Zmiany, zmiany, zmiany
-
- Sierżant
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: Zmiany, zmiany, zmiany
Doskonale wiesz qrw że nie o szum wokół mnie chodzi.
Mijana powinna teraz chociaż spróbować przekonać nas do siebie. Pytana o jakiś chociaż zarys planu jaki chce tu wprowadzić odpowiada, że nic nie musi. Po raz kolejny się pytam: skoro [podobno] została wybrana z jakichś konkretnych powodów [coś miała nam dać] to dlaczego nie może nam przedstawić zarysu tego?!
Mijana powinna teraz chociaż spróbować przekonać nas do siebie. Pytana o jakiś chociaż zarys planu jaki chce tu wprowadzić odpowiada, że nic nie musi. Po raz kolejny się pytam: skoro [podobno] została wybrana z jakichś konkretnych powodów [coś miała nam dać] to dlaczego nie może nam przedstawić zarysu tego?!
Bo po prostu czekam, aż sytuacja się wyjaśni. Wtedy pewnie wszystko zostanie dokładniej opisane:)
Dlatego pisałam, że "moje posty nie muszą JESZCZE nic nowego wnosić".
Ogólnie chodzi o ruszenie wszystkim, czym nikt z Was się (już) nie zajmuje. Moim zdaniem jest wielka różnica między tym, że zdajecie sobie sprawę z pogorszenia sytuacji itp a faktycznym robieniem czegoś, aby to zmienić.
Także zamiast pisać, że "to już wcześniej wiedzieliśmy" może zaczniecie nad tym pracować?
Bo pomysłów mieliście sporo, eventy, konkursy, macie str na fb, sporo rzeczy, które przy większym nakładzie pracy przyciągnelyby graczy oraz dały jakiś rozgłos o W$ - ktoś to wszystko zaczął, ale już brakowało chęci na ciągnięcie tego.
Tak samo jeżeli chodzi o granie na pro, macie dobrych graczy, kilku zna się na scenie także i tutaj warto byłoby zrobić coś więcej jako team.
Jest to bardzo ogólne, bo tak jak napisałam - czekam aż wszystko się wyjaśni.
Dlatego pisałam, że "moje posty nie muszą JESZCZE nic nowego wnosić".
Ogólnie chodzi o ruszenie wszystkim, czym nikt z Was się (już) nie zajmuje. Moim zdaniem jest wielka różnica między tym, że zdajecie sobie sprawę z pogorszenia sytuacji itp a faktycznym robieniem czegoś, aby to zmienić.
Także zamiast pisać, że "to już wcześniej wiedzieliśmy" może zaczniecie nad tym pracować?
Bo pomysłów mieliście sporo, eventy, konkursy, macie str na fb, sporo rzeczy, które przy większym nakładzie pracy przyciągnelyby graczy oraz dały jakiś rozgłos o W$ - ktoś to wszystko zaczął, ale już brakowało chęci na ciągnięcie tego.
Tak samo jeżeli chodzi o granie na pro, macie dobrych graczy, kilku zna się na scenie także i tutaj warto byłoby zrobić coś więcej jako team.
Jest to bardzo ogólne, bo tak jak napisałam - czekam aż wszystko się wyjaśni.
Chapeau bas Mijana za ostatni post :) Przekonałaś mnie. Większość klanowiczów jest gotowa do współpracy dla dobra serwera :)
Uważam, że należy rozważyć pomysł oddzielenia klanu od serwera.
Za: Adminami będą sami dobrzy, doświadczeni, sprawdzeni ludzie.
Przeciw: Mało jest tych UberAdminów... Wszyscy gracze wiedzą, że |W$| to "policjant" i samo wejście kogoś z tagiem nieraz prostowało graczy do pionu. Kiedyś.
Kolejne co warto uwzględnić aby poprawić nieco system, to notka, że HA tu rządzą. Dla mnie to oczywiste, ale jak widać dla niektórych to szok. Trzeba też pomyśleć jak to ładnie ubrać w słowa, żeby nie zniechęcało. Wiadomo, że HA decydują, ale to klanowicze są jak fontanna pomysłów. Bardzo często nasze sugestie robią rewolucje i są kluczowe.
Justyna, bronisz Kondza mówiąc o dawaniu szansy :D Zabawne. W każdym poście atakujesz Mijane, która jest spokojna i uprzejma. (Dla mnie to dziwne, sam bym się dawno wkurwił...) Także zacząć od siebie proponuje.
Na koniec szczere przeprosiny dla Spidiego. Wiem, że rozumiesz co miałem na myśli w poprzednim poście, ale i tak zasługujesz na oficjalne przeprosiny.
Uważam, że należy rozważyć pomysł oddzielenia klanu od serwera.
Za: Adminami będą sami dobrzy, doświadczeni, sprawdzeni ludzie.
Przeciw: Mało jest tych UberAdminów... Wszyscy gracze wiedzą, że |W$| to "policjant" i samo wejście kogoś z tagiem nieraz prostowało graczy do pionu. Kiedyś.
Kolejne co warto uwzględnić aby poprawić nieco system, to notka, że HA tu rządzą. Dla mnie to oczywiste, ale jak widać dla niektórych to szok. Trzeba też pomyśleć jak to ładnie ubrać w słowa, żeby nie zniechęcało. Wiadomo, że HA decydują, ale to klanowicze są jak fontanna pomysłów. Bardzo często nasze sugestie robią rewolucje i są kluczowe.
Justyna, bronisz Kondza mówiąc o dawaniu szansy :D Zabawne. W każdym poście atakujesz Mijane, która jest spokojna i uprzejma. (Dla mnie to dziwne, sam bym się dawno wkurwił...) Także zacząć od siebie proponuje.
Na koniec szczere przeprosiny dla Spidiego. Wiem, że rozumiesz co miałem na myśli w poprzednim poście, ale i tak zasługujesz na oficjalne przeprosiny.
Dzięki, że o mnie pamiętałeśSPIDIvonMARDER pisze:Przyjmowali coraz to młodszych członków co skutkowało tym, że 1 był coraz większy burdel, 2 na serwer wbijało coraz więcej ludzi bo jesli ktoś pograł miesiąc na serwerze i dostał się do klanu, co za tym idzie dostał lvl to każdy marzył o takiej szansie. Szczerze klan W$ jest teraz zbieraniną mało ogarniętych ludzi(oczywiście nie wszystkich, noobek powtarzał mi żebym dał spokój bo jesteś jedną z tym nielicznych ogarniętych osób), którzy dostali się do klanu to mają już w dupie całą reszte.Jeśli mam być szczery, to z tych "młodych - mało ogarniętych" to chyba niewiele osób zostało, po wywaleniu Sinego i odejściu Volina. Poza Kondziem i Misiem to nie widzę tutaj osób naprawdę młodych... a nie uwierzę, że kiedyś w klanie grały same magistry. Zaryzykuję stwierdzenie, że połowa W$ to stara gwardia, typu zer0, Adam, czy Choclet. Osób nowych (czyli ze stażem krótszym niż około roku) jest:
Wymiatacz
nec
Qrwis
Ja
Pablo
Dies
Justyna
Biedras
Kondzio
Mary
czyli 10/29. Nieco ponad 1/3.

Ciesze się, że powoli większość zmienia zdanie :) I właśnie o to chodzi, że chętni jesteście i macie pomysły ale potrzeba tego ogarnięcia, aby to faktycznie ruszyło.
Jak pisałam wcześniej, każda ilość pomysłów, uwag, krytyki itp się przyda (imo) bo będzie wiadomo co można poprawić czy zmienic. Bądź ulepszyć :)
Jak pisałam wcześniej, każda ilość pomysłów, uwag, krytyki itp się przyda (imo) bo będzie wiadomo co można poprawić czy zmienic. Bądź ulepszyć :)
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
Tak, to ja jestem tą złą. Macie rację.
Tak bardzo krzyczę [mimo, że nic dla klanu nie robię] bo wydaje mi się to tak szalenie nie fair:
1. Wprowadzanie kogoś z zewnątrz bez żadnego sygnału wcześniej- ale przecież nie mamy nic do gadania.
2. Dawanie jej dostępu do tematu, w którym otwarcie piszemy co o niej myślimy. Później nie można ze sztucznym uśmiechem krzyknąć: "Jak ja cię lubię mijana!"- ale przecież jest już w W$
3. Nadal brak mi konkretnych informacji: co robimy dalej?- piszesz, że widzimy że coś jest nie tak ale nic z tym nie robimy. Trochę tak jest tylko żeby coś zmienić potrzeba chęci WSZYSTKICH.
4. Nagłe wywlekanie spraw [w których masz nam pomóc] mimo że poruszenie ich wcześniej mogłoby [oczywiście nie mam 100% pewności że coś dałoby to ale chyba najpierw warto spróbować wewnątrz niż od razu na zewnątrz] pomóc [kasa, brak zaangażowania, złe adminowanie]
Podsumowując, nie podoba mi się to JAK załatwiliście całą tę sprawę. Mogliście zasygnalizować to wcześniej, otwarcie powiedzieć czego od nas oczekujecie, jak moglibyśmy pomóc, podejść do tego na spokojnie [ja tego nie zrobiłam z wyżej wymienionych powodów :)], nie wprowadzać mijany tutaj do czasu aż się wszystko nie uspokoi.
I tak jestem skreślona w waszych oczach więc mogę pisać co tak naprawdę myślę bo nic to już nie zmieni.
Aaaa! Nie traktujcie tego jako naskakiwanie na mijanę ja próbuję się jedynie dowiedzieć po co to wszystko i czy nie dało się inaczej. To zapewne ostatni post w tym stylu- temat się już chyba wyczerpał i czas na waszą dalszą współpracę z nową HA.
Tak bardzo krzyczę [mimo, że nic dla klanu nie robię] bo wydaje mi się to tak szalenie nie fair:
1. Wprowadzanie kogoś z zewnątrz bez żadnego sygnału wcześniej- ale przecież nie mamy nic do gadania.
2. Dawanie jej dostępu do tematu, w którym otwarcie piszemy co o niej myślimy. Później nie można ze sztucznym uśmiechem krzyknąć: "Jak ja cię lubię mijana!"- ale przecież jest już w W$
3. Nadal brak mi konkretnych informacji: co robimy dalej?- piszesz, że widzimy że coś jest nie tak ale nic z tym nie robimy. Trochę tak jest tylko żeby coś zmienić potrzeba chęci WSZYSTKICH.
4. Nagłe wywlekanie spraw [w których masz nam pomóc] mimo że poruszenie ich wcześniej mogłoby [oczywiście nie mam 100% pewności że coś dałoby to ale chyba najpierw warto spróbować wewnątrz niż od razu na zewnątrz] pomóc [kasa, brak zaangażowania, złe adminowanie]
Podsumowując, nie podoba mi się to JAK załatwiliście całą tę sprawę. Mogliście zasygnalizować to wcześniej, otwarcie powiedzieć czego od nas oczekujecie, jak moglibyśmy pomóc, podejść do tego na spokojnie [ja tego nie zrobiłam z wyżej wymienionych powodów :)], nie wprowadzać mijany tutaj do czasu aż się wszystko nie uspokoi.
I tak jestem skreślona w waszych oczach więc mogę pisać co tak naprawdę myślę bo nic to już nie zmieni.
Aaaa! Nie traktujcie tego jako naskakiwanie na mijanę ja próbuję się jedynie dowiedzieć po co to wszystko i czy nie dało się inaczej. To zapewne ostatni post w tym stylu- temat się już chyba wyczerpał i czas na waszą dalszą współpracę z nową HA.
1. Sorry Justyna, ale mega hipokryzja bije z twoich postów. Nie chodzi o zmiany, chodzi o miyane. Odkąd tu napisała, czepiasz się praktycznie dla samego czepiania bez specjalnych podstaw merytorycznych. I racja, mówiąc wprost - nie macie nic do gadania w kwestii HA, co było wiadome od zawsze. Szkoda, że gdy dobieraliśmy krisa to wam kompletnie nie przeszkadzało, a też nikogo o zdanie nie zapytaliśmy. Tak samo jak w innych ważnych kwestiach dotyczących klanu czy serwera.Justyna pisze:
2. Temat nie jest o rekrutacji miyany jako klanowicza, ale o zmianach w których ona bierze duży udział, wiec ma prawo wypowiedzieć się, przedstawić jak ona to widzi.
