Klan wT#
- le dupa
- Sierżant zbrojmistrz
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: Klan wT#
Prawo Admina - sprawdzić logi. Dla mnie bomba, może być inwigilacja, jeśli ma to pomóc serwerowi.
P.S. Proszę wszystkich fanów robienia epickich porównań o darowanie sobie. Nie będę sobie wyobrażał "a co jakby tak..."
P.S. Proszę wszystkich fanów robienia epickich porównań o darowanie sobie. Nie będę sobie wyobrażał "a co jakby tak..."
A co jakby dupa miał rację :) Ja się z nim zgadzam. A Marko sam powinien o tym wiedzieć.le dupa pisze:Prawo Admina - sprawdzić logi. Dla mnie bomba, może być inwigilacja, jeśli ma to pomóc serwerowi.

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
le dupa pisze:Prawo Admina - sprawdzić logi. Dla mnie bomba, może być inwigilacja, jeśli ma to pomóc serwerowi.
Popieram.
- Ultra...
- Podchorąży
- Nick w ET: ETPlayer
Marko ma jakąś manię prześladowczą z tymi logami.Nawet mi ostatnio coś odpisał w stylu..."sprawdź logi, to umiesz najlepiej". Uważa, że ciągle go inwigiluję chyba.
No to sprawdziłem dziś pierwszy raz od lipca chyba...

Ta, ja sobie z nim ostatnio pogadałem to się załamałem. Generalnie skończyło się na tym, że oskarżył mnie o łamanie tajemnicy korespondencji itd....Ultra... pisze:Marko ma jakąś manię prześladowczą z tymi logami.Nawet mi ostatnio coś odpisał w stylu..."sprawdź logi, to umiesz najlepiej". Uważa, że ciągle go inwigiluję chyba.
Two beer or not two beer?
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
zawiódł się na nas przez nasza decyzję i pokazuję prawdziwe oblicze?
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Na stos!
ban?

Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważne, że jesteś tu…
ważne, że jesteś tu…
Decyzja o banie należy do adminów. Jednak jeśli chodzi o przyszłość można w regulaminie zaznaczyć że wiadomości prywatne mogą zostać sprawdzone przed adminów i prosimy o nie łamanie w nich regulaminu.

"Jeżeli chcesz traktować dziewczyny obiektowo to przynajmniej rób to z klasą "
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Przydałoby się na forum umieścić duży regulamin z opisami przypadków. Mogę taki zmajstrować. Wtedy wysyła się delikwenta na forum, by w widocznym miejscu znalazł tekst i zobaczył, że admin ma prawo skontrolować jego korespondencję.
- Volin
- Młodszy major
- Nick w ET: Vol'jin
- Kontakt:
Dobry pomysł Spidi taki regulamin ułatwi życie adminom :)
YOLO SWAGGINS
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/
http://www.youtube.com/watch?v=NE3px41cRqU
Grupa na FB "ET Maniacs"
https://www.facebook.com/groups/111694772324434/
Problem w tym, że zdaje się z prawnego punktu widzenia wcale takiego prawa nie mamy...SPIDIvonMARDER pisze:Przydałoby się na forum umieścić duży regulamin z opisami przypadków. Mogę taki zmajstrować. Wtedy wysyła się delikwenta na forum, by w widocznym miejscu znalazł tekst i zobaczył, że admin ma prawo skontrolować jego korespondencję.
KonDzio pisze:Imię jego było Noobuś. Wymawiane na ustach każdego człowieka wywoływało niepokój , strach i lęk.
Z prawnego punktu widzenia to jest nasz serwer i możemy z nim robić co nam się żywnie podoba. Nie przypominam sobie, żebyśmy w którymś miejscu gwarantowali graczom tajność ich wypowiedzi na serwerze.Noobuś pisze:Problem w tym, że zdaje się z prawnego punktu widzenia wcale takiego prawa nie mamy...
Porównywanie sprawdzania logów do przeglądanie prywatnej korespondencji jest według mnie nietrafione.
Nie jestem prawnikiem, wiec konkretnie nie wiem. Wszystko zależy czy prywatne wiadomości traktujemy jako korespondencje elektroniczną. Jeśli tak, to chyba nie mamy prawa. Timek idąc takim tokiem myślenia to admin sieci czy przykładowo Google miał by wszelkie prawo czytać nasze mejle, a nie ma. Generalnie czepiam się. Jak trzeba moge jeszcze troche pmek Marka poczytać. Jest to poświęcenie na które jestem gotów.TimOOn pisze:Z prawnego punktu widzenia to jest nasz serwer i możemy z nim robić co nam się żywnie podoba. Nie przypominam sobie, żebyśmy w którymś miejscu gwarantowali graczom tajność ich wypowiedzi na serwerze.Noobuś pisze:Problem w tym, że zdaje się z prawnego punktu widzenia wcale takiego prawa nie mamy...
Porównywanie sprawdzania logów do przeglądanie prywatnej korespondencji jest według mnie nietrafione.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Kontakt:
Z prawnego punktu widzenia nikt z nikim nie podpisywał umowy dotyczącej prywatności korespondencji. Utrzymywanie porządku na serwerze wymaga czasem sprawdzania logów i skryptów, tak samo jego konserwacja i rozstrzyganie sporów. Serwer jest platformą rozrywkową, a nie komunikacyjną. Celem jego działania nie jest umożliwienie ludziom komunikacji, od tego jest forum. Tutaj sprawdzanie korespondencji jest cięższym problemem i tego bym nie robił.
PS: mam prawnika w rodzinie, spytam się go przy okazji jak to wygląda dokładnie.
PS: mam prawnika w rodzinie, spytam się go przy okazji jak to wygląda dokładnie.