Witam. Mam nadzieję że zakładam temat w odpowiednim miejscu mimo, że nie do końca dotyczy konfiguracji serwera.
Obecnie bardzo dużo serwerów oprócz dźwięków klasycznych posiada własne pododawane dźwięki przede wszystkim z chatu. Jestem zdania, że te nadmiarowe dźwięki robią tylko niepotrzebny hałas, szczególnie jak dodana jest jakaś muzyka. Oczywiście można wyłączyć cały voice chat i uniknąć tego problemu ale mi akurat te standardowe się podobają, a wręcz nie potrafię już bez nich grać :) (może po prostu jestem do nich zbyt przyzwyczajony już).
Pytanie brzmi - czy da się jakoś obejść ten problem? Mieć wyłączone jedynie dźwięki, które są dodatkowe?
Dodam, że próbowałem (ale nie wypaliło) podmienić paczkę .pk3 z dźwiękami za paczkę o tej samej nazwie, ale w zasadzie pustej. Zorientowałem się wtedy, że paczka zaczęła się ściągać powtórnie gdyż (tu moje podejrzenie) był niewłaściwy jej rozmiar. Spróbowałem więc utworzyć paczkę z rozmiarem takim samym co do bajta, ale też się chciała pobierać na nowo. Być może problemem było to, że używałem do tego winrara, a nie specjalnego programu do tworzenia tych paczek ale uznałem, że poradzę się kogoś kto się na tym lepiej zna :)
A więc - jakieś pomysły?
Wyłączenie dźwięków pobranych z serwera
-
- Poborowy
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
- Szkarłatny***
- Plutonowy
- Nick w ET: SzkarwaT
- Kontakt:
Re: Wyłączenie dźwięków pobranych z serwera
Jak większość. :)trolley pisze:ale mi akurat te standardowe się podobają, a wręcz nie potrafię już bez nich grać :) (może po prostu jestem do nich zbyt przyzwyczajony już).
A odnośnie dodatkowych dźwięków... hm... może i to nie jest pomysł najwyższych lotów, ale spróbuj usunąć tą paczkę jeszcze raz, a następnie wyłączyć możliwość pobierania przez ET. O ile jest taka możliwość.
"Każdy dodatek do gazety, bateria do odtwarzacza, knedle – nic tam nie było, grzejniki i karmazyn, na wszystko ktoś rzucił zapytanie czemu dżemu nie ma."
- ^|*?**/Adi*/-**
- Pułkownik
- Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
- Kontakt:
/cl_allowDownload 0
Wtedy nic się nie pobierze (nawet pliki wymagane, np. zawartości modyfikacji No Quarter, co może spowodować to,
że nie dostaniesz się na serwer w momencie gdy nie będziesz miał jej wcześniej).
Wtedy nic się nie pobierze (nawet pliki wymagane, np. zawartości modyfikacji No Quarter, co może spowodować to,
że nie dostaniesz się na serwer w momencie gdy nie będziesz miał jej wcześniej).
A no tak, właśnie o tym sposobie też zapomniałem wspomnieć - to właśnie blokuje możliwość dostania się na serwer. Tak łatwo to nie ma xD
- ^|*?**/Adi*/-**
- Pułkownik
- Nick w ET: ^|*?**/Adi*/-**
- Kontakt:
Jak łączysz się na serwer, w konsoli pojawia się lista plików potrzebnych do ściągnięcia.
Ściągnij wszystkie, potem usuń te, które wydają Ci się niepotrzebne i włącz tę komendą.
Ściągnij wszystkie, potem usuń te, które wydają Ci się niepotrzebne i włącz tę komendą.