Epic errors strikes once again...

Serwis techniczny Enemy Territory.
Awatar użytkownika
Szkarłatny***
Plutonowy
Plutonowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: SzkarwaT
Kontakt:

Epic errors strikes once again...

Post autor: Szkarłatny*** »

Witam, otóż po raz kolejny błędy zawitały w moje progi. Tym razem jest to coś z czym mam do czynienia po raz pierwszy, mianowicie — kiedy loguję się na serwer, gra perfidnie się wyłącza, nie zrzuca do paska, nie wywala do menu, najzwyczajniej w świecie się wyłącza. I to by było na tyle, liczę na pomoc. :)
"Każdy dodatek do gazety, bateria do odtwarzacza, knedle – nic tam nie było, grzejniki i karmazyn, na wszystko ktoś rzucił zapytanie czemu dżemu nie ma."
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Re: Epic errors strikes once again...

Post autor: etheral »

Screena załącz bo na razie wiemy tyle, że gra ci się wiesza. Mógłbyś zrobić również screena konsoli (wtedy, jak ci się zawiesi, o ile tylda działa)
Awatar użytkownika
Szkarłatny***
Plutonowy
Plutonowy
Kontakt:

Gra się nie wiesza, tylko WYŁĄCZA, zatem nie mogę zrobić screena... po wejściu na serwer następuje natychmiastowy crash.

@EDIT: Re-install pomógł, jednak prosiłbym o niezamykanie tematu, gdyż nie zamierzam re-installować gry za każdym razem gdy uruchomię komputer. Jeżeli ktoś będzie wiedział jak całkowicie zaradzić temu badziewiu, to niech pisze.
"Każdy dodatek do gazety, bateria do odtwarzacza, knedle – nic tam nie było, grzejniki i karmazyn, na wszystko ktoś rzucił zapytanie czemu dżemu nie ma."
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Spróbuj odpalić grę bez folderu nitmod (bo jak rozumie, problemy są z naszym serwerem).
Odpal grę jako administrator.
Obrazek
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Czyli gra wyłącza Ci komputer? Faktycznie, jeżeli działo się to tylko po wejściu na tp to była pewnie niekompatybilność folderu nitmod z grą. Ale jeżeli problem dalej istnieje, to:

- Wadliwe plik instalacyjne. ściągnięcie gry z innego źródła powinno pomóc.

- Niekompatybilność karta graficzna - gra. Przez parę miesięcy miałem podobny problem i sformatowałem dysk bo nic innego nie pomagało. Później miałem znowu to samo, ale problem rozwiązał się sam............ET jest starszą grą, a wtedy gry korzystały w większości z mocy CPU (teraz korzystają z mocy karty) - czasem może być tak, że sterowniki karty muszą się 'dostosować' do starszej gry.
Awatar użytkownika
Szkarłatny***
Plutonowy
Plutonowy
Kontakt:

Ok... widzę że trzeba sprostować to i owo.

@SPIDI
SPIDIvonMARDER pisze:Spróbuj odpalić grę bez folderu nitmod (bo jak rozumie, problemy są z naszym serwerem).
— Problem dotyczy każdego serwera.
SPIDIvonMARDER pisze:Odpal grę jako administrator.
— ET zawsze uruchamiam jako administrator.

@Etheral
etheral pisze: Czyli gra wyłącza Ci komputer? Faktycznie, jeżeli działo się to tylko po wejściu na tp to była pewnie niekompatybilność folderu nitmod z grą.
— Źle mnie zrozumiałeś : P gra nie wyłącza mi komputera, tylko sama się crash'uje do pulpitu, dzieje się tak po tym, kiedy zainstaluję grę (będzie ona oczywiście działać po instalacji), a dopiero potem sam wyłączę komputer.
etheral pisze:- Wadliwe plik instalacyjne. ściągnięcie gry z innego źródła powinno pomóc.
— Nie powiedziałbym, zawsze przez te całe 6 lat mojej gry pobierałem z jednego źródła i wszystko było cacy.
etheral pisze:- Niekompatybilność karta graficzna - gra. Przez parę miesięcy miałem podobny problem i sformatowałem dysk bo nic innego nie pomagało. Później miałem znowu to samo, ale problem rozwiązał się sam............ET jest starszą grą, a wtedy gry korzystały w większości z mocy CPU (teraz korzystają z mocy karty) - czasem może być tak, że sterowniki karty muszą się 'dostosować' do starszej gry.
— Oho, to ciekawe! W tym może być pies pogrzebany! Przed przerwą uruchamiałem ET na 256MB i 64MB kartach graficznych (oczywiście zintegrowaną 64 uruchamiałem po tym jak od 256 odpadł wiatrak) i wtedy takie badziewie nie występowało. Formata jednak nie opłaca mi się robić, ponieważ ten PC jeszcze pachnie świeżością, tylko w jaki sposób sterowniki karty miałyby się "dostosować" do starszej gry?
Awatar użytkownika
etheral
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Szkarłatny*** pisze:tylko w jaki sposób sterowniki karty miałyby się "dostosować" do starszej gry?
Nie wiem ale widocznie coś takiego musi mieć miejsce. Może coś się musi zaktualizować albo.............nie znam się na tym, ale tak czasem jest. Też mnie to dziwi ale w końcu to windows:).
ODPOWIEDZ