3. Jak na razie to od niektórych z was nie widze większych chęci do zmian. Na chwile obecną to co w pierwszym poście czyli przede wszystkim przejście do pukawki + małe ulepszenia + poprawa porządku na serwerze (co wymaga znacznego wkładu wszystkich adminów)
4. Ile razy temat adminowania był poruszany? http://wolfenstein.pl/viewtopic.php?f=84&t=2081 + ile razy przy "awansach", a ile podczas zwykłych rozmów na serwie czy to z "delikwentami"? Sytuacja poprawiała się na tydzień może. Potem postanowiliśmy dać sobie siana i zobaczyć jak wyjdzie. I wyszło źle. To masz efekt. Nie bedziemy się już bawić. Staraliśmy się rozmawiać z niektórymi jak z dorosłymi, co okazało się błędem. Już go nie powtórzymy. Nie podoba się? Siłą was tu nikt nie trzyma. Zer0 już odszedł. Ktoś zamierza do niego dołączyć?
I akurat HA są bardzo spokojni. To wy (ty i zer0 głównie podchodzicie do tego najbardziej emocjonalnie). Zaskoczenie ok, ale to co jest teraz to już podchodzi pod czystą złośliwość, bo coś poszło nie po waszej myśli, a Timek pokazał jakie zer0 ma do tego wszystkiego podejście. Bywa.
A sensownych pomysłów poprawienia sytuacji bez przyjmowania miyany nikt nie rzucił.
I nikt z HA nie napisał, że miyana dołącza do W$. Nie ma takiego przymusu. I bez tagu bedzie "nad" wszystkimi klanowiczami. To jest jeszcze nieustalone.
Niektórzy pokazali, że są sensowni, rzucili pomysłami i chcą poprawić sytuacje za co dziękuje. A inni, że raczej do porozumienia nie dojdziemy.
@sickboy
ogarnij się, bo ani to śmieszne, ani pomocne. Na idiote tylko wychodzisz.
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
TADAM:Justyna pisze:3. Nadal brak mi konkretnych informacji: co robimy dalej?
To jej wstępny pomysł, jak poczytasz masz wyżej info ode mnie i spidiego, że postaramy się w tym pomóc, Maciek zaoferował pomoc przy evencie. Także dalej robimy to co należy, czyli w miarę możliwości i chęci poszczególnych ludzi ratujemy serwer i klan.Miyana pisze:Ogólnie chodzi o ruszenie wszystkim, czym nikt z Was się (już) nie zajmuje. Moim zdaniem jest wielka różnica między tym, że zdajecie sobie sprawę z pogorszenia sytuacji itp a faktycznym robieniem czegoś, aby to zmienić.
Mogło Ci się wydawać nie fair, bo nie wiedziałaś, że HA podejmują tutaj decyzję, bez konsultacji z klanowiczami. Dla tego mówię, żeby dodać o tym info dla nowych klanowiczów, żeby to było jasne (chociaż osobiście nie rozumiem jak to może nie być jasne). Skoro już to wiesz, to chyba wszystko się wyjaśniło :)
Ja! Ja! Ja! Co już pisałam dla Timka.Noobuś pisze:Zer0 już odszedł. Ktoś zamierza do niego dołączyć?
Wielkie zdziwienie!Justyna pisze:Ja! Ja! Ja! Co już pisałam dla Timka.Noobuś pisze:Zer0 już odszedł. Ktoś zamierza do niego dołączyć?
Ktoś jeszcze?
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
JaNoobuś pisze:Wielkie zdziwienie!Justyna pisze:Ja! Ja! Ja! Co już pisałam dla Timka.Noobuś pisze:Zer0 już odszedł. Ktoś zamierza do niego dołączyć?
Ktoś jeszcze?
Ja nigdy z miyaną nie pisałem ale wydaje mi się że jest spoko i można jej zaufać
Miyana do roboty!!! hehe 

Dupa ogarnij juz ten swoj kacle dupa pisze:JaNoobuś pisze:
Ktoś jeszcze?

Dupa proszę nie wkurwiaj mnie.le dupa pisze:
Ja

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "