Friendly Fire?
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: Friendly Fire?
Wylaczone, jedno dziecko w druzynie chcace zabijac wszystko co zobaczy zniszczy cala rozgrywke
- Tucikdrucik
- Pierwszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
został 1 głos do włączenia friendly minimum 30 głosów myślę bez paniki koledzy mamy vote i różne środki jedno dziecko nic nam nie zniszczy graliśmy tak wcześniej bez obaw :D ojojYoshimataka pisze:Wylaczone, jedno dziecko w druzynie chcace zabijac wszystko co zobaczy zniszczy cala rozgrywke

-
- Szeregowiec
no ale nic pożytecznego to nie wnosi, jedynie same straty.
no, może jedyny plus to jest gdy ktoś ma mało hp, to med go zabije żeby go uleczyć, ale jestem pewny że więcej to złego przyniesie niż dobrego
no, może jedyny plus to jest gdy ktoś ma mało hp, to med go zabije żeby go uleczyć, ale jestem pewny że więcej to złego przyniesie niż dobrego

jak rycerze zakładali zbroje i brali miecze
tak my bierzemy barwy i chodzimy na mecze
tak my bierzemy barwy i chodzimy na mecze
Cóż, w takim wypadku najlepszym rozwiązaniem byłoby aby obrażenia w drużynie były warte połowę lub 1/4 podstawowej wartości(chyba gdzieś taki myk kiedyś na q3 widziałem, na jakimś serwerze, a to ten sam silnik przecież ;] ). Nie wiem czy istnieje możliwość napisania takiego skryptu, ale w takim wypadku uciszyłoby to głosy tych, którzy boją się nieogarniętych graczy walących do wszystkiego w zasięgu wzroku(połowę mniej uciążliwe), a poza tym arty, pf'y i flamery nie byłyby już nadużywane w durny sposób, jak to się często dzieje z wyłączonym FF.
Co do samej rozgrywki, włączony FF dodaje grze mnóstwo smaczku, wreszcie trzeba uważać co się robi i włączyć myślenie, skończyłoby to durne rzucanie art i nalotów gdzie popadnie "bo i tak swoich nie zabiję", wymagałoby to jednak włączenia odpowiedniej ilości complainów, aby gracze którzy chcą tylko i wyłącznie powkurzać swoją drużynę byli sprawnie usuwani z rozgrywki.
Tyle odemnie.
GanD
Co do samej rozgrywki, włączony FF dodaje grze mnóstwo smaczku, wreszcie trzeba uważać co się robi i włączyć myślenie, skończyłoby to durne rzucanie art i nalotów gdzie popadnie "bo i tak swoich nie zabiję", wymagałoby to jednak włączenia odpowiedniej ilości complainów, aby gracze którzy chcą tylko i wyłącznie powkurzać swoją drużynę byli sprawnie usuwani z rozgrywki.
Tyle odemnie.
GanD
Ja osobiście za włączeniem FF,ale jest dużo za i przeciw :za
-gra staje się bardziej realistyczna
-można wczuć się z teamem jak było by chociaż trochę jak na wojnie:)
-gra staje się dużo trudniejsza
Przeciw:
-dzieciaki zaczną jak zawsze zabijac swoich umyślnie jak i nieumyślnie:)
-gra staje się bardziej realistyczna
-można wczuć się z teamem jak było by chociaż trochę jak na wojnie:)
-gra staje się dużo trudniejsza
Przeciw:
-dzieciaki zaczną jak zawsze zabijac swoich umyślnie jak i nieumyślnie:)
+ gdy sa boty nie latwo przecisnac sie miedzy nimi.Łatwo wtedy utorowac Sobie droge mp40 :)
To jakie postanowienia co do FF "Wielka Rado" ? :) Gra sie latwiej ale troche bezmyslnie choc z drugiej strony na serwie nie zauwazylem zeby ktos sie na to skarzyl no i na pewno plusem jest brak wyzwisk i complain'ow.
Honorowy Dawca Fragów
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Wynik ankiety jest moim zdaniem jednoznaczny. Jeśli ją zignorujemy... to po co ona w ogóle była?
FF powinno byc jak najbardziej wlaczone ! Jak na samym poczatku Spidi napisal kazdy uzywa broni ciezkiej bez opamietania a czy to jest realistyczne? Nikt na nikogo nie uwaza z teamu robiac co sie chce chyba zbytnio to nie jest realistyczne.Nie wiem czy dalo by sie ustawic cos w stylu jesli bylo by FF jak ktos z teamu zabije 3 razy przykladowo kogos ze swojego teamu dostaje freeza lub kicka automatycznie gdyby nie bylo zadnego adma na serwie.Tyle ode mnie
- Tucikdrucik
- Pierwszy sierżant
Kodzi :D tez bym tak chciał przy obecnych graczach na serwie widzę chaos i płakanie ze ktoś kogoś zabił duszą i sercem chciał bym włączone FF. jak kiedyś było wypadało by pomyśleć nad tym, temat realizmu był już tyle razy poruszany i NIc !!! to jest ankieta :D
To na jaki chu. jest ta ankieta?Skoro 61% jest za wlaczeniem...Patologia:/
włączenie Friendly Fire może byc głupim pomysłem bo znajdzie się jakiś debil i będzie celowo zabijał swoich
ale z drugiej strony Friendly Fire dodaje realistycznosci

ale z drugiej strony Friendly Fire dodaje realistycznosci

- kaneno
- Starszy sierżant
No to od tego jest vote na kick i tak dalej, zeby takiego wywalic, a admini sa od tego zeby dac takowemu bana i wszscy sa zadowoleni xP
FF zdecydowanie ON. Uczy myślenia (strzelanie na linii itd.), używania mapy (ostrzał moździerzowy, arty) i grania zespołowego. Praktycznie nie widzę nic przeciw (na pewno gracz grający dłużej niż tydzień w ET będzie wiedział jak odróżnić umyślny TK od przypadkowego (wejście na arty, wejście na linie strzału).
A poza tym mamy ankietę z jasnymi wynikami..................
A poza tym mamy ankietę z jasnymi wynikami..................
Uważam że będzie to bardziej realna gra z FF