Zmiany, zmiany, zmiany

Archiwum tematów od 16.08.2008 do 31.05.2016 roku. (2845 dni!)
Kochamy Was za wspólnie spędzone chwile! Dziękujemy!

Justyna
Sierżant
Sierżant
https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa

Re: Zmiany, zmiany, zmiany

Post autor: Justyna »

Miyana pisze:Ale z czasem dało się też zauważyć, że brakuje pewnych rzeczy – jakiegoś zrozumienia, dogadywania się, utrzymywania porządku (nie tylko na serwerze, ale też w relacjach między sobą), i to nie jest tylko moja opinia ale wielu osób grających na NN, ba, w większości samych klanowiczów.. tych, którzy odeszli bądź obecnych.
Nonstop jakieś kłótnie na serwerze, sprzeczki, wyzywanie. Niektórym pasuje takie podejście, ale nie wszystkim, sporo osób zmieniło serwer na inny właśnie przez tego typu rzeczy oraz brak reakcji ze strony adminów lub co gorsza adminów biorących udział w tych kłótniach.
A jak pewnie zdajecie sobie sprawę, to głównie stali gracze tworzą serwer, pewną społeczność – klan to tylko dodatek do zabawy, dodatek, który ma na zadaniu utrzymywać wszystko w kupie.
To już wiemy. Sami do tego doszliśmy.
Miyana pisze:Czytając ten temat myślałam, że cały problem tkwi w mojej osobie (częściowo tak jest), ale tak naprawdę to Wy sami się nie dogadujecie między sobą..
Niedogadujemy się głównie w twojej sprawie.
Miyana pisze:Zostało poruszonych kilka bardzo fajnych i trafnych tematów o adminowaniu, poprawie jakości owego aspektu – zamiast traktować to jako naskakiwanie na Waszą osobę może warto jest się nad tym zastanowić?
Czy nie to właśnie pisałam? Jest problem -> zwraca się uwagę -> admin olewa albo się poprawia.
Miyana pisze:Jako klan macie na czym bazować, i dlatego właśnie poznając pomysły adminów o zrezygnowaniu z całego W$ czy nawet serwera trochę mną ruszyło. Pomijając fakt, że jest to jedyny serwer na którym gram od kilku miesięcy to po prostu szkoda by było rezygnować z tego wszystkiego, co już zbudowaliście – w pewnym momencie troszkę się posypało, ale właśnie w takich momentach trzeba spiąć dupę i coś zmienić/poprawić.
Zgadzamy się! Nie wierzę ale tak jest! Tylko co ztego jak przyjdzie taki sick i powie nam że jesteśmy dziećmi a on to największy kozak?
Miyana pisze:Osobiście nie mam najmniejszego zamiaru ingerować w to, co stworzyliście - ja tu tylko sprzątam i będę się starała pomóc w pewnych rzeczach, w których mam doświadczenie, aby graczom się lepiej grało a Waszym adminom wróciła chęć do bycia adminami :)
Bezinteresowność?
Miyana pisze:Mam w nawyku ‘testowanie’ ludzi, ich granic i reakcji, zwracanie uwagi (szczególnie adminom), co momentami skutkuje sprzeczką czy nieporozumieniem – ale nie jest to robione w zlej wierze i w miarę możliwości staram się to zawsze wyjaśnić :)
Sytuacja, w której ty testujesz nas sprawia że jesteś odbierana jako ktoś wywyższający się i jednocześnie jako działanie w złej wierze [aa pokaże im jacy są beznadziejni!]. Można zrobić to tak żeby nikt nie poczuł się urażony ale to trzeba umieć.
Miyana pisze:Koniec końców lubić mnie nie musicie, ale skoro lubicie klan i serwer to warto byłoby nad tym popracować i stworzyć miejsce, gdzie będzie się fajnie grało i ludzie z chęcią będą wracać.
Także jeżeli myślicie o odejściu to zastanówcie się jeszcze raz, czy warto jest to robić przez jedną osobę, która chce po prostu pomóc to wszystko poskładać.
A jak widać taka potrzeba jest..
Temat pokazał, że problemów i powodów do odejścia jest więcej. Zaczęło się od ciebie a skończyło się na braku zrozumienia, zgrania czy czegokolwiek innego co sprawiałoby że miałoby to sens.

I tak na koniec pytanie za milion punktów do HA: Dlaczego mijana może czytać co piszemy o niej? Czy ktokolwiek miał taką możliwość przed przyjęciem do W$? Czy wydaje wam się to sprawiedliwe?

Księżniczka Justyna [mów mi tak Sicku] *lovee*
Awatar użytkownika
|W$|MACIEK
Starszy sierżant sztabowy

Post autor: |W$|MACIEK »

wobec tego witamy mijana na pokładzie i to wszystko nie wyglada tak źle jak myslisz :)
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2

Za Motórem panny sznurem
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Post autor: Miyana »

|W$|MACIEK pisze:wobec tego witamy mijana na pokładzie i to wszystko nie wyglada tak źle jak myslisz :)
Mam taką nadzieję ;)
Justyna pisze: Sytuacja, w której ty testujesz nas sprawia że jesteś odbierana jako ktoś wywyższający się i jednocześnie jako działanie w złej wierze [aa pokaże im jacy są beznadziejni!]. Można zrobić to tak żeby nikt nie poczuł się urażony ale to trzeba umieć.
Ale ja sobie zdaje z tego sprawę. Fakt, czasem zbyt ostro do tego podchodzę, ale lepiej jest zwrócić komuś uwagę 100 razy i w końcu go troszkę zmieszać z błotem jeżeli nie ma reakcji z jego strony lub jest zbyt późna, niż patrzeć jak powoli wszyscy wychodzą z serwera. Gdyby nie było powodów do zwracania uwagi to by się tak nie działo.
Każdy jest inny, każdy inaczej wszystko odbiera - nigdy nikogo naumyślnie nie obrażam a jeżeli tak się stanie to jak pisałam, staram się to wyjaśnić.

Justyna pisze:Temat pokazał, że problemów i powodów do odejścia jest więcej. Zaczęło się od ciebie a skończyło się na braku zrozumienia, zgrania czy czegokolwiek innego co sprawiałoby że miałoby to sens.
Czy zaczęło się ode mnie to może, ale dzięki temu wyszło kilka innych rzeczy (które wisiały od dawna) nad którymi trzeba popracować, lub raczej byłoby warto.
Ale to zależy tylko od tego, czy chcecie.
Justyna
Sierżant
Sierżant

Miyana pisze:Czy zaczęło się ode mnie to może, ale dzięki temu wyszło kilka innych rzeczy (które wisiały od dawna) nad którymi trzeba popracować, lub raczej byłoby warto.
Ale to zależy tylko od tego, czy chcecie.
Sprawy wychodziły już wcześniej to nie twoja zasługa.

Skoro już tu jesteś to może jakieś konkrety? Miałaś poprawić sytuację w klanie więc...? Na razie twoje posty nic nowego nie wnoszą.
v.low
Pierwszy sierżant
Pierwszy sierżant
Nick w ET: ETPlayer

Post autor: v.low »

sorry anna ale, w ogóle nie powinno ciebie tu być, nie wnikam z kąt masz hasło XD, tylko się nie obrażaj, ale obrady są, przynajmniej tak mi się wydawało dla osób w klanie, ale jak widzę nie tylko (i nie chodzi tylko o ciebie ).
Ogólnie czytanie korespondencji przeznaczonej, dla kogoś innego uważam lekko mówiąc, za trochę nie etyczne.
Ale jak już piszesz to napisz o czymś czego nie wiemy, są problemy itp. sądzę że to już wszyscy wiemy nawet nie obecny z nami ciałem ultra..., dobrze by było jak byś napisała jakie zmiany, nowości, udogodnienia byś wprowadziła, sądzę że jesteś na tyle kreatyna żeby zaproponować nam jakąś "kiełbasę wyborczą".

"A jak pewnie zdajecie sobie sprawę, to głównie stali gracze tworzą serwer, pewną społeczność – klan to tylko dodatek do zabawy, dodatek, który ma na zadaniu utrzymywać wszystko w kupie."

