że ja też się interesuje takimi sprawami jak ty.Tajne bronie,eksperymenty,itp.Jakbyś chciał ze mną porozmawiać na ten temat to pisz na moje gg-23828219. ;-)
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu...
Obrazek
Obrazek
KonDzio pisze:Odpowiedź to kupa

http://www.zlotemysli.pl/blaskowitz,1/
http://blaskowitzz.wordpress.com/ zapraszam
Awatar użytkownika
JCF
Pułkownik
Pułkownik

Post autor: JCF »