Dungeoneer to minigra stworzona przeze mnie na silniku dziadka wszystkich FPSów czyli wolfensteina 3D. Tworząc ją inspirowałem się grami z lat 80, w których celem gracza było wydostanie się z lochów wypełnionych potworami.
Fabuła gry (jeśli można to tak nazwać):
Magiczny wojownik Barratus został zamknięty w lochach Annary przez złego maga Xerdiasa. Został pozbawiony broni i rzucony na pastwę potworów. Twoim zadaniem będzie wydostać się z lochów Annary, kierując poczynaniami Barratusa, przemierzając wiele pięter wypełnionych maszkarami najróżniejszego pokroju, by w końcu zabić swojego oprawcę, czyli Xerdiasa.
Gra oferuje:
-5 broni
-5 typów wrogów (w tym sam Xerdias)
-10 leveli wypełnionych zagmatwanymi korytarzami i pokojami
-świetną zabawę dla fanów klasyki :D
Creditsy:
-ninja666 (mapy)
-Senga (ekran tytułowy, podsuwanie pomysłów)
-SPIDIvonMARDER (podsuwanie pomysłów)
Użyte programy: Raycasting Game Maker, GIMP, MS Paint
Garstka screenshotów:
Grę można ściągnąć STĄD
Do przeczytania instrukcji potrzebny jest MS office lub OpenOffice. OpenOffice można ściągnąć STĄD
Instrukcja po angielsku, gdyż prezentowałem grę na zagranicznym forum.
Życzę miłej zabawy i proszę o komentarze :D
[ Dodano: 2010-09-23, 20:47 ]
Dlaczego nikt nie skomentował mojej gry. Aż tak mało na tym forum osób lubiących (momentami za bardzo) klasyczne gierki?
Ja tu już planuję robić Dungeoneer 2 lub dodatek do Dungeoneer 1, a po liczbie komentarzy widzę, że chyba nikt w to nie zagrał. Szkoda...
[ Dodano: 2011-02-09, 00:12 ]
Odświeżam temat, gdyż w planach jest druga część "Dungeoneer", także na silniku Wolfensteina. Postaram się w niej poprawić błędy, które sam zauważyłem, oraz które wytknęli mi inni, czyli m.in. kiepsko wyglądające sprite'y broni, obiektów i wrogów, białe otoczki wokół grafik, ubogie levele. Jeśli macie jakieś pomysły, jak usprawnić grę, to piszcie. Postaram się rozważyć wszystkie pomysły, czy są możliwe i warte wcielenia w życie.
Dungeoneer - moje pierwsze dzieło.
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Nick w ET: ETPlayer
Dungeoneer - moje pierwsze dzieło.
Zawsze jest szansa, że wyczerpałeś limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło.
- SPIDIvonMARDER
- Generał-komandor
- Nick w ET: SPIDIvonMARDER
- Kontakt:
-
- Poborowy
- Nick w ET: ETPlayer
W sumie chyba masz rację. Spójrzmy prawdzie w oczy, ile można w sumie wydać gier na Wolfensteinie? Po jakimś czasie to się robi nudne (czego dowodem może być choćby kompletny brak zainteresowania drugą częścią Dungeoneer). Chyba sobie odpuszczę i wrócę jak będę umiał ogarnąć lepszy silnik.
Zawsze jest szansa, że wyczerpałeś limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło.