Propozycja zmiany ! + coś :)

Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

Re: Propozycja zmiany ! + coś :)

Post autor: Shimi »

Przypomnę tylko, że właśnie po tego typu turniejach zawsze serwer zaliczał skok popularności i zazwyczaj przez jakiś czas po nich można było spotkać więcej osób. Poza tym czy nie byłaby to dość dobra forma swego rodzaju "podziękowania" dla tych, którzy są tu stałymi bywalcami, zorganizować im na te kilka godzin taki turniej? Taka prawda, że nie tracicie na tym wiele, bo znając życie, na turniej zapisałoby się jakieś 90% stałych graczy, a tych kilku, którzy wtedy na serwer wejść nie będą mogli/zostaną wyrzuceni i tak niekoniecznie zostaliby tu na dłużej (a nawet jeśli, wciąż macie dużą ilość stałych graczy, którzy chyba w każdy weekend robią full serwer...). Turnieje były spoko, każdy z nich dawał sporo zabawy i satysfakcji z ewentualnej wygranej, no i po prostu było fajnie, chętnie widziałbym to znów. Tyle że nie na baserace. ;)
Obrazek
|W$| - coś więcej niż coś więcej...
Awatar użytkownika
TimOOn
Porucznik
Porucznik

Post autor: TimOOn »

Shimi pisze:(a nawet jeśli, wciąż macie dużą ilość stałych graczy, którzy chyba w każdy weekend robią full serwer...).
Właśnie dlatego nie ma sensu organizowania tego typu turniejów, bo w weekend gra sporo ludzi.
Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral

No i dla nich możnaby ten turniej zrobić. Dajcie spokój, to tylko jeden dzień, a właściwie pare godzin. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wym!atacz:]
Starszy kapitan
Starszy kapitan
Nick w ET: wymiaczos

Post autor: Wym!atacz:] »

Jestem za kampanią!
xcoo1
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: xcoo1 »

Noobuś pisze:
xcoo1 pisze:widzę, że nie rozumiesz mojej idei, jeśli zrobimy po prostu tak jak piszesz to nic z tego nie wyjdzie. trzeba zebrać grupę ludzi, która będzie na pewno aby serwer był zapełniony, wgrać odpowiedni config (mam swój stary pod mapę baserace - sprawdzony) i dopiero zacząć grę, wcześniej podzielić zespoły..
Dobra. A co z ludźmi którzy bedą w tym czasie na serwerze? Powiedzmy 15 osób? Mamy ich wywalić?
To jest właśnie problem z wszelkimi turniejami OBJ itd. To jest serwer publiczny i nie chcemy nikogo wywalać z tak banalnego powodu jak turniej o którym nie wiedział. Niektórzy spoko, wyjdą i nie bedą robić problemu. Inni nie wrócą więcej. Jak wymyślisz jakieś sensowne rozwiązanie to pogadamy.
Pisałem już o tym. Nie mówię abyśmy grali w "godzinach szczytu" czyli w momencie kiedy jest 15 osób, tylko o jakiejś innej godzinie. I na pewno nie będzie wtedy więcej niż 5-6, które nie są związane z serwerem (i nie trzeba ich wywalać). Bo często jak gram to właśnie ponad połowa graczy to W$ lub osoby z forum, które się udzielają. I jak będziemy ogłaszać przez tydzień to większość będzie wiedzieć. Uważam, że problemem będzie raczej zapełniony serwer, że stali gracze, którzy wiedzieli, że gramy baserace nie będą mogli wejść.

Lepiej coś spróbować zrobić niż nie robić nic.. Nawet jeśli będzie te 10 osób, które nie są związane z serwerem (gorzej dla stałych bywalców) i zobaczą, że gramy coś zorganizowanego - włączamy mapę baserace i nagle wchodzi 20 osób stale związanych serwerem to im się może spodobać i wyjść na plus ! - na pewno pomyślą, że warto wejść na forum!
ksysu
Starszy kapral
Starszy kapral

Post autor: ksysu »

A ja uważam, że co za dużo to niezdrowo. Osobiście, z punktu osoby trzeciej, dotychczas organizowane turnieje wydawały mi się znacznie bardziej atrakcyjne, gdy robione były w większym odstępie czasu. To był pewien rodzaj niespodzianki, czegoś nowego. Po tym gdy zaczęliście je organizować co tydzień, straciły swoje "łał", po prostu stały się nudne, rutynowe, zwyczajne.

Może lekko odszedłem od tematu, ale wspomnieliście coś o turniejach, więc oto moja opinia :)
xcoo1
Szeregowiec
Szeregowiec

Post autor: xcoo1 »

my bardo odeszliśmy od tematu.. mi nie chodziło o turniej OBJ tylko o zagranie mapy baserace z zebrana grupa wcześniej ludzi.. ale widzę, że większość jest na nie, więc trudno.
ksysu pisze:A ja uważam, że co za dużo to niezdrowo. Osobiście, z punktu osoby trzeciej, dotychczas organizowane turnieje wydawały mi się znacznie bardziej atrakcyjne, gdy robione były w większym odstępie czasu. To był pewien rodzaj niespodzianki, czegoś nowego. Po tym gdy zaczęliście je organizować co tydzień, straciły swoje "łał", po prostu stały się nudne, rutynowe, zwyczajne.

Może lekko odszedłem od tematu, ale wspomnieliście coś o turniejach, więc oto moja opinia :)
wydaje mi się, że miesiąc już czegoś nie było tak po za tym
Awatar użytkownika
TimOOn
Porucznik
Porucznik

Post autor: TimOOn »

Nigdy nie było turniejów co tydzień. Ostatnio organizowaliśmy dm + sw co 2 tygodnie, ale zabawa trochę się przejadła więc postanowiliśmy zrobić przerwę. Ostatni turniej miał miejsce 23 lutego.

Myślę, że spokojnie można by niedługo zapowiedzieć jakiś kolejny event, najlepiej na nieco innych zasadach. Jest jeszcze kilka możliwości typu panzerwar, knifewar czy riflewar. Można też rozegrać coś na jakiejś głupiej mapie, albo wykombinować coś jeszcze bardziej niekonwencjonalnego Jeśli są chętni, to można też spróbować z tym bejsresjem. Nie wiem tylko jak w tym wypadku ustalić wygranych lub przegranych. Chyba, że po prostu zagramy sobie baserace dla zabawy, bez żadnych zobowiązań.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Wyjątkowo zgadzam się z Shimim. O turnieju byłyby wcześniejsze zapowiedzi. Jeśli ktoś odchodzi z serwera, bo raz go wywalono z powodu turnieju, to znaczy, że jest absolutnie świeży i nie widział wcześniejszego ogłoszeniowego spamu, albo po prostu jest przedelikacony. W jednym i drugim wypadku mała strata.
Obrazek
Awatar użytkownika
Shimi
Kapral
Kapral

TimOOn pisze:...panzerwar, knifewar... na jakiejś głupiej mapie...
jak najbardziej za! ^^
Obrazek
Awatar użytkownika
Wym!atacz:]
Starszy kapitan
Starszy kapitan
Nick w ET: wymiaczos

Post autor: Wym!atacz:] »

Shimi pisze:
TimOOn pisze:...panzerwar, knifewar... na jakiejś głupiej mapie...
jak najbardziej za! ^^
Ja też!
Awatar użytkownika
Kisiel
Sierżant
Sierżant
Nick w ET: |W$|Wolf

Post autor: Kisiel »

Chciałbym zaproponować dodanie nowego działu o nazwie : "Odzyskanie Doświadczenia" lub jak uważa administracja albo moderatorzy :). Ponieważ często się zdarza że ktoś chce odzyskać swój EXP pisze tematy nie w tych działach lub powiadomi szybciej administracje na serwerze, może nie być administracji, może zapomnieć chociaż nie pamiętam aby to miało miejsce :P Więc sprawniej, łatwiej, bezstresowo oraz bez żadnych komplikacji użytkownicy będą mogli odzyskać swoje punkty EXP i cieszyć się grą z dawniejszym wynikiem oraz czuć satysfakcję ze zdobycia swoich punktów EXP !

Chciałbym także zaproponować dodanie jednej mapy na serwerze która kiedyś była. Jej nazwa to chyba kitchen_uje
Jeśli się mylę proszę mnie poprawić ;)

Dziękuję, pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
o0Saju0o
Sierżant
Sierżant
Nick w ET: Sensei

Post autor: o0Saju0o »

Awatar użytkownika
Kisiel
Sierżant
Sierżant
Nick w ET: |W$|Wolf

Post autor: Kisiel »

Dziękujem bardzo, wszechmocny moderatorze :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Post autor: Miyana »

Prosba o wylaczenie adrenaliny, poniewaz jest beznadziejna.
ODPOWIEDZ