komp: laptop ASUS, EeePC
procesor: Intel Atom
karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator 500 (GMA 500) - niestety jest to karta zintegrowana
problem: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem (gdy próbuje odpalić ET taką informację mam w konsoli)
karty GMA 500 domyślnie nie obsługują OpenGL, ale ponoć można to jakoś obejść i zainstalować OpenGL. Czy ktoś miał podobny problem i może pomóc............RATUNKU!!!!!!!!.
etheral
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
- etheral
- Starszy sierżant
- https://www.houzz.com/pro/kuchnie/meble-kuchenne-i-kuchnie-na-wymiar-warszawa
Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Obadaj:
How to Install Modded Drivers (OpenGL) on the GMA 500
ewentualnie
Custom Intel GMA 500 XP Drivers for Netbooks
To jest dziwnie z tym ukladem graficznym - podobno wspiera a sterow jakos brak.
ps. pamietaj, ze wszystko robisz na wlasna odpowiedzialnosc :P
How to Install Modded Drivers (OpenGL) on the GMA 500
ewentualnie
Custom Intel GMA 500 XP Drivers for Netbooks
To jest dziwnie z tym ukladem graficznym - podobno wspiera a sterow jakos brak.
ps. pamietaj, ze wszystko robisz na wlasna odpowiedzialnosc :P
Honorowy Dawca Fragów
Ok, to załatwione
.
Teraz z kolei mam taki problem (na bank to problem związany z OpenGL):
Włączam ET, leci sobie intro (FD, Railgun itd.) ale gdy się kończy to mam przed oczyma tło (czyli te chmury z błyskawicami) bez loga ET na środku, oraz ramki, w których normalnie jest napisane play online, exit itd., a ja w nich nie mam żadnego tekstu
. Program mi wyraźnie haczy (muzyka jest bardzo szarpana, chmury lecą 'skokowo'). Mogę się połączyć z jakimś serwerem (na drugim kompie gdzie wszystko działa poprawnie wiem co kliknąć), ale gdy spróbuje to po dłuuugim okresie oczekiwania dostaje blue screena ze zrzutem pamięci fizycznej. Ew jak wejdę to mi tak haczy, że nic nie mogę zrobić i prawie nic nie widzę na ekranie (jakieś zarysy mapy w innych kolorach).
Czy ktoś miał podobny problem...................POMOCY!!!!!!!!

Teraz z kolei mam taki problem (na bank to problem związany z OpenGL):
Włączam ET, leci sobie intro (FD, Railgun itd.) ale gdy się kończy to mam przed oczyma tło (czyli te chmury z błyskawicami) bez loga ET na środku, oraz ramki, w których normalnie jest napisane play online, exit itd., a ja w nich nie mam żadnego tekstu

Czy ktoś miał podobny problem...................POMOCY!!!!!!!!
hmmmmmmmmmmm najlepiej by było jakby ktoś grający na lapku na karcie GMA 500 podał wersje sterownika jaką ma, bo chyba w tym tkwi problem (może jest OpenGL 'stare' i 'nowe'
?)