Nie lubię bawić się emulatorami i innymi zabawkami - więc odpada. Jeśli chodzi o system to muszę go kupić np Windows Vista + Cena gry dla systemu Windows = 500zł. Nie jest to jakaś wygórowana suma. Jednak za 500 zł to mogę sobie kupić trzy całkiem fajne gry dla systemu Linux. Więc po prostu mi się ni opłaca. Więc nowy jeśli Wolfenstein nie pojawi się dla Linuksa to po prostu go nie kupię.SlaviaConsesiao pisze:To se kurde załatw symulator komputera i zainstaluj na nim winda lite oraz wolfa ;)
Po prostu używam takiego systemu i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Korzystałem Z Windows jakieś 1,5 roku. W przypadku Linuksa korzystam już od jakichś 6 lat. Więc to jestMiSzCzU pisze:maniek13, Super że używasz linuxa ale nigdy nie był, nie jest i nie będzie to system do gier ...
normalne że korzystam akurat z Linuksa.
Tak jak już wcześniej wspominałem system do gier nie istnieje. Przykładowo możesz uruchomić Quake 3 pod Windows, Linux, Mac OS X, Amiga OS itd. Niestety komercyjna gra Payback działa wyłącznie pod Mac OS X i Amiga OS. Sacred działa znów tylko pod Windows i Linux. Chciałbym żeby powstał system do gier. Kupujesz daną grę i nie ważne czy widnieje na nim Logo Linux , Windows, Mac OS X itd. Wkładasz pytę i po prostu działa.
Jakby działały jeszcze gry z konsoli to już by było świetnie. Oczywiście w systemie do gier nie ma mowy o oglądaniu filmów czy innych czynnościach jak wykonujesz na swoim PC.
Po prostu jest to system dla gier. Niestety coś takiego nie istnieje.
30 lat temu pierwsze gry powstawały dla systemów firmy Apple i innych.10 lat póżniej znacznie wzrosła liczba gier dla systemów z rodziny Amiga. Gry dla komputerów PC z Windows są w większości tworzone od niecałych 20 lat. Od 1998 są wydawane gry dla Linuksa w jakichś większych ilościach. Oczywiście cały wzrasta liczba gier wydawanych dla Mac OS X odkąd komputery tej firmy korzystają z procesorów firmy Intel. Nie należy zapominać że cały czas rośnie liczba gier tworzonych dla Xbox czy PlayStation. Być może za 10 lat ludzie przestaną korzystać z komputerów PC oraz obecnych systemów operacyjnych. Tak naprawdę to nie wiem co będzie w przyszłości. Wyścig trwa i nie wiem
jakie będzie najlepsze rozwiązanie dla graczy.