Shimi

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

Awatar użytkownika
Roux Spana
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Nick w ET: ETPlayer

Re: Shimi

Post autor: Roux Spana »

SPIDIvonMARDER pisze:Już sam jego post rekrutacyjny wyraża spore zadęcie. Brzmi, jakby robił nam łaskę, że chce dojść do klanu.
Z tym zgadzam się w stu procentach.

Odnośnie adminowania kilka razy widziałem jak pisał coś o wyrównaniu teamów, ale nic poza tym. Nie przypominam sobie w tej chwili, żeby wyrównywał sam z siebie. Z drugiej strony nie widziałem sytuacji, żeby z kimś się kłócił albo robił syf na serwerze. Ostatecznie byłbym za jakimś okresem próbnym, albo po prostu wstrzymaniem się w tej chwili z werdyktem, żeby zobaczyć jak sprawy się rozwiną.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Jak dla mnie okres próbny nic nie da, gdyż to nie jest nowy gracz, którego możemy :wychować". To Shimi chce wychowywać nas (a nawet wywalać z klanu). Kurde, nie ma go prawie rok, grywa sobie na serwie jako zwykły user i nagle chce nas rozsadzać po kątach. Żadnego słowa "sorry, wiem, że kiedyś nie ze wszystkimi się dogadywałem, ale mam pomysł na klan".
Obrazek
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Post autor: Miyana »

@v.low - decyzja nie zapadla, skoro dyskusja nadal sie toczy :) Po prostu dalismy Wam do zrozumienia, ze z klanem jest baaaardzo slabo i musimy miec nowych, ogarnietych ludzi.

@Spidi - wlasnie dlatego chcialam zebyscie wytlumaczyli why jestescie na nie, abym mogla poznac Wasz punkt widzienia.
Co do bycia fajnym itp itd, gusta sa rozne, ja go akurat lubie :) A mieliscie w klanie osoby typu Volin czy Maciek, wokol ktorych nikt nie czul sie dobrze. Pomijajac klanowiczow,ale stali gracze tez raczej za nimi nie przepadali a oni jakos w klanie sie utrzymali dosyc dlugo.. a tez zamiast cos robic jako admin to glownie robili syf.
Fakt faktem,ze byly podejmowane slabe decyzje i stad teraz jest jak jest , no i trzeba cos zmienic.

Od pierwszego dnia mojej gry na NN to wlasnie jego podejscie zapamietalam, pozytywnie. Byl jedyna osoba z calego WS i ze wszystkich graczy na serwerze, ktora poprawnie zwracala ludziom uwage itp ,a nigdy nie widzialam aby robil to w chamski sposob. I tylko raz widzialam jak z kims dyskutowal, ale na poziomie,bez obrazania.. Ja sama wtedy wdalam sie w ta dyskusje, bo wlasnie zwracalismy uwage adminom,ze nie potrafia korzystac z lvli :P
Czy to jest zle,ze zwraca sie uwage? To kto ma to robic jezeli nie zwykli gracze lub HA? Nic samo sie nie zrobi, a admin nie umrze jak ktos mu owa uwage zwroci.
v.low
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant

Post autor: v.low »

chat:
Miyana - Śro Lip 03, 2013 12:29 pm
to jak Shimi, chetny na HA? :d

Shimi - Śro Lip 03, 2013 12:29 pm
nie ma problemu, jesil noobek bedzie za mnie placil :D

Miyana - Śro Lip 03, 2013 12:30 pm
bedzie bedzie, jezeli Ty bedziesz odwalal za niego robote ;)

Shimi - Śro Lip 03, 2013 12:31 pm
huehuehuehue, okradłem Noobka na forum XD

Miyana - Śro Lip 03, 2013 12:32 pm
okradnij go z HA :P

Rekrutacja:
Temat postu: Shimi
PostWysłany: 2013-07-05, 14:55

Miyana - "najlepiej dobry powod"
- każdy powód jest dobry. ;)
Miyana - Liczy sie caloksztalt, my wyrabiamy sobie o kims opinie na podstawie ich zachowania bez tagu, wiec w sumie kazdy moglby cos takiego powiedziec, ze po dojsciu do klanu wszystko sie zmieni.. :)
- Nie jest za całokształt. Chyba lepiej bym tego nie ujął, co prawda ty w stosunku do innego gracza ale, tu myślimy podobnie.
- wybory idą : "Żeby zreformować klan, wypieprzyć leniuchów, przywrócić zaangażowanie i świetność."
By grało się lepiej. *panprofesor*
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Niezbyt rozumiem jaki zwiazek ma to zartowanie z shoutboxa z tym tematem :) Fakt byla rozmowa z Shimim na serwerze chyba, ze moze zlozylby podanie itp itd, Krukowi tez ktos to zaproponowal.
Jakos trzeba sciagac ludzi ;)

edit: Spidi, moglbys wytlumaczyc o co Ci chodzilo z tym, ze jest to osoba "oszukujaca"? Jakas konkretna sytuacja/problem?
Awatar użytkownika
Qrwi$
Podchorąży
Podchorąży