Widzisz punk widzenia zależy od punktu siedzenia, jak nikogo z graczy nie było,serwer był praktycznie pusty, to ja widziałem tylko graczy W$, którzy stanowili ten serwer.
Więc nie zgodzę się z twoimi poglądami.

"spiąć dupę" - spiąć pośladki się mówi ;)

"Nikt nie jest lubiany przez wszystkich :) Sporo osób pisało tutaj tekst w stylu „nie znasz mnie” , który bądź co bądź jest prawdą, i też się pod tym podpisze. Jednak czasem warto to zmienić, poznać trochę tą drugą stronę, bo naprawdę takie opinie się zmieniają."
anna u mnie, czy u ciebie?
!slap v.low dobra już nie świruje.
Na to niestety chyba potrzebujemy trochę czasu (jeśli mogę mówić za część W$, a czasu jak widać nie ma).

Mam w nawyku ‘testowanie’ ludzi, ich granic i reakcji, zwracanie uwagi (szczególnie adminom), co momentami skutkuje sprzeczką czy nieporozumieniem – ale nie jest to robione w zlej wierze i w miarę możliwości staram się to zawsze wyjaśnić :)

"Czytając ten temat myślałam, że cały problem tkwi w mojej osobie (częściowo tak jest), ale tak naprawdę to Wy sami się nie dogadujecie między sobą.. "
-Typowa kobieta szuka winy w sobie..., po części, ale nie do końca. Nie powinnaś w ogóle czytać tego tematu dla własnego dobra :P. A my powinniśmy rozwiązać ten problem wewnątrz klanu/administracji.

"Jako klan macie na czym bazować, i dlatego właśnie poznając pomysły adminów o zrezygnowaniu z całego W$ czy nawet serwera trochę mną ruszyło."
Ogólnie to chyba nas bardziej ruszyło, dowiadując się na samym końcu, o problemach serwera, z administracja i całej sytuacji związanej w klanie i administracji.

"Koniec końców lubić mnie nie musicie, ale skoro lubicie klan i serwer to warto byłoby nad tym popracować i stworzyć miejsce, gdzie będzie się fajnie grało i ludzie z chęcią będą wracać."
Fakt lubić nie musimy, tylko jak ktoś ciebie nie będzie lubił, to będzie ciebie szanował? Raczej nie. Wiec administaja w takim wypadku była by bardzo kłopotliwa.

"Także jeżeli myślicie o odejściu to zastanówcie się jeszcze raz, czy warto jest to robić przez jedną osobę, która chce po prostu pomóc to wszystko poskładać. "
O tym już zdecydują klanowicze, bo jak widać po twojej wypowiedzi decyzja już zapadła.

EDIT:
Dobra idziemy poziom wyżej, z podstawówki do gimnazjum.
sickboy
"v.low, ciesze się, że w końcu się na mnie poznałeś ;)"
Szkoda że tylko, ja ;)
Nawet nie ma, większego sensu komentować, twoich postów, i tak dużo z tego nie wyniesiesz....
"wracam na serwer, a nie do klanu" Spoko kto z adminów dał mu rangę, na forum i serwerze. Chyba na wyrost i za brak chęci do bycia w W$. :mrgreen:
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Witam nową Panią Oficer i mam nadzieję, że dół z ostatnich dni to dolny rejestr sinusoidy atmosfery w klanie :)

Jak dyskusja tutaj się nieco uspokoi, to wydzielę z niej (lub zacytuję) kilka postów, w których padły konkretne propozycje. Zrobimy z tego osobny temat i będzie można rozmawiać.

