A moze by tak turniej OBJ ?
- twt
- Pierwszy sierżant
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
A moze by tak turniej OBJ ?
Grajac juz jakis czas na serwerze zauwazylem, ze ponad 80% graczy nie gra obj a jedynie lata i nabija fragi. Nie wiem czym to jest dokladnie spowodowane a jedynie moge sie domyslac, iz Ci gracze lubuja sie w podziwianiu swojego nicka w TOP'ach co potem przeklada sie na pisanie tekstow w stylu "moje hedy" czy "moje acc". Jesli chodzi o przelozenie tego do znaczenia misji to mija sie to z celem (mowie o przypadku gdy jedna z druzyn musi wykonac obj). Jednym slowem gra zaczyna/jest nuuudna bo do niczego nie prowadzi dlatego chcialbym aby sprobowac czegos nowego, wymagajacego myslenia i zespolowosci - turniej OBJ.
1. Gracze byliby podzieleni na stale druzyny Axis i Allies w trybie rozgrywki Best of Three:
a) mapa druzyny A;
b) mapa druzyny B;
c) trzecia mape w przypadku stanu 1:1 wybiera druzyna o lepszym stosunku fragow.
2. Jesli chodzi o ustalenie pierwszenstwa druzyny przy wyborze mapy to moze to sie odbyc na zasadzie:
a). polubownie
b). pojedynek 1v1 - losowo badz tez przedstawiciele z obu druzyn przy zachowaniu jedej klasy (bez leczenia itp. rzeczy)
3. Obowiazywalaby nastepujaca lista map:
a). ...
b). ...
c). ...
d). ...
(do ustalenia przez adminow)
4. Po kazdej skonczonej rozgrywce wykonac screena statystyk (to co sie wyswietla w podsumowaniu wszystkich graczy po nacisnieciu tyldy ~)
5. Dodatkowo przy takim trybie rozgrywki moze zostac wyloniony najlepszy frager i nie tylko to.
6. Po rozegraniu 3 spotkan nastepuje odwrocenie druzyn i ponowny wybor map (zestaw nowych lub tych samych - do ustalenia np. przez adminow).
7. Punktacja:
- A vs B - wynik 2:0 - druzyna A: 3 punkty, druzyna B: 0 punktow
- A vs B - wynik 2:1 - druzyna A: 3 punkty, druzyna B: 1 punkt
Przy wystapieniu remisu wykonana zostanie dogrywka np.:
- na losowo wybranej mapie przez adminow
- podliczeniu ogolnej liczby fragow w calym spotkaniu (bedac w druzynie A i B)
Na zakonczenie powiem, to sa moje luznie mysli i wiem, ze troche mozna jeszcze pozmieniac i ulepszyc dlatego prosze nie przyjmowac tych ustalen na sztywno no i mam nadzieje, ze znajdzie to poparcie.
1. Gracze byliby podzieleni na stale druzyny Axis i Allies w trybie rozgrywki Best of Three:
a) mapa druzyny A;
b) mapa druzyny B;
c) trzecia mape w przypadku stanu 1:1 wybiera druzyna o lepszym stosunku fragow.
2. Jesli chodzi o ustalenie pierwszenstwa druzyny przy wyborze mapy to moze to sie odbyc na zasadzie:
a). polubownie
b). pojedynek 1v1 - losowo badz tez przedstawiciele z obu druzyn przy zachowaniu jedej klasy (bez leczenia itp. rzeczy)
3. Obowiazywalaby nastepujaca lista map:
a). ...
b). ...
c). ...
d). ...
(do ustalenia przez adminow)
4. Po kazdej skonczonej rozgrywce wykonac screena statystyk (to co sie wyswietla w podsumowaniu wszystkich graczy po nacisnieciu tyldy ~)
5. Dodatkowo przy takim trybie rozgrywki moze zostac wyloniony najlepszy frager i nie tylko to.
6. Po rozegraniu 3 spotkan nastepuje odwrocenie druzyn i ponowny wybor map (zestaw nowych lub tych samych - do ustalenia np. przez adminow).
7. Punktacja:
- A vs B - wynik 2:0 - druzyna A: 3 punkty, druzyna B: 0 punktow
- A vs B - wynik 2:1 - druzyna A: 3 punkty, druzyna B: 1 punkt
Przy wystapieniu remisu wykonana zostanie dogrywka np.:
- na losowo wybranej mapie przez adminow
- podliczeniu ogolnej liczby fragow w calym spotkaniu (bedac w druzynie A i B)
Na zakonczenie powiem, to sa moje luznie mysli i wiem, ze troche mozna jeszcze pozmieniac i ulepszyc dlatego prosze nie przyjmowac tych ustalen na sztywno no i mam nadzieje, ze znajdzie to poparcie.
Honorowy Dawca Fragów
Re: A moze by tak turniej OBJ ?
Twt ma całkowitą racje.
Ja też z chęcią rozegrałbym turniej na objective, choćby taki jak na 'noc fragów'.
Na Halloween turniej zostawił niedosyt i to duży.
Teraz zamiast zrobić turniej obj, robicie cały czas DM i SW....
Dm i Sw są fajne, ale wszystko do czasu.
Ja też z chęcią rozegrałbym turniej na objective, choćby taki jak na 'noc fragów'.
Na Halloween turniej zostawił niedosyt i to duży.
Teraz zamiast zrobić turniej obj, robicie cały czas DM i SW....
Dm i Sw są fajne, ale wszystko do czasu.
W$- never ending story
Takie turnieje były organizowane. Jednak stwarzają one problemy techniczne. Serwer jest publiczny i realnie nie ma terminu który by pozwalał na swobodną gre ( bez kickowania graczy). Dlatego postawiliśmy na formę dm i sw bo nie przeszkadza innym graczom. A rozgrywanie meczów w godzinach 1-2 w nocy też nie każdemu pasuje.