Post autor: Qrwi$ »

Miyana pisze:...osoby typu Volin czy Maciek, wokol ktorych nikt nie czul sie dobrze...
nie mów za wszystkich. jeden i drugi był specyficzny ale za to ich lubiłem
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

Ja też lubiłem Volina i Maćka. Nie zgodzę się też ze stwierdzeniem, że Shimi jako jedyny zwracał ludziom uwagę na serwerze o cokolwiek. Robiłem to ja przez całą karierę, Qrwis, Kondzio... i wielu innych. Na pewno Shimi nie robił tego z jakaś szczególną pasją.

Oszukiwanie: uwielbiał robić dj w celu zdobywania flag, korzystać z bugów gry i tak dalej. Było o to kilka spin. Jest to też jeden z tych kolesi, co będą brali wyłącznie meda i kampili na spawnie wroga.

Jak dla mnie to nic dziwnego, że Shimi wobec Ciebie i w Twoim towarzystwie zachowywał się porządnie. Jak chce dołączyć do klanu, to nie będzie narażał się jakiemukolwiek HA. Natomiast wobec reszty nie ma takich skrupułów i razem z Krzysiem zdarza im się prowokować kłótnie.

Nie wiem, miyana od kiedy grasz u nas na serwerze, ale ja dobrze pamiętam kilka grubych spin z Shimim. ;) Nigdy z jego strony nie padło słowo "przepraszam", ani chociażby "nieważne, puśćmy to w niepamięć".

Dla mnie Shimi był jedyną osobą, przez którą w pewnym momencie rozpatrywałem odejście z klanu, bo jego obecność rodziła głupie konflikty. Nie pomagało nawet stwierdzenie "ty masz swoje zdanie, ja swoje, nieważne". Nie, on musiał Ci jeszcze dwa razy udowodnić, ze jesteś głupcem (nie stronił też od wulgaryzmów i wrzut).

Po co nam taki ktoś? Abyśmy potem znowu zobaczyli jak Pablo czy low czy ktokolwiek inny odchodzi z klanu "bo atmosfera padła"? :)

Marco nie przyjęliśmy do klanu, gdyż też duża część ludzi opowiedziała się przeciw, pomimo, że nie miała większość. Uważam, zę uczciwie byłoby zrobić tak i w tym wypadku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

On byl ok wobec mnie zanim doszlam do WS :) Jak gralam u Was wiele miesiecy temu na kompletnie innym nicku tez byl ok, potem jako miyana tez byl ok. Zawsze byl ok.

I nie chodzilo o to,ze nikt z WS nie adminowal, tylko ze on to robil nonstop jako zwykly gracz, gdy na serwie bylo np 5 innych osob z WS i NIKT nie reagowal na syf, a on tak.

Ale racja jest taka,ze skoro az tak go nie lubicie i nie chcecie to fakt nie ma sensu brac takiej osoby. Szkoda tylko,ze nikt z Was nie ma takich jaj jak on i nie potrafilby ustawic niektorych osob,ktore trzeba :)

Moze ktos jeszcze sie wypowie za/przeciw?
v.low
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant

Post autor: v.low »

Ja też polubiłem macka i wolina, zero.

Proponując każdemu, składanie podania do klanu, mamy ściągnąć ludzi?
Jak dla mnie, nie tędy droga. Już jeden taki był co dostał szansę, pojawił się parę razy na serwie, po robił ferment na forum i tyle go widać.

Co do adminowania :D to każdy jest mądry, jak nie jest adminem. Ma dużo uwag itp.