sickboy, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale bardzo Ciebie proszę... jak gracz gracza... abyś nie robił problemów, co sam ze 2 razy przyznałeś, że robisz :) Sytuacja jest dość trudna w paru aspektach i chyba toostatnia rzecz jakiej teraz potrzebujemy, to trolling, nawet robiony z nieskończonej miłości :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Justyna pisze: I tak na koniec pytanie za milion punktów do HA: Dlaczego mijana może czytać co piszemy o niej? Czy ktokolwiek miał taką możliwość przed przyjęciem do W$? Czy wydaje wam się to sprawiedliwe?
v.low pisze:sorry anna ale, w ogóle nie powinno ciebie tu być, nie wnikam z kąt masz hasło XD, tylko się nie obrażaj, ale obrady są, przynajmniej tak mi się wydawało dla osób w klanie, ale jak widzę nie tylko (i nie chodzi tylko o ciebie ).
Ogólnie czytanie korespondencji przeznaczonej, dla kogoś innego uważam lekko mówiąc, za trochę nie etyczne.
Z tego co wiem to mam prawo tu być, skoro już zostałam częścią W$. Ale mogę się mylić, także prośba do reszty o sprostowanie.
Justyna pisze:Sprawy wychodziły już wcześniej to nie twoja zasługa.
Nie napisałam, że to moja zasługa. Sami piszecie, że nikt wcześniej Wam uwagi nie zwracał.. także ten temat pokazuje, że pewne nowe rzeczy wyszły.

I moje posty nie muszą jeszcze nic nowego wnosić, po prostu wyjaśniłam swoją postawę i punkt widzenia tym długim tekstem. W 1 dzień nic się raczej nie zrobi.
Jeżeli komuś się chciało to czytać to już zna moje podejście do sprawy:)
I również witam:)
Justyna
Sierżant
Sierżant

Miyana pisze:Z tego co wiem to mam prawo tu być, skoro już zostałam częścią W$. Ale mogę się mylić, także prośba do reszty o sprostowanie.
Czyli nawet o tym kto do W$ należy nie my decydujemy? Z tego co tu ustaliliśmy być może w ogóle w klanie ma cię nie być.
Miyana pisze:I moje posty nie muszą jeszcze nic nowego wnosić, po prostu wyjaśniłam swoją postawę i punkt widzenia tym długim tekstem.
Nie? Ja słyszę tylko "mijana jest żeby pomóc.", "mijana wprowadzi nowe pomysły.". Więc chyba jednak musisz. Inaczej nie wiem co tu robisz...
zer0
Kapitan
Kapitan

Post autor: zer0 »

nowe pomysły są obgdywane w innym dziale, Ty się dowiesz o tych pomysłach, gdy już będą przegłosowane. Screw it
Nie obiecam ci, że lepszy będzie świat,
ważny jest oczu twoich blask,
Nie obiecam ci, że czas ukoi ból
ważne, że jesteś tu…
Awatar użytkownika
Miyana
Sierżant sztabowy
Sierżant sztabowy

Justyna pisze: Czyli nawet o tym kto do W$ należy nie my decydujemy? Z tego co tu ustaliliśmy być może w ogóle w klanie ma cię nie być.
Tu decyzja już należy do 4 Panów.
Justyna pisze: Nie? Ja słyszę tylko "mijana jest żeby pomóc.", "mijana wprowadzi nowe pomysły.". Więc chyba jednak musisz. Inaczej nie wiem co tu robisz...
Noobuś pisze:Yo
To tyle na chwile obecną. Jak pisałem to dopiero zapowiedź. Konkrety w przyszłości. Niedługiej.
Awatar użytkownika
!nserT.
Sierżant
Sierżant

Post autor: !nserT. »

Witam Cie miyano i życzę powodzenia w roli HA :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
sickboy
Poborowy

Post autor: sickboy »

Co do tematu, Miyana stała się częścią W$ odrazu po określeniu się naszych szanownych HA. Bo jednak jeśli ktoś ma być head adminem to musi mieć coś czym może rządzić, myle sie ? Tak więc fajnie jest jak jest. Mam nadzieje Miyana, że dasz rade i ogarniesz ten burdel!

v.low, dostałem range, lvl i wszystko od HA, tak więc do nich prosze składać skargi i zażalenia. Określiłem się w pierwszym poście dosyć jasno, może ktoś nie doczytał, a może jednak HA znają mnie na tyle, że mając lvl na serwerze albo range na forum syfu nie zrobie. Nie mnie to oceniać.

