Kontrowersyjne mapy: Radar
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Kontrowersyjne mapy: Radar
To pierwszy z serii tematów o mapach, które wzbudzają kontrowersje na scenie. Dzisiaj na ruszt bierzemy...
WURZBURG RADAR
Mapa podstawowa
Atakujący: Allies
Obrońcy: Axis
Rozmiar: średni
Procentowe szanse na zwycięstwo: Allies/Axis 80/30 %
Allies muszą zdobyć dwa podzespoły super nowoczesnych niemieckich radarów i załadować je do ciężarówki. Cechami szczególnymi tej mapy jest ciemność, mgła, deszcz oraz wysoka trawa. No i poziom trudności: Niemcy wygrają tylko wtedy, gdy będą pamiętać o taktyce i teamworku. Przewaga liczebna i skillowa nic nie da.
Zadania Allies:
Cele główne:
-zdobyć i ubezpieczyć dwa podzespoły niemieckich radarów.
Cele poboczne i pomocnicze:
-Zniszczyć main entrance
-Zniszczyć side entrance
-Zdobyć forwald bunker
-Zbudować CP
-Zbudować Bunker MG42
Zadania Axis:
Cele główne:
-Ochronić przed kradzieżą podzespoły radarów
-Utrzymać Forwald Bunker
-Zbudować Hose MG42
-Utrzymać main entrance
-Utrzymać side entrance
-Zbudować Bunker MG42
-Zbudować Tower MG42
-Zbudować CP
Co sądzicie o tej mapie?
WURZBURG RADAR
Mapa podstawowa
Atakujący: Allies
Obrońcy: Axis
Rozmiar: średni
Procentowe szanse na zwycięstwo: Allies/Axis 80/30 %
Allies muszą zdobyć dwa podzespoły super nowoczesnych niemieckich radarów i załadować je do ciężarówki. Cechami szczególnymi tej mapy jest ciemność, mgła, deszcz oraz wysoka trawa. No i poziom trudności: Niemcy wygrają tylko wtedy, gdy będą pamiętać o taktyce i teamworku. Przewaga liczebna i skillowa nic nie da.
Zadania Allies:
Cele główne:
-zdobyć i ubezpieczyć dwa podzespoły niemieckich radarów.
-Zniszczyć main entrance
-Zniszczyć side entrance
-Zdobyć forwald bunker
-Zbudować CP
-Zbudować Bunker MG42
Zadania Axis:
Cele główne:
-Ochronić przed kradzieżą podzespoły radarów
-Utrzymać Forwald Bunker
-Zbudować Hose MG42
-Utrzymać main entrance
-Utrzymać side entrance
-Zbudować Bunker MG42
-Zbudować Tower MG42
-Zbudować CP
Co sądzicie o tej mapie?
Ostatnio zmieniony 2008-09-08, 16:31 przez SPIDIvonMARDER, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapomniałeś dodać że przy starszych kartach graficznych są jaja czasem z wyświetlaniem niektórych rzeczy, a i do tego potrzeba niebylejakiego procka żeby gra się nie cieła przy słabej grafice.
Z mojego doświadczenia wynika że to jest najbardziej niezbalansowana mapa.
Z mojego doświadczenia wynika że to jest najbardziej niezbalansowana mapa.
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.
Emerytura!
Emerytura!
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
A ja wam powiem, że ją lubię. Właśnie dlatego, że jest taka niezbalansowana, bo zmusza ludzi (AXIS) do myślenia.
I wtedy są naprawdę ciekawe pojedynki.
Jak się zna kilka tricków (jak np. miejsca do rozłożenia MG42), to wtedy można łatwo zmienić los bitwy.
Jak się zna kilka tricków (jak np. miejsca do rozłożenia MG42), to wtedy można łatwo zmienić los bitwy.
Ostatnio zmieniony 2008-09-07, 09:58 przez SPIDIvonMARDER, łącznie zmieniany 1 raz.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Teraz zauważyłem pewną wadę... tzn, może to i nie wada, ale...
a mianowicie niewykorzystany potencjał tej mapy:
-House MG42. osobiscie się jeszcze nie spotkałem, by był w użyciu. Ani nie ma zcasu, by go budować, a walki tam się dzieją rzadko. A byłaby to świetna miejscówa. MG obok apteczek... marzenie!
-To samo Tower MG42. Ani praktyczny kąt ostrzału, ani nigdy ni ma czasu na jego budowę.
-Mnóstwo przestrzeni, z której się nie korzysta. Dookoła spanu axis, za budynkami, obok małych radarów, pod płotami. Tam jedynie się ukrywa osoba uciekająca z częściami radarów.
a mianowicie niewykorzystany potencjał tej mapy:
-House MG42. osobiscie się jeszcze nie spotkałem, by był w użyciu. Ani nie ma zcasu, by go budować, a walki tam się dzieją rzadko. A byłaby to świetna miejscówa. MG obok apteczek... marzenie!
-To samo Tower MG42. Ani praktyczny kąt ostrzału, ani nigdy ni ma czasu na jego budowę.
-Mnóstwo przestrzeni, z której się nie korzysta. Dookoła spanu axis, za budynkami, obok małych radarów, pod płotami. Tam jedynie się ukrywa osoba uciekająca z częściami radarów.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Re:
SPIDIvonMARDER pisze:A ja wam powiem, że ją lubię. Właśnie dlatego, że jest taka niezbalansowana, bo zmusza ludzi (AXIS) do myślenia.
Cieszę się, ze dorosłem i już tak nie myślę :) Ta mapa jednak jest rozczarowująco niezbalansowana i nudna :)