Jak już jest to:
- stara się nie zachowywać jak admin nie nadużywać lvl i nie odnosić się z władzą, nie zaostrzając konfliktów, czasem odpuścić.
- można od razu wszystkich poustawiać dawać kicki, muty itp. efektem będzie większa aktywność na forum w dziale skargi, i syf na serwerze.
Awatar użytkownika
Wym!atacz:]
Starszy kapitan
Starszy kapitan
Nick w ET: wymiaczos

Post autor: Wym!atacz:] »

Zmieniam zdanie jestem na nie.
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Przeciez to tylko propozycja, nikt mu czy Krukowi nie obiecywal,ze znajdzie sie w klanie.. jezu.. A lepiej oglaszac,ze rekrutacja jest otwarta i zachecac ludzi, niz tak jak jest teraz - czyli nikt o niczym nie wie.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

Szkoda tylko,ze nikt z Was nie ma takich jaj jak on i nie potrafilby ustawic niektorych osob,ktore trzeba
To powiedz wprost o kogo chodzi, kogo mamy rozstrzelać i w ogóle ;) Nie ma sensu rzucać takich haseł, bo można kogoś obrazić, szczególnie, jak porówna się go z kimś takim "jajcarskim" jak Shimi. Mam wrażenie, że nie mamy jaj z tego powodu, bo nie zgadzamy się z Twoim zdaniem ;)
Sorry, ale nieco buńczucznie przywołując przykład samego siebie: mnie na serwerze chyba niezbyt lubią, bo ciągle się czepiam ludzi o teamy, kulturę, sk i tak dalej. Możesz ujrzeć to w logach, dość często używam komendy !warn. Nie wiem co więcej można robić, aby zasłużyć na doszycie jaj ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Do Ciebie Spidi akurat nie mozna miec slowa krytyki, jako do admina :) Ogolnie to większosc fajnie sobie radzi z adminowaniem i pilnowaniem porzadku, Ci ktorym to szlo najgorzej juz nie ma w klanie.

Ale niektorzy nadal troche boja sie uzywac komend, tak to wyglada przynajmniej:P Tzn czasem wiadomo,ze ktos jest po prostu chamem i nie poprawi swojego zachowania, takze nie trzeba mu wtedy dawac 3 warnow tylko od razu np kick/mute czy cos.
I wlasnie takiej twardej reki brakuje, troszke ;)

Nie wiem czy ktos jeszcze bedzie sie wypowiadal w tym temacie, ale tak koniec koncow dodam jeszcze cos od siebie.
Rozmawialam z Shimim multum razy, znam wszystkie historie jego dyskusji z ludzmi, dlaczego dostal kiedys ban ze swoim kolega, dlaczego odszedl itp itd, kazdy detal. Rowniez motyw dyskusji z Toba Spidi, ktora poszla o jakies glupie slowo :) (tutaj tez przyznal racje,ze byl w bledzie)
Wiem tez, ze za drugim razem doszedl do klanu bo sami go chcieliscie. Takze co sie zmienilo od tamtego czasu?
Od jakiegos czasu ponownie gra na serwerze, byly z nim jakies problemy?

Ogolnie rzecz biorac poznalam cala ta historie z obu stron, i tak jak z jednej to rozumiem Wasze podejscie, bo jak raz mialo sie z kims problemy to juz ma sie wyrobiona opinie i ciezko jest ja zmienic:)
Ale z tej drugiej strony mysle,ze on tez jakos 'dojrzal' , i jak kiedys moze nie potrafil opanowac swego agresora to teraz juz tak.

I nie staram sie na sile nikogo przekonac, nie mam za zle ze ktos ma inne zdanie i go nie lubi, po prostu uwazam, ze taka kreatura jak Shimi moglaby cos dodac od siebie do klanu.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Kontakt:

To, że przyznał mi rację jest dla mnie zaskoczeniem. Osobiście nigdy mi czegoś takiego nie wyznał, a utarczki słowne zdarzają nam się w dalszym ciągu. Ła łatwo wybaczam ludziom, ale niestety, z mojego punktu widzenia nie widzę tutaj podstaw do tego. Jednak wierzę w to co mówisz. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kris pl
Pułkownik
Pułkownik
Nick w ET: |W$|Kris
Kontakt:

Post autor: kris pl »

Jest tak że większość klanowiczow nie poznała Shimiego z tej lepszej strony. Nie oszukujmy sie jest arogancki i klotliwy jednak jest też spoko gościem. A Shimi nie został przyjęty poprzez głosowanie wcześniej lecz przez administrację i było to zaraz po odejsciu. jeśli kruk ma dostać szansę to może i shimi powinien pod warunkiem że dogada sie z klanowiczami. Bo jak narazie marnie widzę jego szansę.
Obrazek
"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
Zablokowany