EDIT:

vlow, możemy przejść na poziom przedszkola, szczerze mam to dosyć głęboko ponieważ już dawno przestałem przejmować się zdaniem ludzi, którzy mnie nie znają. Po moim odejściu z klanu troche żałowałem, że to tak zostawiłem ale były inne sprawy niecierpiące zwłoki np. LOL. Klan był zgrany, fajnie było po prostu wbić na serwer i pogadać z ludzmi. Teraz, jak wróciłem do ET to się dosyć rozczarowałem, oczywiscie nie mam za złe HA bo robili wszystko aby ten serwer jakoś prosperował. Przyjmowali coraz to młodszych członków co skutkowało tym, że 1 był coraz większy burdel, 2 na serwer wbijało coraz więcej ludzi bo jesli ktoś pograł miesiąc na serwerze i dostał się do klanu, co za tym idzie dostał lvl to każdy marzył o takiej szansie. Szczerze klan W$ jest teraz zbieraniną mało ogarniętych ludzi(oczywiście nie wszystkich, noobek powtarzał mi żebym dał spokój bo jesteś jedną z tym nielicznych ogarniętych osób), którzy dostali się do klanu to mają już w dupie całą reszte. Jak już wczesnieś dupa zaznaczył klan to nie tylko tag albo lvl na serwerze ale i wspólnota. Ludzie powinni starać się grać razem, rozmawiać, wspierać się. Narazie pokazaliście mi, że potraficie tylko narzekać i płakać bo HA zrobili coś nie po waszej myśli. Ale takie jest życie i trzeba się do tego przyzwyczaić.

Tyle z mojej strony. Już raczej nie bd się wypowiadał na dalsze posty co do tego tematu bo szkoda czasu. I tak już się zrobił spam niemiłosierny, również z mojej winy, znacznie z mojej winy.

Chciałem przeprosić wszystkich którzy poczuli się urażeni moim zdaniem. Może troszke przesadziłem ale ja jestem dosyć otwarty i szczery także czas wziąć prawde na klate.

Także tego.
Awatar użytkownika
|W$|MACIEK

Post autor: |W$|MACIEK »

takie pierdolenie nikt do klanu nie doszedł po miesiącu kazdy przed przyjeciem był znany wszystkim klanowiczom i HA chyba ze masz nowa mądra teorie ze kalnowicze bylo przekupywaniu cukierkami zeby nowe dzieciaki mogly dostawac tag i lvl takkie pierdolenie zjawiasz sie tu po dlugiej przerwie i udajesz madrego
wróc do LOL-a to dopiero gra dla bardzo dojrzałych ludzi
Delta ujemna ==4 ciastka przy czym 2 smakuja tak samo jak pozostale 2

Za Motórem panny sznurem
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Generał-komandor
Nick w ET: SPIDIvonMARDER
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

[quote]Przyjmowali coraz to młodszych członków co skutkowało tym, że 1 był coraz większy burdel, 2 na serwer wbijało coraz więcej ludzi bo jesli ktoś pograł miesiąc na serwerze i dostał się do klanu, co za tym idzie dostał lvl to każdy marzył o takiej szansie. Szczerze klan W$ jest teraz zbieraniną mało ogarniętych ludzi(oczywiście nie wszystkich, noobek powtarzał mi żebym dał spokój bo jesteś jedną z tym nielicznych ogarniętych osób), którzy dostali się do klanu to mają już w dupie całą reszte. [quote]
Jeśli mam być szczery, to z tych "młodych - mało ogarniętych" to chyba niewiele osób zostało, po wywaleniu Sinego i odejściu Volina. Poza Kondziem i Misiem to nie widzę tutaj osób naprawdę młodych... a nie uwierzę, że kiedyś w klanie grały same magistry. Zaryzykuję stwierdzenie, że połowa W$ to stara gwardia, typu zer0, Adam, czy Choclet. Osób nowych (czyli ze stażem krótszym niż około roku) jest:

Wymiatacz
nec
Qrwis
Ja
Pablo
Dies
Justyna
Biedras
Kondzio
Mary

czyli 10/29. Nieco ponad 1/3.
Obrazek
Awatar użytkownika
Qrwi$
Podchorąży
Podchorąży

Post autor: Qrwi$ »

z całym szacunkiem do mojej filozofii życiowej czyt. wyjebanizmu, ale ludzie spuśćcie z tonu, bo robicie za dużo szumu wokół siebie (Justyna, sick)...
Zablokowany