Film z naszego serwera
- Diessere
- Plutonowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: ETPlayer
Re: Film z naszego serwera
Ultra powiem ci że to chyba najlepszy filmik z ET jaki widziałem oby SinY zrobił lepszy :)
..........podpis...........
Ja mam ciekawy pomysł, przedstawimy każdą z klas naszego servera: Soldier, Med, Eng, Field, Cov w jakiś śmiesznych sytuacjach związanych z nimi :D do każdego będzie dobrana muzyczka, co wy na to ?
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
2, 3 i 5 są fajne. 5 ma błąd, te łuski mają niezbite spłonki, więc nie zostały wystrzelone, a jedynie ktoś je "zrzuca z góry".
Ja bym zrobił raczej coś takiego, że każdy z członków klanu jest prezentowany w akcji, podczas grania swoją ulubioną klasą. Do tego jakiś króciutki opis tej osoby.
Ja bym zrobił raczej coś takiego, że każdy z członków klanu jest prezentowany w akcji, podczas grania swoją ulubioną klasą. Do tego jakiś króciutki opis tej osoby.
- Diessere
- Plutonowy
Spidi aleś ty dokładny dobrze że nie sprawdziłeś czy kaliber się zgadza zgodnie z typem naboi :P A tak na poważnie ten z nr 5 najbardziej jest w temacie jeśli chodzi o grę ET.
..........podpis...........
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Jestem artystą, zwracam uwagę na detale, sorry :) Można dostać w nagrodę miły uśmiech od koleżanki, jak się zauważy, że ma nowe kolczyki.
-
- Sierżant zbrojmistrz
- Kontakt:
Wiesz co, proponuję jako tematykę filmu reprezentującego NN podarować sobie "śmieszne sytuacje". Jestem raczej za przedstawieniem ogółów serwera w nowoczesny graficznie sposób, przyciągający wzrok. Pomysł Spidiego jest ciekawy i myślę, że godny realizacji :). Oczywiście "śmieszne sytuacje" to ciekawa i przydatna rzecz odbiegająca od tematyki wojennej ET lecz wykorzystanie go w praktyce uwzględnię dopiero przy robieniu kolejnych filmików.Crazy pisze:Ja mam ciekawy pomysł, przedstawimy każdą z klas naszego servera: Soldier, Med, Eng, Field, Cov w jakiś śmiesznych sytuacjach związanych z nimi :D do każdego będzie dobrana muzyczka, co wy na to ?
Pomysł Ultry, również klawy, wymaga ogromnej ilości potrzebnego czasu na jego realizację. Muszę się przede wszystkim dowiedzieć w jakich programach film był edytowany, pościągać je, zainstalować i oczywiście poznać tajniki ich obsługi :P. Mam stronę www do tej osoby więc może uda mi się dostać odpowiedź o rodzaju użytych programów i sposobów ich użycia.
A ty Pablo nie usuwaj tych filmików, bo mogą się jeszcze przydać (jeśli zmieni się koncepcja projektu), natomiast aby zrobić coś podobnego do propozycji Ultry będę musiał raczej sam coś nakręcić.
Czekam na inne pomysły ( co warto dodać do filmu, jakie programy do jego obróbki polecacie, może całkowita zmiana koncepcji?) :)

...

- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Pomysł ze śmiesznymi sytuacjami ma też taką wadę, że ciężko w ET uchwycić i przedstawić coś, co będzie naprawdę śmieszne dla wszystkich, nie tylko dla bezpośrednich świadków.
- Ultra...
- Podchorąży
mam podkład muzyczny przygotowany+ cały projekt w głowie.Kwestia dogadania się Siny :)

-
- Sierżant zbrojmistrz
- Kontakt:
Proponuję zamieszczenie przez Ciebie tutaj podkładu, oraz "planu" filmiku :) tzn.
1. Intro
2. Przedstawienie graczy
itd... Opisz co i jak :)
Jeśli chcesz inny sposób to proponuję TS
1. Intro
2. Przedstawienie graczy
itd... Opisz co i jak :)
Jeśli chcesz inny sposób to proponuję TS

...

-
- Sierżant zbrojmistrz
- Kontakt:
Osobiście mam kilka wizji filmu :)
Naprawdę czapki z głów dla Spidiego za pomysł z przedstawieniem każdego z osobna klanowicza! Genialny pomysł dla którego mam już wyrywającą z butów koncepcję. Mogę wam zdradzić jedno z wykorzystanych intr do niego
http://www.youtube.com/watch?v=y8IjjOhp6zQ
Proszę o podanie utworów o podobnym klimacie zastosowanych w tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zvJ ... =endscreen (proszę obejrzeć do końca :P)
Czekam również na propozycje Ultry :)
Naprawdę czapki z głów dla Spidiego za pomysł z przedstawieniem każdego z osobna klanowicza! Genialny pomysł dla którego mam już wyrywającą z butów koncepcję. Mogę wam zdradzić jedno z wykorzystanych intr do niego
http://www.youtube.com/watch?v=y8IjjOhp6zQ
Proszę o podanie utworów o podobnym klimacie zastosowanych w tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zvJ ... =endscreen (proszę obejrzeć do końca :P)
Czekam również na propozycje Ultry :)

...

- Pablo
- Pierwszy sierżant
Muzyka,która pasuje do filmów mające na celu przedstawienia serwera itp. :
"Audiomachine - Guardians at the Gate"
"Audiomachine - Breath and Life"
"Two Steps From Hell - Protectors Of The Earth"
"Two Steps From Hell - Love & Loss"
"Two Steps From Hell - Heart of Courage"
"Two Steps From Hell - Atlantis"
"Audiomachine - Guardians at the Gate"
"Audiomachine - Breath and Life"
"Two Steps From Hell - Protectors Of The Earth"
"Two Steps From Hell - Love & Loss"
"Two Steps From Hell - Heart of Courage"
"Two Steps From Hell - Atlantis"
- Ultra...
- Podchorąży
35 osób chcesz przedstawiać ?SinY pisze: Naprawdę czapki z głów dla Spidiego za pomysł z przedstawieniem każdego z osobna klanowicza!
Film miał reklamować serw, klan tak ogólnie, a nie być frag movie klanowiczów. Poza tym narazilibyśmy się takim movie na śmieszność

Ile osób, tyle wizji zapewne, oto moja:
Podkład muzyczny:
http://www.sendspace.pl/file/99723c048cada2d6fe3a855
Po kolei:
0,00-0,21 sek- Intro (plus ujęcia logo wbudowane gdzieś w tle, nazwa serwa , Ip, forum...).
0,21-0,50 sek-8 zajebistych ujęć z map serwera NN, na pierwszy ogień nasz fuel fixed (mapa graficznie fajna, kolorowa, odróżniająca nasz serw od innych).Po prostu takie przeloty nad mapami.
0,50-1,20 sek-8 najlepszych akcji (po 2-3 fragi) z perspektywy gracza (qrw,zer0,inne nasze pru plajery...)
1,20-2,20 sek- ujęcia z perspektywy speca z akcji (z góry), walk graczy (takie ogólne).Tu sprawdzą się akcje z puchami i dymami coverta, co zawsze wizualnie fajnie wygląda.
2,20-3,00 sek-zbliżamy się do końca, reklama serwera,forum,IP i...z lewej strony jakiś napis "W$ clan 2010-?"
a z prawej od dołu do góry (lub w innej formie) przelatująca lista wszystkich klanowiczów będących w naszym klanie (obecnych i już nie obecnych) od 2010 roku (jeśli mój pomysł przejdzie podam Ci całą listę).Na końcu listy przekreślone niki na czerwono Force i Assasina (cziterzy klanowi).
Uff...taka wizja :) To tyle.

- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Ujęcia mogą być 3-5 sekundowe+ 1 sekunda na planszę tytułową. Przykład:
Zatem 4-6 sekund x 35 = 140/210 sekund + 5-10 sekund na intro i outro. Daje to 2 min 25 sec/3 min 30 sec. To chyba nie tak starsznie dużo, a chyba najlepsza prezentacja klanu. Oczywiście ciężko będzie prezentować od dawna nieaktywnych członków, co skróci film.
Jak inaczej zaprezentować klan? Jeśli zrobimy urywki z paru akcji, to:
a) ujmiemy tam tylko część ludzi. Część będzie zła, że ich nie ma na filmie lub, że są krócej od innych. Wiem jak robiliśmy filmiki dla ekipy ASG to zawsze były problemy i kwasy, że kogoś nie ma an zdjęciach albo ma słabe ujęcia;
b) czy mamy tak szczerze odpowiedni materiał, np. 20 megazajebistych akcji... aby wyciąć z nich 8 i zrobić z tego epicki film? Moim zdaniem chyba nie... już jak widzę jak Volin pomimo szczerych chęci nie może na fejsa wrzucić jakiegoś naprawdę epickiego screena... a co dopiero załatwić demka.
Wiem, że mój pomysł będzie wymagał od Sinego mnóstwa roboty. Będzie musiał każdego z nas spytać, co chcemy pokazać na filmie... co napisać i w końcu nakręcić tę scenkę jak np. ja strzelam z Panzerfausta. No ale by coś wyszło dobrze, to trzeba się trochę namęczyć, a jak widzę, to Siny chce. By mu pomóc, zatrudniłbym do tego Volina, a także (jeśli mój pomysł przejdzie) można po prostu na pro odegrać jakieś scenki, a nie czatować, aż zdarzą się na NN. Nikt nas nie będzie rozliczał, czy ten strzał z PFa i 3 fragi to były ustawiane czy nie... zresztą, to ma być tylko fajny filmik, a nie zgłoszenie do konkursu na wymiatacza miesiąca.
Zatem 4-6 sekund x 35 = 140/210 sekund + 5-10 sekund na intro i outro. Daje to 2 min 25 sec/3 min 30 sec. To chyba nie tak starsznie dużo, a chyba najlepsza prezentacja klanu. Oczywiście ciężko będzie prezentować od dawna nieaktywnych członków, co skróci film.
Jak inaczej zaprezentować klan? Jeśli zrobimy urywki z paru akcji, to:
a) ujmiemy tam tylko część ludzi. Część będzie zła, że ich nie ma na filmie lub, że są krócej od innych. Wiem jak robiliśmy filmiki dla ekipy ASG to zawsze były problemy i kwasy, że kogoś nie ma an zdjęciach albo ma słabe ujęcia;
b) czy mamy tak szczerze odpowiedni materiał, np. 20 megazajebistych akcji... aby wyciąć z nich 8 i zrobić z tego epicki film? Moim zdaniem chyba nie... już jak widzę jak Volin pomimo szczerych chęci nie może na fejsa wrzucić jakiegoś naprawdę epickiego screena... a co dopiero załatwić demka.
Wiem, że mój pomysł będzie wymagał od Sinego mnóstwa roboty. Będzie musiał każdego z nas spytać, co chcemy pokazać na filmie... co napisać i w końcu nakręcić tę scenkę jak np. ja strzelam z Panzerfausta. No ale by coś wyszło dobrze, to trzeba się trochę namęczyć, a jak widzę, to Siny chce. By mu pomóc, zatrudniłbym do tego Volina, a także (jeśli mój pomysł przejdzie) można po prostu na pro odegrać jakieś scenki, a nie czatować, aż zdarzą się na NN. Nikt nas nie będzie rozliczał, czy ten strzał z PFa i 3 fragi to były ustawiane czy nie... zresztą, to ma być tylko fajny filmik, a nie zgłoszenie do konkursu na wymiatacza miesiąca.
-
- Sierżant zbrojmistrz
- Kontakt:
Spidi, Twój pomysł jest niczym Ania która stała przy odbezpieczonym granacie. W kawałkach.
Zwracam się więc do was z prośbą (Do Ciebie Spidi przede wszystkim) podania konkretnego planu filmu.
Czyli coś podobnego do planu Ultry, tylko że zrobionego od punktów (np. 1.Intro 2.Scena taka i taka)
Spidi układa plan ze swoją koncepcją; Każdy pisze co by do niego dodał co zabrał, jeżeli pomysł przejdzie zmieniamy plan i wstawiamy 2 raz już wzbogacony o nową myśl. Jeżeli wszystko wyjdzie dobrze to piszemy plan końcowy, do którego nikt niema zastrzeżeń.
Katuję was tak, ponieważ bez konkretnego planu ciężko mi będzie cokolwiek zrobić. Jeżeli już będę go miał przed oczyma to punkcik po punkcie zrobię to arcydzieło filmowe. Chcę również rozpocząć pracę nad filmem od 22 grudnia, więc proszę o wykonanie planu do tego dnia.
Zwracam się więc do was z prośbą (Do Ciebie Spidi przede wszystkim) podania konkretnego planu filmu.
Czyli coś podobnego do planu Ultry, tylko że zrobionego od punktów (np. 1.Intro 2.Scena taka i taka)
Proponuję utworzenia jakiegoś wzoru, do którego będziemy dodawać kolejne elementy, tak aby powstał plan końcowy nie wymagający korekt. Proszę Spidiego o wykonanie tegoż zadania. Jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi to napiszę jaśniej...Ultra... pisze: Ile osób, tyle wizji zapewne, oto moja:
Podkład muzyczny:
http://www.sendspace.pl/file/99723c048cada2d6fe3a855
Po kolei:
0,00-0,21 sek- Intro (plus ujęcia logo wbudowane gdzieś w tle, nazwa serwa , Ip, forum...).
0,21-0,50 sek-8 zajebistych ujęć z map serwera NN, na pierwszy ogień nasz fuel fixed (mapa graficznie fajna, kolorowa, odróżniająca nasz serw od innych).Po prostu takie przeloty nad mapami.
0,50-1,20 sek-8 najlepszych akcji (po 2-3 fragi) z perspektywy gracza (qrw,zer0,inne nasze pru plajery...)
1,20-2,20 sek- ujęcia z perspektywy speca z akcji (z góry), walk graczy (takie ogólne).Tu sprawdzą się akcje z puchami i dymami coverta, co zawsze wizualnie fajnie wygląda.
2,20-3,00 sek-zbliżamy się do końca, reklama serwera,forum,IP i...z lewej strony jakiś napis "W$ clan 2010-?"
a z prawej od dołu do góry (lub w innej formie) przelatująca lista wszystkich klanowiczów będących w naszym klanie (obecnych i już nie obecnych) od 2010 roku (jeśli mój pomysł przejdzie podam Ci całą listę).Na końcu listy przekreślone niki na czerwono Force i Assasina (cziterzy klanowi).
Spidi układa plan ze swoją koncepcją; Każdy pisze co by do niego dodał co zabrał, jeżeli pomysł przejdzie zmieniamy plan i wstawiamy 2 raz już wzbogacony o nową myśl. Jeżeli wszystko wyjdzie dobrze to piszemy plan końcowy, do którego nikt niema zastrzeżeń.
Katuję was tak, ponieważ bez konkretnego planu ciężko mi będzie cokolwiek zrobić. Jeżeli już będę go miał przed oczyma to punkcik po punkcie zrobię to arcydzieło filmowe. Chcę również rozpocząć pracę nad filmem od 22 grudnia, więc proszę o wykonanie planu do tego dnia.

...