mac os x ET installation

Serwis techniczny Enemy Territory.
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

mac os x ET installation

Post autor: etheral »

Pomyslalem sobie, ze warto cos takiego tu zamiescic (zanim zapomne), a nuz komus sie przyda. Pisze na macu wiec nie bedzie polskich znakow.

Instalacja ET na maca:

- googlujemy 'mac os x wolfenstein enemy territory download'

- sciagamy wersje 2.60c albo 2.60d (obraz ok 260mb, rozszerzenie .dmg)

- jak sie sciagnie montujemy obraz i wykonujemy wszystko zgodnie z instrukcja

- jezeli nie ma instr. to przeciagamy katalog W:ET do applications (tak, to jest instalacja), nastepnie instalujemy punkbustera (to bedzie prawdobodobnie inna ikona, instalacja podobna do windowsowych tylko trwa 1 sek)

- NIE odpalamy jeszcze

- teraz tworzymy w jakims edytorze plik autoexec.cfg (musi byc taka nazwa i rozszerzenie) z jedna linia

seta r_colorbits "32"

- teraz sedno :-)

- wrzucamy plik autoexec.cfg NIE do folderu etmain znajdujacego sie tam gdzie zainstalowalismy ET (czyli applications) tylko otwieramy findera, klikamy go (na gornym pasku), go to folder,w pustym miejscu wpisujemy ~/Library/, klikamy go, otwieramy application support, W:ET, etmain, i tu wrzucamy nasz autoexec.cfg

- cos waznego ze starego etmain (etkey itd.) wrzucamy zgodnie z procedura powyzej, NIE do katalogu etmain w applications/W:ET/etmain

- podsumowujac, NIE korzystamy z katalogu etmain znajdujacego sie w applications/W:ET/etmain, tylko z katalogu etmain znajdujacego sie w ~/Library/Application Support/W:ET/etmain

- teraz sobie mozemy pograc ;-)
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Re: mac os x ET installation

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Dzięki, może komuś się przyda xD
Obrazek
Awatar użytkownika
DrVaNs
Administrator Z Pasją
Administrator Z Pasją
Nick w ET: VaNs
Kontakt:

Post autor: DrVaNs »

Swoją drogą kiedyś to przerabiałem, ale wydaje mi się z tej perspektywy dużo prostsze nawet azaliż tu opisane, tylko tak jak mówię, z perspektywy czasu...
Jestem Tylko Zwykłym Graczem z Pasją.

Emerytura!
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Post autor: etheral »

DrVaNs pisze:Swoją drogą kiedyś to przerabiałem, ale wydaje mi się z tej perspektywy dużo prostsze nawet azaliż tu opisane, tylko tak jak mówię, z perspektywy czasu...
Bo teraz w nowych macach jest windowsowe podejscie do uzytkownika (czyli malo wie i moze zapsuc to schowajmy wszystko co wazne)

;-)
ODPOWIEDZ