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
- Pablo
- Pierwszy sierżant
- Nick w ET: ETPlayer
Grałbym turniej na obj,jaki był podczas "nocy fragów"
Ostatnio zmieniony 2013-02-03, 15:59 przez Pablo, łącznie zmieniany 3 razy.
- Ultra...
- Podchorąży
- Nick w ET: ETPlayer
Rozumiem, że chcecie coś w tym stylu ?
http://www.wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=86&t=1984
Jak Kris wspomniał, serwer jest publiczny i nie na rękę wówczas nam jest pozbywanie się przypadkowych graczy.Nie wszyscy będą chcieli siedzieć na specu i czekać na swą kolej, zrobi się bałagan i pretensje znając życie :/
No chyba, że... w środku nocy jak to czasem bywało.
http://www.wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=86&t=1984
Jak Kris wspomniał, serwer jest publiczny i nie na rękę wówczas nam jest pozbywanie się przypadkowych graczy.Nie wszyscy będą chcieli siedzieć na specu i czekać na swą kolej, zrobi się bałagan i pretensje znając życie :/
No chyba, że... w środku nocy jak to czasem bywało.

- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Widzicie? Nie tylko ja gram na obj! :D
Oczywiście gorąco popieram taką inicjatywę. Może wykorzystamy któryś z moich starych pomysłów... np. teamy 5v5 i po jednej osobie na klasę?
Oczywiście gorąco popieram taką inicjatywę. Może wykorzystamy któryś z moich starych pomysłów... np. teamy 5v5 i po jednej osobie na klasę?
To w takim wypadku jak postaramy sie rozwiazac opcje zaprzyjaznienia innych graczy z wykonywaniem celow misji ?
Honorowy Dawca Fragów
Twt takie problemy są na serwerach publicznych że gra się dla zabawy i nikt nikomu nie będzie mówił jak grać.twt pisze:To w takim wypadku jak postaramy sie rozwiazac opcje zaprzyjaznienia innych graczy z wykonywaniem celow misji ?
Obj gra się na pro i każdy ma fragi w tyle.

A czy ja mowie jak ma grac ? ja tylko proponuje aby zachecic w jakis sposob ludzi do grania OBJ a nie bezmyslne walenie DM. Zacytowales mojego posta, napisalem jasno "jak postaramy sie rozwiazac ..." sadzac po Twojej odpowiedzi rozumiem, ze w ogole - trudno ale myslalem, ze padna tu jakies pomysly ze strony adminow.
Honorowy Dawca Fragów
może by dawać za zrobienie obj graczowi cukierka albo nawet dwa. ja bym na to poleciał.
bo jesteś grubasem... tłustym grubasem jak kim dotcom ;)
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
- Wym!atacz:]
- Starszy kapitan
- Nick w ET: wymiaczos
Ja jestem za i chętnie zagram na takim turnieju oczywiście jak danego dnia będe miał czas. 

Popieram pomysł. Qrwiś zostałeś wytypowany do rozdawania cukierków :DQrwi$ pisze:może by dawać za zrobienie obj graczowi cukierka albo nawet dwa. ja bym na to poleciał.
Pozdrawiamy Administracja NN xD

jako że nie została sprecyzowana definicja cukierka to nie ma problemu :)
Jesli macie sobie jaja robic to zamknijcie topic i juz bo nic sensownego to nie wnosi.
Honorowy Dawca Fragów